Tabung

Wednesday, May 1, 2013

Cerita Ulangtahun 28 April




Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah, Tuhan semesta alam.
Syukur, semperna ulangtahun kelahiranku pada tahun ini aku masih diberi kesempatan memohon maaf pada ibu dan ayah, mencium tangan mereka, bermesra dengan kawan2, bergembira dan tak lupa bersujud padaNya. Masih juga diberi kesempatan untuk memanjat doa dan bersujud syukur dihadapanNya. 

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Tak sangka tahun ni begitu banyak kenangan indah yang tercipta. Aku tak pernah dambakan cake bertingkat-tingkat, hadiah bertimbun, dan ucapan ulangtahun yang tak terkira di laman social. Cukup hanya mengingati ulangtahunku, sudah membuatku gembira. =)


Tahun ni juga, Mak dah pesan awal-awal supaya balik ke rumah. Walaupon tiada sambutan ala ala party besar, tapi suasana sambut dekat rumah tu sangat2 teruja! hehe. dikelilingi orang tersayang mungkin. 

bangun pagi dengan masih terpisat-pisat mencari air kosong di dapur (rutin aku pagi2 sebenarnya), Mak datang memelukku dan menciumku sambil menyanyikan lagi 'happy birthday to youuu'. walaupon hanya satu tipikal lagu hari jadi itu, perasaan tika itu rasa seperti mahu menangis sepuasnya, menangis sebab terlalu gembira! entah apa semangat yang datang pada diriku, aku seperti terpukau dengan suara Mak. 


my beautiful Mak, and comot adik. *kotak hiasan semata*
alhamdulillah, terima kasih Allah kerana kurniakan aku sepasang orang tua yang aku sangat cinta. akan aku menjaga mereka sehingga akhir hayatku, aku bersumpah!

28 April 2012, hari ahad. 
dan aku terpaksa pulang ke kolej kediaman, meneruskan kehidupan sebagai seorang pelajar dan syukur masih ada yang menanti untuk membuatku bahagia. terima kasih awak, malam tu awak belikan cake dan kita berempat menghirup angin pantai Klebang sambil bersusah payah nak bagi lilin menyala walaupon 87% mustahil. hihi. 

tak lupa buat kawan2 baik, suhailah (for the video), shushu (for the S memo katenye hihi), farahin (for that beautiful picture) dan paling best, LEADS!

suhailah gave me this! 

and i was like, woww gojesnyaaa I! wkwkkwkw. tipuuu. suhailah, my roommate now. dia kata hadiah postpone dulu and seriusly I tak kisah lah b, however it is I just want youuuu be forever in my life utk buat my fellow bed time story soul. hihi




shushu buat S memo ni as a card. cantik! kiki. the best moment pasal shushu ni, dia wish bukan main awal. lepas tu boleh tanya 'anjing mane punya birthday kejap lagi'? lepas wish dia malu terus off call. ingat sweet lah main off tiba2? haha. mulut cilaka dia kadang2 boleh buat aku tergelak sampai terkencing. nasib baik mulut cilaka ni aku sayang sangat2. wkwkkwwkw. 



and for this really nice friend, thank you sho much sayang! terkejut dapat kiss dari Ganu dan indirectly dapat buat I hamble gila bila you posted this photo on my wall. from baju putih with innocent look, sekarang dah baju kaler2 pergi sekolah. hamble sangat. hihi. terharuuu


for the most 'kesayangan'. thanks koranggggggggggggggg.*jerit kuatkuat*. ini batch sekolah menengah dulu, LEADS cawangan Melaka. tapi ada cerita disebalik 'pergi makan bajet makan biasa ni'. cerita dia bermula nak pergi makan sama pukul 9. ok lah, on. lepas tu fafaii whatsup kata pergi lambat sikit, aku pon beriya lah baring2 kejap sebab kepenatan jogging petang tu. aku punya baring tu siap silang2 kaki dan goyang goyang sikit dah tak sedar dah pukul 9 suku.

klimaks dia, pukul 10 baru smpai kedai makan dan aku dapati muka alip dengan kewok dah mcm muka nak makan aku. rupanya, mereka dah sampai sejam awal dan bersikap membatu taknak call aku suruh cepat. alasannya, taknak desak kawan. wkwkkwkw. aku punya serba salah sampai rasa nak menyorok je bawah meja lepas jalan itik. hihi. korang punya sabar really make me turn on la weyh. sepanjang makan makan cake tu kene bahan. pff. kesian jugak kat sabiq n fafaii. sorryyyyy! :D hihi


ok part ni aku suka, bestfriend sebelah dorm dulu hulurkan hadiah ni sebab tak sempat datang malam bersama LEADS tu. izzati akma, mmg tau betul kegemaran aku. kehkeh. thanksssssss! terharuu tau takkk. aku sayang kau bukan sbb kau bagi cokelat ni. tapi sbb kau ingat aku, secebis tempat kau letakkan aku dalam hati kau. terima kasih kawan :)


tak lupa, banglong. terima kasih atas tweet yang buat aku malu malam tadi. wkwkkwkw. aku rasa dia nak cover balik atas kelewatan dia wish birthday aku padahal aku dah ingatkan dia lebih kurang seminggi sebelum. takpe, ingat nak wish pon dah cukup bahagia, kiki

dan tak lupa kepada semua yang wish thru whatsup, wechat, facebook, instagram n twitter malahan depan2, THANKS SANGAT KORANG. hana sangat hargai semua tu. walaupon hana tak share tarikh di facebook tapi ada yang masih betul2 ingat. terima kasih sangat2! hana sayang korang dan doakan korang bahagia dunia akhirat dan menjadi insan yang sentiasa ingin berubah ke arah kebaikan. hana ingat satu satu wish korang, tapi tak dapat la nak printscreen sbb banyak sangat. hihi. love uollls! ♥


dan ni aku sharekan throwback dari aku kecil sampai dah besar ke umur 21 tahun. alhamdulillah, dengan limpahan keberkatan dari Allah yang menitikkan sedikit kasih sayang dalam hati kedua ibu bapaku untuk menjaga makan pakaiku dari kecil hinggalah ke hari ni, saat ini. terima kasih ya Allah. terima kasih kerna Kau masih pinjamkan aku sepasang pasangan yang betul2 menyayangiku walaupon aku masih banyak dosa yang belom terampun. =( aku tak pernah lupa, Kau Maha Penyayang dan Maha Pengampun.

Alhamdulillah......

mungkin ini kali terakhir aku menyambut ulangtahun. siapa duga.


1 comment:

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/