Tabung

Monday, March 4, 2013

Matang

Assalamualaikum ya bakal jenazah sekalian. 

Lama betul tak update entri sampah dekat blog hananotgojes yang huduh ni. uhuks :|

just a little girl with a great smile and low-profile in fashion. yey, i am 20plus this year and what did i feel like i was like a little girl is what you describe as 'kematangan'. kadang-kadang sampai satu masa yang kita rasa diri tak cukup matang nak hadapi dugaan hidup yang Allah simpan di luh mahfuz untuk kita dan hanya beri dugaan itu tepat pada masa.

like i mention on my last post, dugaan yang sangat besar dalam hidup. i have no good to stay with my own game but still, i don't really get the idea, how can i handle this nonsense. bila dalam situasi mcm itu everything is become worst. itu yang buatkan diri ini seperti tak cukup tahap kematangan untuk hadap dengan baik, rasanya lah. 

gangster, gangster jugak. kalau jerawat besar ini, menangis jugak tahan malu. 


but still, thanks Allah for giving me segumpal daging yang mampu di'install' kan dengan Iman dan di'clean' dengan software anti-virus iaitu mengingati Allah. walau diri tak pernah sempurna tapi masih in progress untuk jadi yang lebih baik. 

tadi kelas aku dari pagi sampai ke petang. tetiba ada kuiz, aku rasa mcm cool habis bila tengok orang sebelah punya jawapan. lepas tu buat2 compare dengan jawapan aku yg duk tersimpan lagi dalam hotak. power kan aku? ahaks. sapa suruh tak sound awal sehari nak buat kuiz. 

lagi satu aku nak kabokan, tadi aku 1st time rasanya tengok game besar2 dekat stadium hoki mbmb! Malaysia vs New Zealand for Charity Match. bukan main excited lagi kau nok. mana idoknya, jumpa superstar Malaysia iaitu Faisal Saari. tough okayy, laju nak mampus gerak geri dia. jatuh hati boleh? :D

okaylah. gonna start my revision. need more space for this subject and you know well la kan kenape aku kemain rajin kan? aku cukup matang tak bila bagitau nak buat revision ni? semoga kamu semua sihat dan teruskan berdakwah. salam.






Sunday, March 3, 2013

Family Day 2.0 Part 2


"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." - Dalai Lama

aku tertarik dengan kata-kata Pakcik Dalai ni. bukan sahaja setuju, malah aku rasa itu sangat tepat dan ingin aku tujukan kepada semua. aku rasa kegembiraan itu datang dari perbuatan dan peradapan masing-masing. misalnya, mcm family day baru-baru ni. kau datang bukan terus dapat kecapi bahagia. kau kene lalui 2 hari dengan kawan-kawan kau dan akhirnya kau jumpe kegembiraan yang kau tak pernah jumpa mane2. betul? 


dalam banyak-banyak kawan aku ada, kawan LEADS yang aku rasa walaupon aku tak berapa rapat dengan semua orang tapi masih aku rasakan ikatan adik-beradik tu. kalau adik-beradik ramai, bukan semua orang kita rapat gila-gila. betul?


so many memories, so many stupid fight, so many inside jokes, and the craziest night, everything i do, it always seem to happen when i am with you. -google


kau nampak macam senang je nak kumpulkan semua orangkan? yang tercampak sorang dekat korea, china, jerman, malaysia, sabah, sarawak? kau fikir apa sebenarnya yang membuatkan mereka di atas dan di bawah ni rela untuk meluangkan masa? duit boleh dicari, kebahagian sesama LEADS tak jumpa dimana-mana kecuali aktiviti-aktiviti seperti ini. =) ya, mereka butuhkan kebahagian yang pernah dikecapi satu tika dulu, di SMSTJ. itu yang membawa mereka kembali bersatu.


a strong friendship doesn't need daily conversation, doesn't need togetherness. as long as friendship lives in heart, true friend will never part. -google









kalau nak tau aku main game ape dekat sane, nah link. Blog LEADS ( Family Day punya cerita). Selamat membaca :)

p/s : dah sebulan berlalu, aku masih di part two! *bzbzbzbzbz*