Tabung

Sunday, March 3, 2013

Family Day 2.0 Part 2


"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." - Dalai Lama

aku tertarik dengan kata-kata Pakcik Dalai ni. bukan sahaja setuju, malah aku rasa itu sangat tepat dan ingin aku tujukan kepada semua. aku rasa kegembiraan itu datang dari perbuatan dan peradapan masing-masing. misalnya, mcm family day baru-baru ni. kau datang bukan terus dapat kecapi bahagia. kau kene lalui 2 hari dengan kawan-kawan kau dan akhirnya kau jumpe kegembiraan yang kau tak pernah jumpa mane2. betul? 


dalam banyak-banyak kawan aku ada, kawan LEADS yang aku rasa walaupon aku tak berapa rapat dengan semua orang tapi masih aku rasakan ikatan adik-beradik tu. kalau adik-beradik ramai, bukan semua orang kita rapat gila-gila. betul?


so many memories, so many stupid fight, so many inside jokes, and the craziest night, everything i do, it always seem to happen when i am with you. -google


kau nampak macam senang je nak kumpulkan semua orangkan? yang tercampak sorang dekat korea, china, jerman, malaysia, sabah, sarawak? kau fikir apa sebenarnya yang membuatkan mereka di atas dan di bawah ni rela untuk meluangkan masa? duit boleh dicari, kebahagian sesama LEADS tak jumpa dimana-mana kecuali aktiviti-aktiviti seperti ini. =) ya, mereka butuhkan kebahagian yang pernah dikecapi satu tika dulu, di SMSTJ. itu yang membawa mereka kembali bersatu.


a strong friendship doesn't need daily conversation, doesn't need togetherness. as long as friendship lives in heart, true friend will never part. -google

kalau nak tau aku main game ape dekat sane, nah link. Blog LEADS ( Family Day punya cerita). Selamat membaca :)

p/s : dah sebulan berlalu, aku masih di part two! *bzbzbzbzbz*

No comments: