Tabung

Wednesday, December 25, 2013

Tanjung Tuan, Port Dickson Part 2



WE ARE HEREEEEEEEEEE!! sampai2 je sun were falling down, cantik sangat!

Ok nampak kan candid atas tu maknanya tengah gadoh membahan aku bebal tiga ekor ni. lepas tu bersatu hanya kerana satu gambar! nampak tak the power of a camera? haha

Then, kitorang decide nak buat khemah dan hidupkan bara api. Hari dah nak malam, masing2 dibahagikan kerja. Kami yang perempuan dirikan khemah dulu. Yang lelaki cari kayu api dan bikin bara di hati ku. eh sila, buat bara api nak BBQ malam.

nak dijadikan cerita, air laut senja tu belom naik habis lagi ke pantai tempat kami mula naikkan khemah. dekat sejam masing2 dengan urusan masing2 tiba2 air dah naik sikit demi sikit menenggelamkan pantai. ini tak boleh jadi, maka ketua lawatan kita man mengarahkan kami tukar tapak khemah. masuk ke dalam sikit, ehhe. soooo luckyyy we met the best place to place our tents. 


start berBBQ and i was like woowwwwww bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa since i was 10 lagi dah dreaming to be at a place with dear friends having our dinner at the beach, BBQ and sleep in tent, live a life with no one there except US! and it comes true beb! we made it. real camping everr since tempat ni pon takde facilities lain like toilet and etc. memang rasa sangat camping dia. i love it and thanks to my bebi for picking me up there to join them. thanks bebi, i love u! hehe ehem sebab ini semua kawan2 my bebi zana. dah jadi my friends lahhh. haha


korban kami seperti di atas, part paling aku suka adalah part kentang tu. rendam dengan serbuk kari nak bagi sedap tapi rasa karinya takde. bahahhaha. its okay lah nice tryyyyy!

sambil berBBQ, petik gitar juga. perfect holidays since i got a guitarist, a singer, a dancer and me as the perosak lagu kakakka. 

lepas makan2, mandi time! yes, we did it. mandi dekat pantai sebab masing2 dah belengas and i was like woooowowoowowow lagi double triple wow! what a therapyyy! stress semua hilang berendam di laut malam2. 

lepas mandi lepak lagi, kali ni semua orang enjoy the music! macam2 lagu dipetik malam tu. tak kira lah lagu apa pon, seantero dunia rasanya. haha. only us. sang like a bitch lah jawapnyaaaaa hihi 

the next activity was true and dare. bukan true OR dare ye. di sini semua orang kene jawap soalan panas dengan jujur sekali. ada yang lebih advance, buat sekali apa yang disuruh. semua keje acik ahh. bebal ni kenekan orang mmg pandai tapi bila kene part dia mulalah alihkan orang dengan benda lain pulak. damnshuu acik hahaha!

aku kene jawap sapa dikalangan jejaki kat situ yang aku suka. gilaa apee! mane adeee ahhahaha (*eh)

enjoy the game, then tido. nak kabolah sikit, kami pesen camping real punya tak bawak ubat nyamok dah kene lah kau gigit sini sana dek nyamok durjana! stress punya pasal aku dapat tido pukul 5 pagi rasanya. pukul 6.30 bangun. terjaga. angin kuat gilaaaa. and you know what?! aku dah terbayang cerita mistik. engkorang penah tengok tak cerita tu? haaa gituew punya kuat angin kannn. dia punya cuak khemah nak melambong buat aku tetiba je nak selawat. hmmp hmmp. dah bayang zana nak kene kitai dengan iblis. hehehe. tak pernah tengok, diam k. bahhahaha

okay cuba tengok pokok tu. nak tau apa istimewanya pokok tu? tengok pokok weh, bukan abjad merah tu. objek merah tu mcm pokok ke? okay sebenarnya pokok tu istimewa sebab tumbuh dalam air dan sangat2 cantik pada dasarnya. ada batu2, dan batunya warna turquiose. Airnya sangat jernih ya Allah. Terkedu tengok indahnya ciptaan alam. 

yelah aku pulak bukan kaki travel, dalam Malaysia pon belom banyak tempat pergi inikan pula nak jelajah luar Malaysia. Syukur ditakdirkan pergi tempat ni.

ok cerita bermula, lepas bangun tido.
pagi2 dah kene kejut sebab nak mulakan game seterusnya. iaitu main bola sepak dan bola baling tiada undang2 kau boleh buat ikot suka janji masuk gol. aku rasa kalau ade kayu pon kau orang nak main hoki kan dengan bola tu? hahha. but we really enjoyed the game sampai gelak2 gila nak mati. k mati k. cakap pasal mati, ni haa bebal2 ni buat aktiviti tanam2 member lepas tu letak batu nisan atas kepala. siap talkin. kalau aku jadi acik aku dah buang maki ke depa semua. kahkahkah

okay done. 
to be continue to the next part. 
bhehhehe

Tanjung Tuan, Port Dickson Part 1

Hellooo guysssss!!

again, i have a story for you guysss. ecewahhh.

since the final exam is around the corner, we decided to go somewhere for having some fun where we can enjoy a relaxing vacation! kononnya sebelum nak start study lah. rupanyaaaaaa, penangan pantai tu lagi hebat dari rasa nak study. a day off to a vacation, but the memories are here till the end of the finals. *tepuk2 dada*

a sweet escape with lovely super gorgeous bestfriend, zana sayang! and the rest of my friends (srh, man, zaim, fiq, acik, ehsan n ili). before buat review pasal pantai ni, izinkan aku buat review sikit pasal kawan2 baru aku nih. hahahha

sumpah diorang adalah sekumpulan manusia yang sangat annoying dan gila!! You may be one of the lucky ones who has that one hahahahha. okay stop, aku kat sini dah terbayang perangai masing2 yang memang bangang. nak story pon tak terkeluar dengan kata2. selama ni paling bingai pon aku jumpa bebi aku yang sorang tu, zana. tak sangka ada lagi bingai dari dia. lagi bebal. lagi celaka. hahahaha!!

okay seriuslyyy aku rindu pantai. now, see the beauty of Malaysiaa!!





Alhamdulillah, sampai jugak dekat sini. Taraaaaaa, ini di Tanjung Tuan, Port Dickson. *drumming*.

Cantik bukan? Syukur dan terpana dengan keindahan alam. Sangat2 sempurna. 

Sekarang aku akan cerita detail lah pasal kenangan sehari kami di sana. Dari point of view hamba yang kerdil ini. Terimalah........ ecewahh.

Aku dari rumah, memandangkan maksu aku baru je lepas bersalin keputusan pertama aku buat masa zana tanya nak pergi ke tak aku katakan tidak. Alhamdulillah, baby sepupu aku keluar awal hari khamis, so bitchyyyyyyy partyyyyyyyyyyy is onnnnnnnnnnnnn! *wuwuuwuwuwu*

okay behave hana behave.

kami gerak dari rumah zana dalam pukul 4 petang. cadangnya 1.30 nak gerak, biasalah janji melayu kekadang lagi teruk dari janji keling. hanat2 tu semua datang lambat, penat iols tungguuuuuu! marah di situuu. eh

tak saboooo!

Dalam perjalanan kami ke PD, juga kecelakaan dalam kereta tak dapat digambarkan. ada ke tak bagi kami tidur lalu buat game super spontan. kepala dia zaim. haha!

selfie paling mahal!


dekat 6.30 jugak sampai, tak tahu pulakkkkkkkkkk kene hiking punya tinggii. kussssssemangat! tak banyak sangat ambil gambar masa hiking sebab penat nak mampos kauuuuuu! dekat setengah jam juga nak sampai ke tempat yang dinanti.

disebabkan tapak khemah kami berada dalam hutan simpan, maka perjalanan tu mudah lah sedikit. di sertakan tangga turun naik, cuma tak disertakan tenaga lah. -.-

maka dengan ituuuuuuuuu, perjalanan yang sangat2 seronokkkkk dannnnnnnnnnn akhirnyaaaaaaaa ....

to be continue... hehe

Wednesday, October 30, 2013

UMK Indoor Masum 2013

Hello guyss!
drop by here just to share my feeling of last few weeks match. Gila lamaaaa baru dapat story kat sini! bhahhaha. 

Okaylah, nak mula dari mana ya?

Pada 25 hingga 29 September 2012, kami skuad hoki UTeM ke Universiti Malaysia Kelantan untuk satu lagi game Indoor Masum yang disertai oleh IPTA di Malaysia. Maka dengan itu, kami bergerak malam Rabu setelah berkumpul di Pusat Sukan. 

Aku nak cakap banyak pon tak berapa nak berguna. Bayangkan kami tau berita ni 2 ke 3 minggu sebelum masum start dan kau paham2 lah kami semua degree mahupon diploma baru sahaja pulang dari cuti yang panjang! Pasal training? Malu nak kabo, tapi peduliklah aku nak kabo jugak. Training kami atas turf sahaja ja. Turf tu kapet hijau yang biasa korang tengok tu Malaysia main kalau ada tournament sebenar bagi yang tak tau. (mane la tau engko tak tau padang kapet hijau tu panggil astroturf hihi). Kami training hanya atas turf walhal indoor masum ni main atas simen. 

Kalau nak banding atas simen dengan atas turf, atas simen bola laju tapi padang kecik. Main dok laga dinding takde 'out'. Nak dijadikan cerita, kami yang baru pulang dari cuti yang panjang ni memang tercugap la kan nak ketcap skill dan fitness. Lagi2 aku lah. -.-

Orang tak power memang macam2 alasan ke macammana? ahhaha

Okay, next nak bagitau yang kitorang gerak pukul 10 malam. Sangat sejuk dalam bas. Dalam pukul 12 kami singgah makan kat segamat sebab masing2 dah kebuloq nak mampuih duduk bersejukan ataih bas. 

Nak dijadikan cerita, kitorang sampai Kelantan pukul 10 pagi keesokan harinya. Daebak. Imigine how kematu your ontot will be staying 10 hours in a bus with no comfort bed or even sweater pon aku lupa bawak! cis


capture by setting the timer. tak centre

sampai2 je terus posssing tau masing2. the homestay was cool! comfortable gilow. jejak kaki naik dalam rumah and i was like 'damn i dont want to play hockey, i wanna spend my time here, lay on the bed. eat a lot and watch some scary movies!'

bullshit, game was still running on and i have to face the fact yang senior ramai dah takde so we must work hard to at least reduce the counts of goals by opponent. haha. by my own view laa, my team still rasa kehilangan and a bit kabut dalam turf. one, lack of practicing. second, seniors were leaving and everybody like not knowing how to react without the 'inner' voices (if you know what i mean). thirdly, indoor. yes indoor. not every player plays well for both in and outdoor. maybe you can play both but must be you lack either one.

okay enough with the analysis! haha


this is the reason why i always miss my hockey team! the leader aka our coach gilows dan anak2 pon semua gilow2. Bahhahah! how i wish i can stay young forever and play hockey with those people! i love them all, as a team, as a big family! 

the best things happen unexpectedly. like this big family. kekadang kau tak jangka benda kecik pon kau boleh nampak besar with all the jemah! haha



my selfie! euwwwwww muka pervert!


selfie with dear captain! hehe





full team! kekadang dalam turf takde lah tago beno. pemalu. -.-




that was our last day at UMK, took a few pictures and boom! it were half here. eh tipu la half, 100+ jugak pictures and i only uploaded a few je thehhee

the umbrellas impress me a lot. one that make me open my eyes and also my mouth haha. never reach the ideas. not much if i say, awesome!

okay, lets observe our craziness. observe ye observe!









okay cukup! hahaha

actually, we all tak sampai next level pon. still alhamdulillah, i got so much experience and lesson! lagi2 ade sorang member aku ni lepas jumpa je di UMK hari tu terus jadi kamceng dengan bahanan dia yang bana. as i said before, sport connecting people hahha. okay
too long not good. keep reading hah bye


Wednesday, September 25, 2013

Busy Day before Kelantan event

Phewww what a bz dayyyyy. Im quite sure i didnt know who is myself who go through this day with patiently and hardwork! Badan dah penat gilaaaaa but my eyes still need something to be cheers for.

Dari pagi bangun, kelas at 8 am with lecture than continued with lab session at 11 (gap an hour work up with jumpa lecturer). Then continued my responsibility with attending the tutorial session at 2pm and guess what. I just ate a bowl of cococruch with low fat calcium milk. Just for energy je kot. Pff

Last class ended at 4.30pm next settle kan buku photostat oleh :dearest classmates then went for formal training. Not that formal lah, santai2. Hilangkan stress and was preparing for next indoor masum at kelantan. Yes, I'm going to visit kelantan where they keep telling me there will be 10hours in the way to reach Timur. Wow its gonna be my new fvcking experience. Tak pernah naik bus berjam lamanyaaa.

Besok the classes will end up at 4pm. Just wondering by now what class I'm going to escape, hahahaha. beb please, baju tak pack lagi and everything tak sentuh pon lagi. Zzzzz

Bz dayyy with bz mode. Arghh okay. Lets positive-ing our mind. Be creative. Be punctual. Be what u wanna be. okay. Dah pukul 2 pagi. Lets sleep. Besok kelas start pkul 8am. Dugaannnn...

May Allah ease everything aminnnn

Xoxo

Monday, September 16, 2013

1st Week at the 1st Semester for the 3rd Year Degree

Assamualaikum.

Done facing the first week of the third year studying. What i can say is AWALNYA START KELAS PPFFFF. Its really happened dude. I tot at the first week, lecturers will leave us to breath in and out and give the times to attach our soul for a new semester after having a long holidays. I'm totally wrong. I can feel the hardness of being the 3rd year student of degree. 

Okaylah for the introduction i will share you my new place where it can protect me and give me a reason to have a great life. hihi. taraaaaaa


Cantik tak bilik iolls? Hihi i just bought the pink drawer, yang lain brought it from parents home. Kene bahan sebab bawak that katil ABC haha they never know katil tu dah stand for years. When i was a kid lagi. The green pinkish theme jadilah... sikit... :P *bukan interior designer*

My parents sent me off hari jumaat. Luckily lah bonet kereta ayah boleh muat katil dgn tilam tu. Terima Kasih Allah for let me having this such lovely parents. Banyak sangat mereka berkorban untuk iolss alhamdulillah. May Allah pay them with Jannah. 

Housemates are classmates, classmates are roommates. So nothing is wrong i guess sebab we know each other for 2 years and get to know a million step closer! =)

Monday morning and i had to face the lab introduction and make some practical on software. Its like wowwwwwwww i dont ready yet lah haihh. 



Nah ambek kau, SosioLab software dalam subject control system! Terkejut tak terkejut lah kan seeing those thing which is not so much familiar. Ada tu lecturer iolls very smart at physically look and sumpah smart jugak dalaman. Cuba teka siapa. eh kbai takde motif

Then, cuci mata kejap tengok gambar iolss! :P 

Ini serius taken with no real motif. Pff



Tapi gambar ni bermotif sikit. We were celebrating
the end of the first week of lecture. hihi

Then my life ruined with math calculation for the early morning with Advance Power System subject. The brain shocked terus jadi kejutan elektrik sampai kejung. Simply math for matrix pon i was like stalking friends who seat beside. haha teruk!



CAKKKKKK! -.-




For the nights, i had most beautiful memories with le friends. Day one i went out with best friend, day two with housemate and day three with super best friends LEADS.

Went out to fulfill our stomach at Api Api Steamboat dekat area AEON Jusco Melaka yang baru. Cool giler lah sebab iolss tak pernah makan dekat sini and that was my first time. Punya berkilo kilo iols ambil ayam dan daging. Sayur, aiskrim dan banyakkkkkkk lagi. Seriously, kenyang nak mampos. I drove back home and turn on sleeepyyy mood! haha. Ladies night, so kitorang paid for RM18 per head. Berbaloi. =)
Api-api Steamboat

The next day i went out with dearest LEADS Melaka yang sempat berkumpul. Dah lama tak jumpa, no awkward and everything went so fvcking annoying! Bluuerghhh

Especially Saborg lah kan. Sape je tak tau perangai dia. -.-Tapi jengkel2 pon ini lah yang buat malam2 iols rasa bahagia hihi. *jangan kabo ke orang tau. iolls malas puji mika ni lebih2* 

Pak Putra Naan lepas tu Bowling! :D
Terima kasih Ketua LEADS Cawangan Melaka, Nisak Othman
sebab susah2 rancangkan pertemuan kita ni =)

Kelas memang pack sangat and dah ada pon kelas ganti untuk this public holiday. Sabar dan cuba ikhlaskan diri. InsyaAllah i have to get something this semester! Pray for me. thanks :)






Wednesday, August 21, 2013

Pink Electric Bicycle

Salam
Hey guys. I just need a place to write my feeling. Sometime feelings cant be described. But this feeling really make me sick and i found the best way to describe it.

Yes, blog it!

I found the idea of riding a bicycle to campus last few days. I don't know. It comes and burn my mind.

I really need a bicycle. In advance I choose an electric concept. But why?
Okay 1stly I really hate to drive recently. Bosan. Orang lain nak kereta but I need a bicycle. Nak jadi budak2. Its weird but true, I hate driving.

2ndly, my campus is located within 5 mins from my home. Dekat. Enjin tak panas, dah sampai campus. The best way is just ride a bicycle. More fun I guess.

3rdly, I have to exersice. This fucking fat likes me so much and the way to nyahkan beliau adalah dgn cara mengayuh sampai keluar peluh. For health benefits of cause. Owh I should take this reason up to the 1st place. Pff

Just three reasons. My parents tak bagi. Alasan sebab keselamatan. I don't think the road is busy by all the time. Indeed, I always used the shortcut way. Less car or motorcycle.
And how to beg and comfirmize my dearest parents? I don't know.

Why I choose electric concept rather than choosing a normal gear bicycle?
Dude please, buy something that make you proud and special. Hahahahaha
Taklah, actually I really desperate to own this bicycle sbb I can use the electric power when I lost my power to pedal it. Haaa get my point? Tak lah susah if you all dah habis kelas, feel sleepy or less power boleh press je bicycle ni.

Plus the battery is rechargeable. So I don't have problem by feeding it with petrol or gas. Just electric. Bitch, electric murah lagi dari petrol pleaseee. Wkwkw

It comes with variety of volt and lifespan. I'm not sure what the limit of kilometer speed but I know the specifications by googling it of cause. A full charge maybe bertahan dalam 20-25km. Based on the country yg produce. Kalau besar capacity for storing the energy, mungkin lagi jauh boleh pergi.

So guys, tolong doakan lembut hati my parants utk bagi permission.
I really craving for this electric bicycle. Bonus in pink. Tak, wajib in pink. Hahaha
Bye. Have a nice day!

Tuesday, August 20, 2013

Pertama dalam batch LEADS, #MidahWedding


Assalamualikum dearest! Apo kek ateh?

Drop by here just to tell the world, one of my LEADS Family is officially married!
Tahniah, awak orang pertama kahwin dalam batch. *lap air mata*


Dari Gemencheh ke Pontian,
Pandu kereta bersama tersayang,
Kalau tuan orang yang pandai,
Cuba teka sapa yang kahwin?

DAMNAPEBENDAAAAAAPANTUNTAKJADI

Aku gerak dari rumah dalam pukul 3.50 petang dengan Aliana. Pukul 4 Alip dan isteri to be dah bising aku lambat bagai. Eh janji pukul 5 nak datang awal, bukan Hana Zainal la der. Tak suka menunggu tapi suka buat orang tunggu. Kahkah. Okay gerak pukul 5.15 petang. Bukan ape, sampai je Melaka dah Asar, pegi pulak masjid depan K9. Berjemaah sekali. Malas nak riak, apakandaya. You really need an explanation before making an assumption. Tudiaaa. Itu yang lambat sikit. 15 min, apalah sangat. Kan alip? Hihi

Konvoi dimulakan dengan bacaan doa oleh imam Edwan. Dalam kereta aku ada Fairus jugak. Agak eksited sebab tu pertama kali aku drive dekat highway. haha. serius kabo ni. Sepanjang perjalanan, mulut masing2 berhenti takat nak minum air je kot. Lain dari tu, bercerita je. Meriah betul rasa bila mengimbau kenangan lama. Maklumlah, aku, fairus dan aliana satu kelas di tingkatan 5. Riuh rendah mengimbau pasal sapa paling kuat tidur dalam kelas. BAHHAHAHAHA!

Nak pendekkan cerita, sampailah kami ke tempat yang dituju dalam pukul 9.00 malam (berhenti banyak). Abam Miqdad dan Kutek jemput konvoi kita dan terus gerak ke rumah Midah. Pontian Kechil ye. Malangnya pernikahan telah pon berlangsung. Dapat tengok part kiss dan malu malu je. Bhahahha. So tak dapat nak feeling masa the husband akad nikah kans. 

Dah halal woi!


Lepas kenyang perut, beramah mesra dengan kawan2 yang -woi-lama-gila-tak-jumpa-korang-, perasaan dia tu macam baru lepas habis duty hostel hari ahad n lepak dorm kengkawan bergosip sakan. haa gitueww, bahagia bukan? Nak tambah hispter, bahagia macam dulu2, 5 tahun jadi adik beradik lain mak lain ayah. =') Dalam event2 besar ni, benda paling seronok dibuat adalah bercerita pasal hidup masing2 yang selama beberapa tahun terputus hubungan komunikasi secara terus. 



Benda pertama keluar dari mulut aku, 'Ya Allah lawanya Midah'. Effect make up ke atau seri pengantin aku tak berapa nak dapat pastikan. Pasal orang dok kabo nampak seri pengantin, tang mana tu sebenarnya aku tak dapat nak pikap lagi. Mungkin yang ada sixth sense je boleh nampak? Entah. Yang aku tau, kalau lawa aku kabo lawa. Seri tak seri tak pandai nak tengok. Alhamdulillah, Allah jodohkan dia awal. Kita ni? Doakan lah ;)

Maka, rehatkan diri adalah agenda seterusnya setelah beremosi melihat Midah selamat diijabqabul. Kami dibawa ke Tanjung Piai Resort yang cantiknya masyaAllah. Tak pernah sebenarnya berada di atas bangunan yang berlaut ni. Okay maksud aku chalet yang tercanak hebatnya atas lautan. Selalu tempat aku pergi atas laut, karaoke The Jetty je. Wkkwkw

credit to Intan Syafinaz



Cantik! Boleh search Tanjung Piai Resort for more detail. ecewah!

Beboy semua stay UTM, dan agenda diorang main futsal malam tu. The gegirl, tak payah aktiviti gempak2, pakai mulut pon dah happy gila hanj! 

Malam tu, tak payah cerita lah. Bilik punya kecoh dengan 14 gegirl sampai tak tau nak dengar cerita sapa dulu. Pillow talk sampai main baling2 pillow acah acah sweet like the hometown hot ladies. harharhar.

Paling beri effect dalam pillow talk malam tu adalah gelagat bestfriend aku dari sekolah dan matrik ni. (act kat sekolah rapat gituew aje, kat matrik baru gila khin punya rapat :P) taraaaaa, mariam hafid. :* since habis matrik tak jumpa dia, almost 2 years beb. and i was like 'bangang kau tak berubah kan yam'. hahahhaa!




Plus shielerq yang memang gampeng dan si nerd aliana, kami berkongsi katil. Main point here, kau bayangkan lah sorang nerd, sorang gampeng dan sorang bangang. Macammana malam kau tak selaka dengan kehadiran variasi manusia ni? Kahkahkah.

Semua orang dah tidur agaknya aku paling last nyenyak, dalam pkul 4.30 gituew. Apa yang ku fikir? Entah, ekzaited nak tengok member zebaya berzanding mungkin.

Yang paling best, sarapan disediakan weh. Like a boss bangun tido terus makan nasi lemak sambil buat halaqah ramai2. Ya Allah rasa ukhwah dia. Sangat2 terabur gelak pagi tu. Dah lama tak lepak kan. Cerita Intan, Fairus, Maz n Faizzah kene kejar monyet paling kuat aku gelak rasanya. Kelako dia, ya robbi! Hahahaha. Yang paling win, kau gelak kau tak payah kene sound dekat warden sebab bising sangat. Kau free nak buat bising, woi dah habis sekolah woi. HAHAHA!

Well yeah, Midah dah kawen, Jojo dah tunang (insyaAllah majlis nikah 7hb Disember), LEADS lain dah berpasangan dan aku? Masih tak jumpa bayang jodoh dan masih single. Kesiannya kau woi. *tepuk2 bahu* tskk 

Okaylah. Macam boring eh cerita aku. Meh aku share gambar2 sebelum bergerak ke rumah pengantin. 

Cerita dia, kitorang dah siap dulu. So pakat nak keluar awal dan jalan2 keliling resort. 



Shielerq, Mariam, Aliana. Saje bagiatu.









Dah penat bergambar sakan, geraklah kami ke rumah pengantin. Dan poop! Gambar ni terhasil. . . (malas nak taip dah) hewhew


Credit to Qiu

Pandai Qiu amek angle. Nampak tembam. Pfff

Contohi Jie, pandai buat aku nampak kurus. Kahkah

Gegirl yang sempat hadir. Alhamdulillah, penuh pelamin.

Bukan nak mengumpat, tapi hall rumah pengantin ni penuh betul dengan bebudak LEADS. Punya meriah, tak tau lah nak kabo ape. Nasib baik lauk pauk cukup! Dan delicioussss.


Beboy LEADS kacau makan pengantin. Haha. Credit to Jie


Alhamdulillah. Segalanya berjalan lancar. Bagi pihak diri sendiri, aku nak ucapkan tahniah kepada Puan Siti Hamidah dan En Amer. (weh awkwardnya nak panggil puan hihihi). Semoga berbahagia hingga ke syurga dan sabar menembuhi alam perkahwinan. Lepas ni dah ada teman ke mana sahaja. Tahniah =)



Tak lupa buat LEADS Johor yang bekerjasama dalam menentukan penginapan ahli LEADS yg hadir dan juga moral support yang diberikan tak putus2. Terima Kasih banyak2. 


Last word, NAK KAWEN JUGAK WEHHH! *hempas lappy*

Bye, xoxo. 

p/s : banyak gambar gua dlm entri ni kau halalkan lah. gua materialistik dan bombastik sikit. kaitan.