Tabung

Tuesday, October 19, 2010

soalan chemistry PSPM senang. (if d answers r provided) wuwuwu

second day exam.. not bad..
alhamdulillah.. xblur mcm selalu..
hehe.. almaklum lah..
diri nie bukan la tgolong dari golongan yang cerdik pandai

study xdapat...xstudy..dpat..
eh. cm pelik plak arn.
haa, tu yg aku tga observed skrg neh.
apasal eh.. study week nie mmg x study mane
nak kate struggle giler babeng tu, tipu la haiii..
lyn hindustan muvie je keje aku
NOW:pending duplicate by shahrukh n juhi kat utube .lalala
tapi syukur alhamdulillah...
boleh jawap semua soklan..
antare btol or tak je.. heheh
baru chem, lepak la beb! ade g maths n physics mnggumuuu.. 
kekasih awal dan akhir!~

.physics tutor. 
blur +_+
credits to jiehako for the pics. nice ;)



oke.. malam nie study maths sbb esk maths paper 1.. ;)
i like..
gottogo .. dadadadaaaa

Sunday, October 17, 2010

PSPM 1 2010

final exam! 
start tomorrow until 26 oct.. 

wish me luck
pray 4 us
try my best.. insyaAllah
;)

Wednesday, August 11, 2010

solat terawih dan LEADS

salam. .
hye hye. . .winna nak share sumthing. . .
tengok title pon da tau pe yg winna nak cakap kan .. heheh
my first terawih at kmj!
20 rakaat taw. . mula dengar, gerun jugak.. hehe
winna pernah wat 8 rakaat je. . 
alhamdulillah, dipermudahkan tuk solat 20 rakaat. . 

sayu je rasa malam tu. . . 
tetibe2 teringat kat rumah. . 
dan kat hostel dulu. . 
ramadan tahun lalu bersama rakan2 LEADS,
berterawih bersama. . 
sahur bersama. . 
buka bersama. . 
ke bazar bersama. . 



betapa rindunya winna kat kawan2 !~
hope, tahun ini, kita dapat lalui ramadan dengan tekun dan sempurna walaupun masing-masing sudah pon mulakan kehidupan yang baru bersama kawan2 yang baru dan suasana yang baru. . 
ukhwah fi sabillah. . . semoga ukhwah kita berkekalan. . 
insyaAllah

da setengah hari winna puasa, 
tak sabar tuk create another memory with people here

SELAMAT BERBUKA ;)


Tuesday, August 10, 2010

mubarak



salam
yuhuu. . . already 3.10 a.m
urm. . . rasa nak tido tapi. . . . . . nak juga updates blog. . hehe

oke. . ..  let's talk about TODAY !~ (9/8)

winna baru je selesai tangok movie! urm, nak komen boleh?? 
''ehem3. . .heroin tu terlalu comel '' 
tu je. . oke fullstop
gagaga

layan dengan mariam. .  .bosan la nak layan sorang2. . luckily, my tutorials,done. . preparation for tomorrow class (esk lecturer nak, mlm ni baru winna buat. . DON'T TRY THIS AT HOME)

. .. kalau nak ikotkan, winna nak je tidur sebab esok pagi2 da de kuliah. . . .. owhhhhhh. . . . tapi. . . . . . .
as u know, I'M SO ADDICTED TO MY PAGE! muahaha



eh eh eh, sedar x?? lusa da nak puasa taw! happynyer. . ..  . .bulan yang selalu ditunggu-tunggu..... ;)


Kesempatan ini, winna nak ucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI MALAYSIA DAN SELURUH DUNIA.
DENGAN HARAPAN, RAMADHAN KALI INI DAPAT MEMBERI SERIBU KEINSAFAN BUAT DIRI KITA. . laluinya dengan tabah, tenang dan penuh ikhlas. . insyaAllah, ibadah kita diterima. . 



winna sangat excited oke!~ serious. . nak rasa berpuasa di bumi KMJ. . .  nak tambah banyak amalan..  nak lebihkan perkara2 sunnah! subhanallah ..  winna rase syahdu sangat bila Ramadhan makin hampir. . . tinggal esok je lagi. . .  ! harap winna dapat syafaat pada bulan yang penuh barakah ni. . insyaAllah ..  .

oke, winna off dulu. . . take a good health, tido secukupnya (walaupun 3hours aje)
salam




Friday, July 30, 2010

i love everything about KMJ





salam ..
urm . .lama sangat da rasanya aku tak share story kat blog sendiri. .
niat nak update blog tu memang ade. . tapi bila hanya sekadar niat. . .
satu hape pon xkan jadi kenyataan. .
HANYA NIAT. .


alhamdulliah, dikurniakan sehari lagi untuk aku hidup di muka bumi Tuhan yang sungguh indah ini. .
esok lusa belom tentu dapat hidup dengan aman dan tenteram di tanah Malaysia. .


hampir 3 bulan aku meneruskan pembelajaranku di kolej itu. .
macam-macam ragam manusia aku boleh tengok ..
ada yang baik, terlalulah alim ..
ade yang selalu homesick (sakit rumah)
ade yang hipokrit
ade juga yang ala-ala ayu, tapi x. . (phm2 la kan)
ade yang macam biskut ..
ade yang happy go lucky always
ade yang really enjoy themselves
ade yang  tersangat la malu bila berdepan dengan orang
ade jugak yang terlalu yakin!~
macam2 .. hehe








alhamdullillah, aku sekelas dengan rakan satu sekolah dulu. .
mariam hafid ;)
bukan ape. . aku ni slalu missplace barang. . x kire la berharge ke. . x ke. . mmg slalu akan tanya member2 ..
mne aku letak barang tdi. . aku rase mariam mmg da tau habit buwokk aku ni . hehe
sbb tu aku bersyukur bila ditakdirkan sekelas dgn dia . .








lagi satu, boleh jadi S/U aku. . ape2 hal aku akan tanye dia, all about assingment, tutorial or everything laaa ;)
sebab dia ni long term memory. .  .so, boleh simpan banyak bende g dari diriku ini. . . muahaha


seriously, im happy to be there. .
i love the environment..
i love the schedule. .
i love the people around me. .
i love my sporting classmates..
i love my roommates..
i love my neighbors
i love the lecturers (patot ni ltak kat 1st place)
i love the staffs
i love the food serve at the cafe
i love everything about kmj ;D
hehe. .






laz week, before landing at home,
i sit 4 UPS (ujian pertengahan semester)
my comments are,
soklan senang tapi aku je yang x study hard. . 
masa cukup! 1 jam. . tapi aku je yang x pandai manage that time. . 
positive nyer saye. . kan kan .. . 


hope 4 the best .. . insyaAllah
aku da usaha. . aku da tawakal. . 
hanya doa penentu segalanya. . 



MY CLASSMATES 
F6T39
top from left : mariam, atus, hidayah, atin, fasha, raihana
bottom from left : haziq, eja, ME, izzah, taty, daya, hamk

yg xde dalam gambar : khidir, fizz, bella









Monday, June 7, 2010

sebulan dah aku di KMJ. nak tau story??



heyya! guess what..? i am now in my information technology class!! yeahha. i love this class so much la dude! sbb ni la peluang aku nak on blog dan post sumthing about ME!~ hahaha
miss my blog sooo muchh ;DD
oke let's start. 

how your life there? 

everyone asks the same question. here i answer yours! ;)
my life in kmj is quit tough. no time for other messy thing. i have to complete my assigments rushingly! . xde tangguh-tangguh macam kat sekolah dulu laaa!
too bz. today's assignment is done. by then tomorrow, here come a new assigment! fuhh. really tired i tell u!
 
what kind of assignment that u have suppose to do hana?

simple question, .. sometimes, the lecturer give us a few questions from the tutorial book which marks of 12 in average.
its called penilaian berterusan. 10% include in our final exam.. only 10%?huh..
(hey u,, hingat senang ke nak dapat 10% untuk final nanti.. kan kan kan? uhuhu)
soft-hearted lecturer (ececece) will give us 2 or 3 days  as the due date to submit our assignments. lucky u if u have one! ahha

do you happy with your life-style in KMJ?
OF COURSE YES! (tipu tipu dan tipu)

i miss my home laa.. homesick! sakit rumah.. miss my mum,, my ayah.. and sume laa.. ;) rindu giler .. 
yesterday, my mum bawak g shopping kat bandar tangkak. besh la.. dapat kua same2.. then bila malam, tibe2 je kot aku nangis! wahh..malu.. hhaha..

but now, i am already OK! once u da nangis, u fell better dear. jgn simpan simpan XD
alhamdulillah..aku oke skrang.. dan sangat semangat untuk mulakan hari kuuu ;)


ehh jap,, arini aku live in new environment. new classmates,, new lecturers.. sebab ...aku di'remove'kan dri my old class yang giler best i cakap u! tapi nak buat camni.. system had decided that for us! redha je ;)

denga cite kat sini ade kes bunuh diri.. ghost story la wehh.. x takot pon.. hahaha
oke,,off

fren, thnx 4 reading.. daaa





Sunday, May 30, 2010

back to kmj




i have to go.. 3days holiday. now,it time to struggle n be a gud student. heading to KMJ.. continue my effort..
complete my assignments! hhaha.. i dont really do it at home. thats me. huhu
oke, off now.. got to go.. bye bye lovers


Saturday, May 29, 2010

matriculation welcoming wish






welcome to KMJ
pre-university education
student of
Johor Matriculation College

!gaggagaga!




LEADS 0509 
BATCH of 10/11
PST



 life is too short
nothing more that a life



bestselling footwear



one song can spark a moment
one night to remember 
one destination to reach out
one mission was given up




the best moment is yet to be remove
if the bestiest overcome the best moment




friends make me happy
friends make me upset
friends keep me update
friends are golden!
happy when i got into them
upset when we can't jump into 1 conclusion
update when i am getting dumb




thnx kmj 4 accepting me to be one of the students
prays 4 me n friends


Friday, April 16, 2010

KEMASUKAN KE KOLEJ MATRIKULASI SESI 2010





Mata da layu.. tangan da gatal nak klik butang shut down.. tibe-tibe L.E.A.D.S (batch kami punyer name) ramai2 duk post kat home wall laman facebook aku..  katanya keputusan kemasukan ke kolej matrikulasi sesi 2010 da keluar..
apalah nasib aku kali ni.. JPA xdapat..MARA pon xdapat.. YTM pon hampa.. (ko hingat result ko bagus sgt nak dpt scholarship gempak2 camtuh) apa nak buat.. da naseb... 


aku check gune SMS je.. malas nak online tengah-tengah malam tadi... 
kongsi cara nak check..
Program Satu Tahun:
Taipkan MOE MAT NO. KP dan hantarkan ke15888
Contoh : MOE MAT 760704085973


tak pon, boleh terus ke link ini semakan matrik..

Alhamdulillah, aku ditempatkan ke Kolej Matrikulasi Johor..  


ekay la kan.. dari aku tercampak jauh-jauh.. Johor pon kira berjiran je dengan ngori den ni ha.. x kesah la.. Kalau ade rezekiku untuk pengambilan IPTA nanti, insyaAllah, aku pilih IPTA.. sebab ramai yang bagi pendapat, matrik kena terlalu strunggle kalau nak dapat course yang best-best bila further nanti. tengok la keadaan kan.
pendaftaran 10 Mei 2010 ni, (ade lagi sebulan untuk enjoy) kalau aku tolak, kira abes macam tu je la.. sayang la.. 

semoga aku dapat yang terbaik.. (akur dengan result yang x seberapa, matrik pon oke)




Friday, April 9, 2010

3 minggu tuk P

Alhamdulillah... tak perlu susah-susah lagi menunggu turn untuk belajar kereta.. semuanya dah berakhir!
i got the P... and i proud to tell u all! haha
rezeki, dari aku 0, tak tau apa-apa langsung.. syukran, P dalam tangan kini..
kepada yang nak ambil lesen tu, cool je..
less than a month korang da boleh drive!
da boleh pass
yang penting, kene cool..


kan Pak Abu?? 
hwahaha






Saturday, March 27, 2010

kisah SERAM di Bilik Terakhir!




kisah ni btul2 trjadi.....takut seh....patut la penjara tu cm mnyeramkn.......huh!!!!!!!!!!! Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil 'Bilik Terakhir'. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Dinamakan 'BILIK TERAKHIR ' adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung. Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka. Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara meminta tolong, suara orang menangis 


Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula. Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung. Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan 'Bilik Terakhir' itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, 'Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa ' ' Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa ' Ha Ha Ha Ha Ha ' Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... ' hehehehehee........ ......... ..... time kaseh coz dengan kusyuknya korang baca........ p/s:- aku pun terkena...so apa salahnya aku foward kat korang... huah...huah... huah... huahhhhhhhhhhh.

Saturday, March 13, 2010

REZKI dari Tuhan mu

everything happens has a reason.. that is the best word to wake me up! yes,, i must..
SPM is nothing (the brilliant said) .. 
SPM is just a beginning of your life ( famous qoute)
SPM is one of the conjecture in your journey ( teachers said)



=BUT I WORD THEM=
the result is everything
SPM make them happy those who manage to score
SPM make them trouble if the results are out of the target

which is the best advise to calm me down??
you must be fully aware that SPM aren't like UPSR and PMR. they're easier to score .. 


What now? What should I do? I wrote about my dillemas here and here. I got a lot of motivating words and advises. I even ranted about how expensive college life is. Take a read. I need your comments and advise, again.

poeple around me are very suppotive! what they said....
dun be disapointed with ur results. true enough , humans wants the best.. but , you can never change your result. Look forward , and do the best u can with ur result.

the best teacher is the experience, so please be strong of this
 please keep prays for HIM, you are not bad at all


 nothing impossible by HIS POWER, just keep the failure as a experience
don't despair, and never loose hope.. Allah is always by your side. He knows the best for you.

 Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”


Allah takkan ubah nasib sesuatu kaum, melainkan mereka sendiri yang mengubahnya, dan hanya pada Allah, tempat kita bergantung...

blaja rajin2!!!! anyway congrats! dat was good!!! =)
Congrats. You did well. Life has to go on. God has plans for you. You might succeed now but maybe later in life. Don't forget your old teacher then. Keep in touch. 

kita tetap bsyukur itu telah ditentukan setelah kita brusaha,peluang masih banyak..pilih kursus yg betul dan sesuai ,perjuangan anda masih jauh bukan bermakna anda x baik mungkin belum lagi..jangan putus asa ....


rezeki kita bukan terletak pada result yg baik semata2, awk kene ingat rezeki sentiasa ada di mana2 selagi kita berusaha utk mendapatkannya...mungkin, kali ni bukan rezeki awk, tapi lain kali mungkin rezeki akan menyebelahi awak...jgn down terus, bangkit dan terus fikirkan hala tuju n daptkan pendapat daripada kaunselor atau ssapa yg berpengalaman berkaitan dgn kerjaya n kursus yg nk awk ambil supaya awk x tersilap langkah...jgn buang masa dgn menangisi bnda yg sudah berlalu....itu xkan mengubah kehidupan awk sampai bila2, yg pntg adalah hala tuju selepas ini...

Kita Sebenarnya tidak perlu melihat masa lalu dan memalingkan wajah kita ke belakang, kerana angin akan terus berhembus ke depan, air akan terus mengalir, masa akan terus berputar dan hari akan terus berganti..namun kita selaku insan sesekali pandanglah ke bumi barangkali ada hikmah yang akan kita temui.

Sesungguhnya dalam keburukan itu pasti ada kebaikan kerana orang yang bersabar terhadap ketentuan yang harus diterima boleh jadi satu waktu nanti mereka akan nampak kebaikan di sebalik kesedihan yang dilaluinya ketika ini

wlu apepon yg terjadi sok same ade bek atau burok...
kte LEADS0509 tetap kwn yg sejati smpai kite mati




LEADS!

ko kne struggle laa kat hri2 yg mndtg nyh,jgn anggap ape yg berlaku skang nyh akn buat ko pth smgt utk troskan perjuangan ko sbg seorg pelajar..ko kne sedar yg ko kne ushe lbey3 dr skrg utk buktikan kat prents n sume kwn2 ko yg ko gak bole berjaye..setiap mnde yg terjd ade hkmahnye larh..!!jgn cmni syg..

my tears was falling down whenever i read their advises! thanks all.. you are my world! a million of hope and do'a i give to all of u.. Allah is here, to hear my request..
my beloved parents,, my excellent teachers, my fellow LEADS, my seniors, my juniors, my friends out there
thanks 4 your do'a
thanks 4 your support
thanks 4 being my strength
thanks 4 the knowledges
thanks 4 the advises
thanks 4 any word
thanks 4 everything
thanks a lot

Oh God...i am too bad.. i dont believe in my fate when i looked my slip during that night.. i ignored Your Mercy.. i was blaming myself so hard! i was cried 4 no reasons.. 
Give me the strength ya Rabb..
the moment of the truth is now.. don't be sad ana..
may Allah forgive me.. Ameen..

Friday, March 12, 2010

RESULT SPM 2009

RESULT SPM 2009 SMSTJ
The g.p.s for the school is 1.93 (2.17 in 2008). 25 students got all A's but only one student got all A+. She is Lim Su Kwan

 congrts LEADS! 



BM - 0.28 (99.2% A)
BI - 1.31 (92.7% A)
PAI - 0.83 (99.1% A)
MORAL - 0.89 (100% A)
SEJARAH - 1.06 (88.6% A)
MATHEMATICS - 1.15 (89.4% A)
ADD. MATH - 3.24 (38.2% A)
LUK. KEJ. - 2.69 (54.8% A)
TEK. KEJ. - 3.55 (21.4% A)
PHYSICS - 2.81 (46.3% A)
CHEMISTRY - 3.24 (43.1% A)
BIOLOGY - 2.94 (42.0% A)


LAGI INFO 
Seramai 7987 calon memperoleh semua A (A+,A, A-) berbanding pencapaian tahun lepas iaitu seramai 6277. Seramai 214 calon mendapat gred tertinggi (A+) (tahniah ye) .. 15 calon adalah dari Negeri Sembilan. Dan salah seorangnya daripada SMSTJ.
Sekolah Sains Seremban (SASER) adalah sekolah terbaik dalam pencapaian  SPM 2009..
MRSM Taiping pula merupakan MRSM terbaik.

Daripada jumlah itu, 214 calon Kementerian Pelajaran serta 41 calon persendirian, swasta dan tajaan agensi, mendapat gred cemerlang tertinggi A+ mengikut penggredan baru yang mula diperkenalkan tahun lalu. Menerusi penggredan baru itu, pelajar diberikan gred berdasarkan kecemerlangan peperiksaan dengan kategori A+, A, A-, B+, B, C+, C, D, E dan G. 
Dalam keputusan SPM yang diumumkan Ketua Pengarah Pelajaran, Tan Sri Alimuddin Mohd Dom, semalam dua calon mendapat keputusan A+ bagi semua 15 subjek, satu calon (14 subjek), tiga calon (13 subjek), 19 calon (12 subjek), 59 calon (11 subjek), 79 calon (10 subjek) dan 51 calon (sembilan subjek).

Sambil menyifatkan pencapaian keseluruhan tahun ini membanggakan, Alimuddin berkata, 364,046 calon mendapat sijil SPM kali ini, berbanding 347,443 pada 2008. 


Beliau berkata, walaupun peratusan bagi 2009 dan 2008 adalah sama, iaitu 90.8 peratus, ada pertambahan calon seramai 16,603 yang berjaya mendapat sijil SPM kali ini.
Katanya, Gred Purata Nasional (GPN) SPM menunjukkan pencapaian lebih baik, iaitu 5.34 berbanding 5.51 tahun sebelumnya. 


Beliau berkata, 68,131 atau 17 peratus calon sekolah Kementerian Pelajaran mendapat sekurang-kurangnya gred C bagi semua mata pelajaran yang diduduki, berbanding 60,902 atau 15.9 peratus pada 2008.

Bagaimanapun, katanya, bilangan calon yang gagal atau memperoleh gred G turut meningkat, iaitu 4,626 atau 1.15 peratus berbanding 2,589 atau 0.67 peratus pada tahun sebelumnya. 

Alimuddin turut mengumumkan Gladys Tan Yee Kim dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Green Road, Kuching, Sarawak, sebagai pelajar terbaik SPM 2009 dan Sekolah Menengah Sains Seremban, Negeri Sembilan sebagai sekolah terbaik. 
Sembilan pelajar terbaik lain ialah Grace Kiew Sze-Ern (SMK (P) Sri Aman, Petaling Jaya, Selangor); Khadijah Ahmad Jais (SM Agama Persekutuan Labu, Negeri Sembilan); Akmal Hidayat Sabri (SMK Derma, Kangar, Perlis); Syamilah Mahali (Kolej Tunku Kurshiah Seremban, Negeri Sembilan); Amelia Lee Wei Ling (SMK Taman Melawati, Selangor); Nur Syuhadah Muhamad (SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra, Kota Bharu, Kelantan); Lai Yin Kwin (SMK Tinggi Melaka, Melaka); Corinne Gunn Huey Min (SMK Taman Melawati, Selangor) dan Hu May Khei (SMK Convent, Taiping, Perak). 

Sembilan lagi sekolah terbaik pula ialah Kolej Islam Sultan Alam Shah, Klang, Selangor; Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI) Gombak, Kuala Lumpur; Sekolah Tun Fatimah, Johor; Sekolah Menengah Sains Alam Shah, Kuala Lumpur; SBPI Rawang, Selangor; Sekolah Menengah Sains Muar, Johor; SBPI Temerloh, Pahang; SMK Infant Jesus Convent, Johor Bahru, Johor dan Kolej Tunku Kurshiah Seremban, Negeri Sembilan. (STJ masih belom mampu disenaraikan antara sekolah cemerlang)
Tahun lalu, 465,853 pelajar menduduki SPM membabitkan 406,420 atau 87.2 peratus calon Kementerian Pelajaran; calon persendirian perseorangan (32,561/tujuh peratus), calon Sekolah Menengah Agama Rakyat dan sekolah swasta (11,036/2.4 peratus); sekolah menengah agama negeri (8,765/1.9 peratus), manakala Maktab Rendah Sains Mara dan sekolah Kementerian Pertahanan (7,071/1.5 peratus).

Alimuddin juga berkata, 258 daripada 538 calon istimewa atau 51.9 peratus berjaya mendapat sijil SPM berbanding 208 atau 47.8 peratus tahun lalu.

Beliau berkata, seorang calon rabun penglihatan berjaya mendapat keputusan cemerlang 4 A+, 3 A, 4A- daripada 11 mata pelajaran yang diambil, manakala seorang lagi mendapat 4A+, 3A, 3A- daripada 10 mata pelajaran. 


Mengenai pencapaian sekolah, beliau berkata, 66 sekolah dikategorikan cemerlang, 278 baik, 1,654 pada tahap memuaskan dan 143 berpotensi.

Beliau berkata, calon yang mendapat gred cemerlang dalam mata pelajaran Bahasa Melayu turut menunjukkan peningkatan daripada 25.4 peratus pada 2008 kepada 31.3 peratus tahun lalu, manakala Bahasa Inggeris meningkat kepada 75.6 peratus berbanding 73.9 peratus pada tahun sebelumnya. 


Seramai 97,341 atau 24.3 peratus calon memperoleh sijil GCE O-Level untuk Bahasa Inggeris 1119 berbanding 87,383 atau 22.9 peratus pada tahun sebelumnya.
Daripada jumlah itu, 15,289 atau 3.8 peratus calon berjaya memperoleh gred 1A atau 2A berbanding 12,645 atau 3.3 peratus sebelum ini. 


Mengenai Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM), Alimuddin berkata, 3,138 calon berjaya memperoleh sijil itu berbanding 3,098 pada tahun sebelumnya.

Daripada jumlah itu, 422 memperoleh keputusan Mumtaz (cemerlang) berbanding 562 pada tahun sebelumnya.





Friday, March 5, 2010

my first interview

semalam tengah bz melayan customers,, tiba2 telefon bimbitku berbunyi menandakan satu SMS telah masuk..
kira-kira 10 minit aku mengambil masa untuk membuka SMS itu memandangkan pelanggang terlalu ramai. dari ibu,menyatakan isi surat yang baru ku terima... 
taklimat? interview? 
haish..kebluran aku seketika.. 
result xkua lagi..nak interview bagai..heylaa.. 
nak pegi ke x..nursing course under medical science institute ngn IMM.. nursing is one of my list.. lpas bincang2 skit ngn mak ngn ayah..aku decided tuk pegi je..
dpt ke x..lain cite..yang pasti,, pengalaman tu ada.. walaupon couse ny bunyi cam pelik je kan..
hehe .. but it's ok..just seat 4 graping the experience.. nak tunggu twaran JPA,MARA, or other scholarship, lmbat g..so,,practice la dulu..hehe.. insyaAllah.. moga2 yang terbaik!
nak kata ready,, camne? nk kata yakin, tah! haha

Kelayakan bagi Program-program Diploma Kejururawatan, BTEC Hinger International Diploma (UK) dan Degree University of East London (UK) serta Conventry (UK)

aku pon xberapa pasti perjalanan program ny..
so,esok aku dikehendaki hadir kat Dewan UMNO Bahagian Tampin..
  disertakan
-4keping gambar
-salinan IC aku ngn parents
-salinan sijil kelahiran aku ngn parents
-salinan sijil berhenti sekolah (mne aku nk cilok)
-salinan sijil SPM (?)
-salinan slip gaji parents

wish me luck..my first interview.. 
^_^