Tabung

Tuesday, March 27, 2012

Electrical Workshop Task 2


Subject : Electrical Workshop.

it's me! an electrical engineering student who really love to play around with a screwdriver on her hand while doing a task and never understand why she must connect this to that! -.-' 

this is my toolbox. yes, i was doing that. WIRING! i dont really like this man. so pathetic when i came to that class and my knowledge is 5%. stupid brooo. i felt stupid! i never learned this before and i forced to ask the theory from the expert one (ex-dip student). it is a REALITY brooooooooo! conclusion : sengal


i dont know why, there is a lipbum and a reben in my toolbox. thehhihihi


lamp, 2 way switch, 13 A socket, MCB, pvc conduit. mungkinlah orang2 wiring akan kata benda alah ni senang giler vavi la kan. but weyh, aku baru nak up kan diri jadi lektric student yang berjaya. cewahhh tapi, hampeh. nak jugak kata, aku dari matrix and continue my degree on 9teen and i was just a teen. erk. takde masalah lah teen ke mak dara ke. main point aku nak gtau sini, life kat university bukan macam life kat matrix or sekolah! sekolah aku dulu, cikgu SUAP semua notes, questions! when i grow up,standing here in university i am totally lost! no one MAIN SUAP SUAP lagi. no one will ask you nicely, 'do you understand?' and repeat it over again. no one will check your work. no one will control overall of your attitude! no one here bebeh, like YOUR BOARDING SCHOOL dulu!! 

here, life is complex. i was doing my work so far mostly using internet! and you know what, internet have no limit. and and and and, no more comment. grr TAKDE POINT PERENGGAN NI HARAP SABAR MEMBACA.

so just wake up! don't tell other people that you are totally lost (like i did just now. ehihihi). at least you have something! not in practical maybe but try on theory first. you have the strong beb!

lain orang lain penerimaan.
dah dah bebel jauh dah ni.
sebenarnya nak gtau, i'm done with the wiring task!!!!!! yahuuuu...


bila dah tengok hasil, just nice.rasa puas. tapi tah jadi tah tidak, belom check lagi... k thats all. tq! 


Monday, March 19, 2012

Hoki Uniten Dan Dot Dot Dot





assalamualikum. 
hey you all. ahaaa. coming up with my new story of life. need to sleep a bit late last night sebab taknak fell tu hilang lah. tapi, dapat publish baru la ni. hahahampeh! owh well, you know what people, aku nie pelupa. macam mana nak cerita detail kalau dah berhari tak flashback. ok2. let start. :)

Kejohanan Hoki Uniten - KPT 6's & 7's Sebelah 2012

boleh aku bercerita dengan gambar? maklum lah, da lama tak buat karangan bergambar. herher.

ok, kat bawah ni.. my bestfren. mmg sejak azali lagi kami main hoki dalam perut mak masing2. tak tak. ni fairus. dari form 2 sampai lah sekarang, still keep in touch. nasib baik je sekali sama-sama masuk UTeM setelah berpisah di matrik dulu. kat sekolah dulu, dia wing kanan. aku centre. so connection, mmg kuat. connection? bonding lahh nana.



lepas makan kat abrar, kami gerak ke pusat sukan. lebih kurang pukul 12.30 sampailah. then gerak naik superman. 
taraaaaaaaaaaaa. sekejap je da sampai bangi. ni lah homestay kami!

tingkat 15 beb. macam haram pulak gayat gua datang!



punya lah cantik dan comfortable! econ each room. asyik blackout je pulaks. sebab tuan rumah guna single phase ahha. 

nak tengok muka toya hana zainal? ni haaaaaaaaa. dengan jersey but not fully dress lah. i meant, time main tak pakai macam ni, ahaks! :D



check this out! tak upload mana2 lagi broo. 






sorry, gambar mcm tak ikot susunan. whatever ah loser. time dalam bus. main message dengan orang tu. ahaks.


satu group dengan :
UM A
UPNM
UNITEN Muadzam
UPSI
PUO

keputusan adalah seperti berikut
UM A : Seri
UPNM : Loser !
UNITEN Muadzam : Menang
UPSI : Loser !
PUO : Seri 

tak layak ke 2nd round bebeh. but its ok. teammates did their best! walaupon saya reserve je, ye. jangan tak percaya. saya reserve je! HAHHA. cerita macam nak gempak kat sini, rupanya reserve jeeeee. well, not bad la tu brooo. im junior ok. kene lah hormat senior.
no no. mmg i ni reserved player je. but every game i main kot escape main dgn UPNM. so, no more reserve goyang kaki dah sekrang ni macam kat sekolah aku dulu. kehkeh. 

lepas game, kak eqin bawak kami jalan2 ke pasar malam bangi. i'm not so sure lah kat mana the real venue. sebab gua tertido dalam bus walaupon 15 min perjalanan. penat lah gilerrrr.



satu benda yang buat aku pelik. ada pulak player hoki gemuk macam aku kannn. ni haa, nak jawap. sebenarnya bukannya gemuk. tulang je tu. baka besar. kbai# lari pecut



aksi berangan depan kamera! mesti ade.


and the hard feeling ending ever.. terpaksa berpisah dengan teammates. owh well, aku dah sayang sangat dgn teammates. tolonglahhhh, terasa bond tu. lagi2 kak kechik yang comel, kak ai yang peramah, kak yani yang sweet, kak syud dan kak mira yang baru kenal. dayah, adik star, hehe kak pikaa, fairus. wahhhh. kak eqin, en rahim my coach.. memang semua the best laaaa. harap2 mereka tak jumpe blog aku ni. -.-' 
aku dah sayang korang weh :'(






dan berakhirlah kisah hidup aku pada 17,18 march.




p/s : gambar combine sbb banyak gila. 
p/s lagi : fell so sad tak dapat amek gambar dengan feat lavinge (hot gurl UPNM star, kwn senegeri dulu) hehe.
p/s lagi dan lagi : story tah macam hape. macam takde sape nak bace je. ahaks
p/s last, serius last : sorry kalau aku tetiba jadi guaaa. lejen press punya pasal lah. salahkan linglung. HAHA. ok2 bai

Wednesday, March 14, 2012

Sperma Cinta Milik Aku


Assalamualikum boys and gugurls. eceh, macam ramai je nak baca blog ni! 

actually the pictures had been publish on last night. gara2 shu, tertekan kot. haha. so sorry if you opened my link but there is nothing to story. sorry sorry! 
just wanna tell you that i had used my another RM 50 voucher on this ! bertempat di Pusat Persatuan Pelajar, UTeM. check this out!!!




my new hobby! minat baruuuu! LEJEN PRESS. what is lejen press? ia adalah sebuah
Syarikat Penerbitan Bumiputera Oleh 2 Anak Melayu Yang Lejen. pertama kali aku follow @terfaktab kat twitter dan aku rasa mereka ni mampu memutuskan urat kentutku dan kembali mnyambungnya semula. bermulalah hari2 aku dengan tweet dari terfaktab dan lejen press. retweet dari kawan2 pon aku layan. nawaitu mmg nak habiskan voucher. so alang2, best jugak ni kalau ada seketul dua buku lejen..



nak try la konon. try punya try, pergh menggelupur pulak aku gelak gila vav* ! kwn2 sekeliling aku paham lah kenapa aku gelak klau dok pegang buku sperma cinta ni!


what? SPERMA CINTA? does it sound soo lucah? haha. this is not lucah man. this is what people call AWESOME! 

woww. seriuslyyyy. baca punya baca, the 1st page of the book make me laugh like devil! even though i am an angel. hehe. 

im falling in love with this SPERMA CINTA, written by Aku Linglung. broo, you win broo. no other book can make me laugh like that broo. macam nak menangis dalam kegembiraan tau baca tau tak! hahaha.please guys, get it one. 100% sure you will not be regret :)

yang lain tak baca lagi, so i can't promote them to you.



the way he express his feeling is just like cool! aku suka penulisan yang begini walaupon penulisan pertama linglung bertajuk Keluarga Saya mendapat kritikan hebat daripada guru mata pelajaran Bahasa Malaysia dan rakan sedarjah beliau. sumber : bekas guru beliau. 

haha. kepuasan! ya, aku puas giler. dah tak tau nak guna ayat apa lagi ni. -.-

sambil2, jom usha gambar!! gambar aku & shu kat sekitar bangunan FTK. 



kenapa nampak kurus ni? haha joke

shu, kami kumpul minat yang sama

shu with angus himself book!

shu beli buku ni hari isnin. start tu lah jatuh hati kat linglung bila dia tego kitorang. dia yg tegur taw,. macam kitorang lak celebriti. dia tak. haha. punya peramah. kitorang tak tegur sbb kitorang maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. aw!


baju kurung gambar semalam. the fact is, kami pergi ke booth lejen press isnin, selasa dan rabu! nak usha linglung punya pasal!!

 and the most bestiest part is this


bergambar dengan linglung dan isteri, cikgu Vee.
so sweet taw mereka ni!!!!
balik sumpah aku senyum lebar gila dan sepanjang perjalanan, me and shu tak sudah bercerita tentang dia. ahaks. gelak laju2 sebab kitorang happy tahap menjerit-jerit dalam kereta. #ahhkebenaran kadang2 memalukan utk dipertonton di sini

 

dan yang ini, mahal! :)
engko hado?
susah nak jumpe. dont jeles. bahhahah

: end :




Thursday, March 8, 2012

Hard Feeling



what's wrong with me. 



fell unsafe, pathetic, moody. i just want my normal life. since the 1st week of semester 2, i got toooo stress of being a student, a friend, a person who nowhere to go, a daughter and a part time blogger. #yang last tu mcm takde kene-mengena. -.-!

just arrived home from Perjumpaan Bersama Penasihat Akademik.
watching they walking up on stage to take their penghargaan make me fell so sick.
yes i am sick to watch others victory, honest !

jealousy, the best reason..
why not Allah choose me to me among them? i am not blaming Allah, subhanallah. He knows the best for me. i just asked myself, why Allah do not choose me to be around that excellent people?

i have so many reasons on why i was not that person yang ber'dean list'. 

# malas
# exam schedule tak susun best which was they put all the papers on a week. i have 5 papers fyi. no break, no rest. friends know me well, study just a day before exam. #My bad, i know
# i had learned bahasa jepon for a semester but there is nothing i can proud of. i can't even remember the 'huruf' of japan language and what the shit is when bahasa jepon was 2 credit hours. soalan punya susah macam dah 3 tahun belajar jepon. then, really kacau my pointer!
# still have an exhibition of project on study week!
# still have assignment to be complete on study week! -.-
# i was from matriculation so...... i have no idea how to continue my ayat. ok bai
# and whatever bla bla bla !

keep questioning, why i was that bad in exam but continuously build the reasons to deny my unsuccessful result.. (weh, padahal result dah lama keluar) pening kan saye ni.. ya, nak seribu daya. taknak, seribu dalih! 

dah lebih bermotivasi. while typing this entri, it was take too long to finish this last words. the above sentences are just coming up when my mind is too messy. and the ending of this entry, sound like yeah, i am done with the hard feeling and now happy and legaaaa! hehe. thanks to someone who remind me to Allah's planning. thanks sebab pujuk saya balik sebelom saya sempat terjun katil. :)

p/s : awak asyik tertanye-tanye kenapa awak tak terpilih untuk menjadi yang terbaik, tapi dalam masa yang sama awak buat alasan beribu untuk menidakkan kegagalan awak, adil kah?

No matter how good or bad you think life is, wake up each day and be thankful for life. Someone somewhere else is fighting to survive. 

sama2 kita renungkan. salam