Tabung

Sunday, January 22, 2012

Gambar Sekitar USM Hoki


hey there. sebenarnya dah lama nak publish gambar2 ni. tapi tak berkesempatan pulak. and here it is, the pictures of mine. ingat tak aku pernah bagitau dulu, yang itu adalah kali pertama aku di'reject' untuk team. cerita selanjutnya kat entri ni 

tapi kan kalau dah rezeki, tak kan kemana. alhamdulilah, aku terpilih untuk join hoki team walhal pada mulanya bukan aku :)
thanks Allah and everyone. 

kenapa aku beriya sangat ni? ehhehe. tak la. just tengok je la gambar2 ni k.

i love this new team ! gila sporting taw diorang ni . . 



sedeh sebab tak kenyang. hehe then fairus asked me to smile,and i give her this . . . 

nampak tak mcam terpaksa. hwehwe

on the road.. 


she is kak kechik (refer to picture bottom). the left one, merangkap our captain ! she is sooo professional and kind-hearted person. easy going. best la lepak dgn dia (eh pernah ke? hehe). yang kanan tu kak bell aku panggil. tererrrr kot ! fuh sekali hit, gol meletup ! and they are my inspiration, fyi :)



and the other one, kak miera. she is the one yang respon me kat UTeM group when i asked about hockey in utem. kira senior hoki pertama yang aku kenal. hehe. kalau dia tak respon aku, aku rasa aku takda dalam team ni. i do respect her and thanks her so much sebab dia ajak aku turun training for the 1st time :) sweet kan.

and yang baju putih tu my coach. so straight sometime n kadang2 funny. hehe. aku baru je kenal dgn en rahim. and hope akan lebih kenal2 lagi.




haa, yang skaf biru tu kak eqin merangkap pengurus kami. pon baru kenal, tapi da lama da add kat facebook. hehe. she handles everything for us. baik lagi tu. and hope gila dia jadi kakak aku. :)





gerak jumaat pagi setelah berapa jam duduk menunggu. malam baru sampai homestay dekat2 je kot dgn USM. game ada 2. but no luck for us. hehe. ahad baru balik.  sempat jugak jalan2 komtar. tapi tak sempat bawak balik souvenir untuk tersayang. haha








that's all. tq. hope dapat buat yang terbaik tahun depan :)




Cerita Hantu STJ


setiap sekolah pasti ada cerita hantu masing2. tak terkecuali sekolah aku dulu.
cerita ni bukan rekaan. tapi dengan cara penyampaian aku sendiri. owh well, aku kan suka sangat bercerita. hew hew. *ueww

ada masa aku tak percaya langsung dengan ragam budak2 yang kena rasuk. ok jujurnya aku mengaku, sekolah aku dulu ada beratus cerita dan paling teruk pon kena rasuk je. HAHA. kadang2, memang tak percaya. tapi..... aku tak rasa apa yang dorang rasa.. kalau dah jerit2 bukan dari suara empunya badan, tak ke meremang jugak bulu hidung. 

sejak 2005 sampailah 2009 memang macam2 yang terjadi. 1st sekali yang aku perasan dulu hostel aku penuh hutan keliling. yelah, sekolah kat kampung je, bukan bandar. bila start buat penebangan pokok2 depan hostel tu mulalah makhluk lain takde rumah. haha. ok, kata mudahnya. makhluk tu mengamuk sebab kawasan dia dah dikacau. pergilah bertandang kat sorang kawan aku ni means benda tu masuk dalam badan dia and tell the world that 'i'm homeless'. haha tak tu saje lawak. benda tu cakap rumah dia da takda, ada orang kacau. skarang dia nak kacau kami pulak. sejak tu la permulaan cerita hantu kat sekolah aku sepanjang batch aku kat sana. haha

pernah satu malam berlaku histeria beramai2. tak silap time aku form 4 kot. semua pelajar masih di kelas persediaan (prep). warden arahkan pelajar perempuan balik ke hostel sebab apa aku kurang pasti. bergegas la masing2 balik ke hostel yang tak berapa jauh dari kelas. dalam hati dah cuak habis sebab sejak seminggu tu ada ja benda tu kacau. nak bergurau pulak hantu2 kat stj ni.

dah sampai sana, wah macam pesta ! sini jerit, sana jerit. bila dah nampak benda tu merayau-rayau, terpekik telolong la semua manusia yang dianugerahkan deria ke 6. untunglahhh

nasib baik aku ni kuat semangat sikit. sorang2 aku pergi bacakan ayat kursi. yang paling aku ingat, kejayaan aku yang mampu keluarkan syaitan dalam badan junior aku ni dengan hanya bacaan ayat kursi. aku baca berulang kali. aku pegang badan dia, surutkan ke atas hingga ke muka. sampai budak tu buat gaya ala2 sesuatu dah keluar dari mulut dia dan kembali pengsan. hhehe. hebat tak aku. ngeee -.-

ok, jom hayati kejap maksud ayat kursi. semoga memberi manfaat.



kejadian tu berlaku lebih 2 jam. pelajar lelaki tertanya tanya gak. sampaikan mereka berulang kali melaungkan azan kat musolla utk bantu kami. subhanallah. baik kan? 

yang nampak tu, selamanya begitu. histeria, jerit2. yang lain duk tahan2 kaki n tangan mereka. dengan bantuan ustazah kami, alhamdulillah kembali sihat mereka2 tu.

hostel kami ni punya masalah electric supply. selalu sangat black out tiba2. pernah sekali satu sekolah black out. sumpah gelap gelita ! time prep malam juga. warden arahkan balik ke hostel. berkumpul dulu dpn pejabat asrama utk pastikan semua orang berada kat situ. please imagine, the whole students kena lined up kat situ dan tunggu hingga semua ketua bilik siap diambil kehadiran. dengan hanya bertemankan lampu kereta cikgu2. how scary. 
dan ada jugak yang still nampak benda2 tu. dan tiba2 histeria. duh ~

mcm2 yang aku dengar dari senior. part perigi bawah kolam kat ground floor tu mmg scary n sampai sekarang buat aku meremang kalau teringat. kisahnya sebelum buat kolam air mandi kat ground floor, ada satu perigi kat situ. ade kes pembunuhan (tah macammana terbunuh aku tak pasti) lepas banyak yang kena kacau, terpaksa ditutup dan sebab tu la kolam tu macam tak rata ja. wallahualam. ni senior yang duk cita. aku tak tau lah btul ke tak. ahha

but for your information, dulu ada satu lukisan perempuan kat luar dinding toilet 2nd or 1st floor, aku lupa. sekarang dah dicat dengan kaler baru. malam2 memang seram aku nak g toilet situ sebab..... anak mata perempuan dalam lukisan tu seolah olah mengikut pergerakan aku. fuh. seram kot. dan mungkin jugak perasaan aku je. wehee

sebelum aku keluar stj, heboh dengan kubur tak bertanda tepi padang nun jauh buat kacau malam2. nampak budak kecik main2 kat padang and what so ever. aku tak nampak tapi budak2 form 1 ramai yang keluar dari sekolah tu sebab nampak benda2 gila tu. hahaha. ok, selama aku petang2 main hoki kat tepi padang tu, alhamdulillah tak ada apa2 gangguan. 

my junior bgtau kat my adik dorm, ada suatu malam tu junior nampak satu benda putih dengan rambut hitam panjang ke bawah berpusing, bertawaf dalam dorm aku. dan kemudian makhluk tu duduk kat hujung katil aku sambil tenung dia. ok, ini scary. i dont know how she felt after seeing that. but what i felt was damn it ! itu seram ok. HAHAHA. buat apa pulak pontianak (or whatever la nama dia pon) tu duduk kat hujung katil aku sedangkan aku tengah tidur nyenyak skali. ok, mungkin aku sbgai ktua dorm yang lupa nak suruh anak2 buah baca Al-Mulk. -.-

ada jugak versi bunuh diri gantung diri kat kipas angin, mati dalam locker, askar jepun main kasut malam2 n makcik nasi lemak kejadahnya semua tu. for me, tu semua rekaan yang dibawa dari generation to generation je kot. im not believe it all. :)

ini semua versi yang aku tau la. yang lain2 mungkin banyak lagi story. mungkin aku akan story lagi kenangan2 ni. hehe. tu ja setakat ni. beruntunglah anda dapat deria ke 6 yang tak ramai yang ada. aku percaya, benda tu memang wujud. syaitan yang selalu nak sesatkan anak cucu Adam. tapi setakat mana kebenaran cerita2 yang aku tulis ni, wallahulam. Allah sahaja yang tau. jangan biarkan hidup anda dipenuhi MISTERI....  peace :)

agaknya, ni la hantu STJ yang selalu budak2 ni nampak tu.
wah, tatotnyaaaa. SCARY ! *LOL

Thursday, January 19, 2012

Pengkalan Balak #3


day 2, going to pengkalan balak ! how i wish i could be there one more day. tak sempat nak luahkan ke'gondokkan' tu. haha. *gondok means happy. this is a part of minang language. pwewiitt :D 

just go through with this pictures and videos. pantai suria charlet IS so beautiful, peaceful place i ever found in melaka. 




the jejangs (boys) yang suka main pasir ! apek, awie, jai. memang terbaik wok. hehe

innalillah....

since 2006. 
tsunami.
mak kata jangan mandi. wah, bukan main ligat nafsu remajaku untuk terus bermandi laut. almost 5 years i tak rasa air laut owhh. i mandi je. hehe nakal. da balik baru bagitau mak. mak geleng kepale je. hihi







HIDUP PA ! EN FARRIZ. HEHE



angkatan kami. walaupon tak ramai tapi kami seronok. thanks for this memories. i will keep in here, in my heart. i dont care what people talk about us, but i know.. we are the best ! :D

klik here to see our video 

bye, meet you again next post. keep reading :)

Sunday, January 15, 2012

Dah Jumpa !



rasanya aku perlukan pembacaan ni. and anda2 yang pakai kereta juga :) ce klik kat atas ni. banyak informasi bro. hehe. bai


Thursday, January 12, 2012

Pengkalan Balak #2


continue from part 1. we arrived there lebih kurang pukul 4.30. ambil mood laut kejap. duduk berbincang dengan en farriz. macam2 cerita keluar. and for sure that was called cakap belakang. HAHA. betul ke? tah, yang pasti bukan 'langgar belakang'. hehe




tengah sibuk2 kami bertikam lidah sesama sendiri, dak shu ni boleh g layan kids at the beach tu. haih -.-


and here is the main event ! BBQ (babi beratur ^&*!) er

fyi, kitorang beli sendiri ikan, ayam, sotong and sosej. and shu is the mummy. hahha. dia je yang g basuh, peram bagai tu semua sebab.... dia je yang pernah buat. kalau style i, i buat dengan serai & kunyit. mmg masyuk. tapi last minutes, tak dapek nak bersorai sumo doh ! shu buat pon masyuk juga. hehe. *jage hati kwang kwang

shu dan awie. 






banyak gila you allll. auchhh, i fell hungry right now. nak makanan tu balik boleh? sebab kami tak habiskan hari tu nye pon. siap boleh bungkuskan untuk en. farriz. how sweet la beliau dan keluarga. alahaiii, comel. hehe


she was getting bz with her stick ! haha


jai hanya menghancurkan ikan ikan tersebut ! haha


waaaaaaaaa, sedapnya !! 

sue and awie.

macam2 yang kami borakkan malam ni. bukak cerita itu dan ini. and i still can't classified yang kami borakkan tu cakap belakang or just to share what we know? tah. pikir la sendiri kalau betul dah matang. haha amek kau ! nak sangat. 

makan durian lagi malam tu, fully support by en farriz. wah, mmg makan besar hang tau dok. ! memang seronok, sampaikan malam tu masing2 tidor tak bangun2 sampai ke pagi. punya lah penat. in my mind, nak lepak tepi pantai malam2. so cool and cold. ! tapi apakan daya... pagi2 bangun, suara seorang pakcik yang tak puas hati kami tak kemas kan tempat bbq ! hahah relex la pakcik. this is orang mudaaa. mmg begitu. keje last minutes sikit. hhe.

end of the night. ok, just wait for the next part. bai :)


Wednesday, January 11, 2012

Pengkalan Balak #1



hye there. what's up? me, just landing on my awesome bed, looking straightly to the screen and thinking hardly, what the words should i type here. haih. banyak sangat story yang tertangguh dek kerana bz yang tak terungkap. alah biasa tegal biasa. tell me, sapa je student yang tak pernah bz bila dah dekat/semasa final sem ?

ok, i'm done with all the papers ! now here without any pen and A4 beside me. no more . hehe. the super subjects, (that almost kill myself) are :
Measurement
Aljabar Linear
Digits Electronic 
Electric Circuit
Bahasa Jepun

seriusly, i do have problem with all those thing. hard to get you into me until Allah izinkan you masuk dalam diri i and live the life as Hana Zainal. HAHA. boleh cenggitu ? hanya mampu berdoa, moga butakan mata lecturers bila jumpe kesalahan i. hehe *kidding

er, macam dah lari tajuk ! back to title, pengkalan balak jadi tempat berhibur setelah stress jawap exam. we went there as a class trip, under penasihat akademik. sadly, tak ramai yang join. i can't give you the reason why, but for me... just one word. AWESOME ! :)

sepatutnya sabtu i da cabut balik rumah. tapi tangguhkan dulu sebab nak enjoy with friends and of cos la en Farriz, yang kami sangat hargai dan hormat :) pergi dengan kereta Sue, just 3 of us. yang para imam, naik kerata effi. para imam- jai, apek, and awie. perjalanan mengambil masa selama 3 jam setengah. ( tunggu para imam bersiap dah berapa jam -.- )

and watch out this video ! hehe



this is my 1st video yang i upload at youtube. 
a bit annoying of me. geli gila bila dengar suara sendiri. hahaha.tak ramai pon yang view, as you know it already, i bukan femes ames macam maria elena, anwar hadi nak dapat hit beriban tu. i just an ordinary girl yang upload just to enjoy ! hehe.  but wait, to abang petronanas yang koreks hidung tu.. please do it at home.. or korek secretly la. kami yang geliman tengok awak buat projek . ehhe. peace 

tired of waiting, me and shu snap la 2 3 keping gambar. sempat je kan, nak tunggu para imam bersiap ! haha jom tengoks !


masih tersenyum sambil bersabar


annoying faces !


lastly, shu bertukar menjadi Hulk ! what the f. -.0 haha


konvoi together, ikot sign board je jalan kan. it was memorable! you know what, since i kat utem. i really want to have a sweet escape with dearest friends. alhamdulillah, Allah kabulkan doa i to have this beautiful  memory yang kompem2 i takkan lupa !

da sampai da pon :)


sorry for the 'pengkalan chepa'. shu was so excited and she didn't know what the hell she was saying :P * giler teruja tengok laut !!!

cam da nak habis entri ni? sabar, tunggu part seterusnya :)