Tabung

Tuesday, February 28, 2012

Gojes Baby Pink



hello and assalamulaikum kawan2. just coming up with my new color of kancil. hehe.sebenarnya nak study ni. tapi, alah update lah kejap. :P
 
TARAAAAAAA!















minnie pink is just so nice, comel. serius aku rasa nak bawak tido je kereta ni. punya excited. HAHA. ALHAMDULILLAH. ade rezeki lebih, pasang skirt, bumper.

dulu angan2 je lebih nak kereta kaler pink. siap target suruh ayah belikan myvi pink. hehe. tapi rezeki tu tak da kan. kancil lama ayah pon boleh. boleh upgrade, small the pieces je :D
 
actually, banyak benda lagi tak lengkap kat kereta tu. as my dream, nak tinted, sport rim. tapi slow2 lah kan. 'ingat abah kau cap duet ko?' 
 
cover rim tu didatangkan khas oleh kekasih hati saya yang hensem pada mata saya sorang je. ihiks. mr boy tolong spray kan kaler putih and bagi free that cover. ada kekasih yang sanggup bangun awal on weekend semata-mata nak buat semua tu? kalau ada, tahniah. anda awesome! maybe for you this is just a small usaha. but for me, I'M TOO HAPPY for this small gift. thanks sayang. ihikkkkk

and for main sayang, ayah and mak. thanks a lot cayang. muah muah muah. i love you both more! :)

the only one in melaka or maybe in malaysia. who knows? :) 




p/s : entri takde niat ape2. just to share. you dont like it? like i care. hihi

Monday, February 20, 2012

Hari Pertama Semester 2



assalamualikum kawang-kawang...

alhamdulillah, permulaan hari yang baik hari ni. semangat nak ke kelas tu memang ada. tapi biasalah, dah sebulan makan tido je keje kat rumah, so take time to get into study mood.

pagi dah bangun agaks lewat. hehe. tu pon cik maryam, rumate saye yg sungguh comel kejutkan. kalau tak, mmg masak la. dan dia jugalah yg bagi saye pinjam berukband dia untuk update sini. kihkih. ;D


ke kelas dgn perasaan yang, alah yu know what. pathetic? tah, perasaan yang sungguh TAK BEST! ya, redha jalan penyelesaian. ikhlaskan diri walaupon ada tersembunyi perasaan yang tak berapa nak clear utk diberitahu di sini.

redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah. =)

lagi ikhlas diri ni bila lecturer kata kelas batal. ihikkss. macam tau2 je pulaks aku tak ready lagi kan. :P

eh cop cop cop. apa ya yang aku perlu study sem ini? nampak macam menarik tapi.... ok, positive, seronoknyaaaaaaaaaa nak belajar benda baruuuuuuuuuuuuu #lompat2 suka

Calculus
Engineering Seminar 1
Electrical Workshop 1
Electric & Magnetism 
Electronic Device
Electric Circuit 2
Computer Programming
TITAS 


8 SUBJECTS? wow, such a hard for me (eleh, belum belajar lagi dah kata macam tu. tuihh)
total kredit : 19 (NOT BAD, but class is pack! haihh.)

anyone who have the notes/past exam papers/tutorial of those subjects, please share with hana babey. really need the briefing of those subjects. kadang2, kata2 kawan sendiri kita lebih mudah nak paham, daripada kata2 lecturers. sebab tu hana blajar selalu tak kekal dalam hotak. mungkin sebenarnya hana tak paham ape yang lecturer ajar. hihihiks (gelak mengada cari alasan result tak ok sem 1)


esok dah start kelas, i hope! nak study betul2 nih. serius, tak tipu... #buat muka comel


ok, mungkin gambar dibawah takde kena mengena dengan entri ini. tapi ianya sangat bermakna bagi aku. sebab...... aku rindu zaman sekolah!! ok bai








pics were taken by the end of year 2009 (my killer spm)


p/s : Org bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya,tapi dgn lapang hati mencari jln bagaimana memulihkan kembali kerugian yg dialami. - santapan minda

yeah, let start this new sem with much more usaha, doa dan tawakal! :)

eh, rindu mak laaa. urmm

Saturday, February 18, 2012

Just 'Something' To Read





anggaplah ni diary aku yang engkorang tak pernah teringin nak baca!


i just can't stop smile. that new color of my kancil make me soooooo melt, feeling good and i felt like, WOW!! 


................

hari ni pergi hantar barang kat TTU (my kolej kediaman). suasana boleh tahan meriahnya kat sana. untunglah, TTU open office sabtu. kolej kediaman lain boleh daftar ahad sahaja. ~ HAHAHA. kesian lu orang. 


hantar2. terus balik aje. tak singgah shopping pon. owh ye, mak n ayah aku yang tolong hantarkan barang tadi. so kiranya esok aku layan drive tanpa barang lah! kihkih. but wait, ya Allah sbnarnya banyak lagi barang tu :'( mmg macam pindah rumah dah,,


honestly, i felt so sad. not in good mood to continue my life for this semester 2. i fell like, 'how damn i am to be apart of there!' rendah diri. yaa, aku sangat merendahkan diri walaupon sebenarnya aku tinggi heh


really dont know how to start my life there. takut, cuak. takut subjeks sem 2 gonna be more tougher, more tricks. i just hope i don't lose my ability to finish my degree there. ya Allah, minta jauh. 


semoga dipermudahkan segala urusan... amin..


..........







Thursday, February 16, 2012

Kalau Sedih Pasal Result Final Sem, ni ubatnya!


Sesaat setelah melihat result,



2 jam lepas dapat result.. 


p/s : khas untuk kawan2 yang senasib dengan aku. yang dapat anugerah dekan, pi main jauh2. tak suka tak suka. HAHA!


p/s lagi : guwa tak pandai melukis. sori ler kalau tak cantik kat mata ang.


Wednesday, February 15, 2012

Pink Blackberry


this is one of my thinking.


i want this. this and that. why should acting like a daughter of a rich man when my parents are not? why i want this that? what is actually my mission of life? 



i want this,
or any kind of blackberry. but in pink! 






i want this,
Nikon 1 J1. awesome in pink!





i want this,
car in pink colour. 





i want this, 
pink house with smart husband and beautiful kids. also VIP (my kids' grandma & pa =D)




i will make this 3 bottom on my list on future. but i really need blackberry now! 
aku tau ayah mampu nak belikan aku satu. tapi aku tak sampai hati nak mintak. yeah, mungkin sebab aku dah terlalu banyak habiskan duit ayah. 


ayah, i want this PINK BLACKBERRYYYYY!


hiduplah aku dengan suasana yang tak tenang mengigaukan BLACKBERRY in PINK. 


walaupon kawan2, adik2, kakak2, abang2 semua dah jadi TEAM BLACKBERRY. aku? belom rezeki.


feel free to buy me one! :D


p/s: nafsu je semua ni! -.0


Tuesday, February 14, 2012

Gara-gara Zack Zukhairi (18SX)


hari ni terik betul. panas membahang. mood nak duduk dalam bilik je, sejukkan badan. lepas solat maghrib tadi, aku mensocial kan diri di laman twitter dan facebook. 


layan twitter tak habis2 tweet pasal artis gaduh dengan ipar. off twitter, lari ke facebook. tak ade ape yang menarik, yelah facebook baru buat. baca gosip sedas dua kat beautifulnara. 


pergi dapur minum air jap. tekak kering dari petang. lastly, layan blog Zack Zukhairi sambil2 tangan balas mesej boy.

terkekeh kekeh jugak aku baca cerita beliau ni. tah ape jampi dia pakai duk pakat aku jadi biul baca entri dia.

sedang syok melayan,
tiba2 mak aku tanya dari luar bilik..

'kakna, dah cari fail yang mak suruh tu?'
maklumlah, bilik ni bukan kalis bunyi. kucing beranak kat dapur pon aku boleh dengar.

aku jawap selamber yayanya, 'belom mak!' sambil teruskan membaca blog zack dengan khusyuknya tak perhati keadaan sekeliling.. alah, baca balik entri lama2 beliau. nak tunggu beliau update sehari 5 entri jangan harap lah! tuihhh

sesaat lepas aku jawap, tiba2 pintu bilik aku terbukak. muka da pucat, mata aku dah buntang. kali ni memang masak aku! tak pernah aku tak kunci pintu bilik. separuh mati aku nak cover diri aku yang.. ahhhh



 1st time aku melukis pkai mouse.
lukisannya hodoh mcm tuannya jugak.


mak jerit 'kenapa kakna macam ni? kalau adik masuk nanti?' muka mak terkejut, aku pon!

terkuis kuis tangan aku duk capai sesuatu untuk cover yang itu. punyalah aku terkejut kalah dari beruk terkejut.

garu2 kepala.. 'kakna lupa nak kunci pintu!' jawap aku acuh tak acuh sambil ambil bantal busuk pooh cover. 

adik aku seorang lelaki tulen dan aku seorang gadis yang 'alah-dalam-bilik-sendirian-berhad-apedehal-nak-pakai-apepon'. paham2 sendiri lah kan. aku tak suka lukis lucah2 kat gambar atas tu. remaja katakan.

dengan muka masam aku, mak ngerti. mak terus keluar tanpa banyak tanya. malu lettew. #sama2 malu

lepas ni aku janji, takkan baca blog zack lagi malam2 sebab takot aku terlupa nak kunci pintu bilik. 


p/s : siap kau zack!

Saturday, February 11, 2012

Candle Of My Life





black out maghrib tadi. so i just pick some photos of the candle.. me, my mak n ayah stayed for an hour maybe. berpanas, bernyamuk.. dugaan.. kadang2 pon perlu jugak sekali sekala hidup tanpa elektrik. love mak ayah :D

Disebalik Tabir Family Day LEADS0509 [1.0] #3



i take two days to end up the part 3 family day LEADS. but i have no idea. blank. no word can describe how sad i am. yes, i am sad to clear this thing up. if i ended up this part 3, i would not talk about LEADS anymore. but i should to do so..... It's the way i’m feeling.. i just can't deny.. but i have to let it go...

call me a doctor, i need a doctor...  to bring me back to life..

ok, call a doctor tu takde kena mengena..
no story, just klik here to read more.  >ASY FARO, blogger yang hensem<







kenapa kepala saya besar? sebab badan saya nampak kecik kan?

to LEADS. i love you all. no friends can make me smile like you all did..i just can melt for you LEADS. 

all LEADS, i just can put you at the top of my carta hati.. 
you all are awesome, gojes, handsome and as smart as the official name of us, LEADS.
bukan untuk LEADS yg sempat hadir je, but to all LEADS 2005-2009..
thanks a lot for enlighten my life with so much wonderful memories, sweet or bad memories hehe

thanks for helping me to grow up for who i am now. as gojes as you can see. erkk
thanks for tangan2 yang memeriahkan hari keluarga ni..
thanks for everythinglah. i gonna die if i list it all here. thehhiii!
hope kita akan tetap kuat macam ni :)

sorry, my words are not like a poet but apa yang aku tau, korang batch terbaik yang pernah aku jumpa! 

nampak tak yang link blog aku kat semua gambar tak sama besar n color. you know why? ok, thanks sebab paham... bye eh jap, weh, can you please just ignore my grammar? im here to right anything that come up in my mind. not the grammar, but the point. aku malas nak buat ayat sastera bahasa melayu dan juga ayat essay english. so forgive me for any grammar error here. my bad. k thanks. assalamualikum


P/S : what is LEADS0509? da mention kat post2 sebelom ni.. just repeating... 
LEADS 0509 - League of Educated Amalgamated and Dominating STJrians (LEADS) is the name of batch 2005-2009, SM Sains Tuanku Jaafar (STJ)


PART 1
PART 2
photos credit to Chung Ho Naqiudin.

like kalau suka, komen kalau nak cakap sesuatu :)

Tuesday, February 7, 2012

Disebalik Tabir Family Day LEADS0509 [1.0] #2

Sabtu 4 Feb


8.00 pm
bacaan yassin selepas solat maghrib. para imam.




8.30 pm
berkumpul di tapak parking kereta. gosip2 sikit sedas dua. 





9.00 pm
aktiviti berBBQ bermula..
angin sepoi sepoi bahasa mengirai shawlku. kekiriiii. kekanan... bulu2 muka semakin deras menari menyikut rentak angin malam (kecuali bulu hidung. kat dalam, angin susah nak lalu) aku perhatikan sekeliling. indahnya laut ciptaan Allah, indah juga orang2 disekelilingku.. tak sangka aku berpijak di bumi melaka. bersama LEADS. background music : you da one, rihanna


9.30 pm
khik, khik, khik, bunyi api nyalaan para imam. bukan senang nak hidupkan bara tepi pantai. dengan sabar, dugaan angin yang terlebih indah malam tu. usaha giat dijalankan. yang para mak2 mulakan aktiviti lain. bergambar bancuh air, potong buah, settle barang. akhirnya, angin pasrah. api menang! bara menjadi, alhamdulilahh. 




marinate chicken pilihan kami. gaul punya gaul, sekali nampak ulat dalam ayamm. ueeeeeeeee.

ok, joke! mane ade ulat. hewheww




nyumnyum. nampak menyelerakan. engkorang tak jeles?





ajk air, manis airnya seperti orang yg membuatnya juga. awas, jangan tertipu dengan insan yg pegang cawan itu, kernaaaaaaa... dia datang hanya selepas lensa qiu dihalakan ke tong bekas air. bukan nak tolong buat air pon.. theehiii :P
*cuba teka, kenapa popoe pegang botol seolah olah nak tuang air ke bekas air tapi sebenarnya botol tu tertutup. any idea? haha


sambil sambil, dihiburkan dengan band kampung hujung. (kenapa kampung hujung?
.....



ok, aku suka jugak gambar ni. comel tak buat aksi harimau? konon2 macam nak tiru gaya Lisa Surihani tapi... fine, dia jauh lagi comel dari aku kan? whateverrr


love this pic. nampak tak keakraban tu? sapa kata LEADS tak boleh bersatu dalam satu event walaupon sebenarnya LEADS tak punya jiwa yang satu. take it or leave it. yang join, mungkin paham la apa yang aku cuba sampaikan ini. paan miqdad ada sebut malam tu. tepuk dada, tanya hati.. aku ni LEADS sejati ke? khas untuk mereka2 yang sengaja ignorekan notification kat fb korang bila someone post kat group kita.. jap!. HANA NI DAH APAHAL NAK SERIUS SANGAT? MACAM LA KAU SEJATI SANGAT ? TAKE IT AS CHALLENGE TAK BOLEH KE? NAK MELALAK KAT BLOG NI PASAI APA? hahha, relax. minority je yang macam tu. yang lain, semart ! takde masalah. ada problem, xpe. next event kita kasi kaw kaw punya :) saje nak panas line. sama2 kita renungkan. selamat beramal. hewhewww



masing masing dah lapar. terutama, cikgu intan! hahhaa. ok, aku pon lapar juga. sambil memerhatikan lelaki mem'BBQ'... aku pasrah.. eh, menyerah. aku serahkan semua pada mereka. aku? hanya goyang kaki dan bergambar. ehh



ni aku nak merajuk ni. tangan aku mana?


11.00 pm
siap semua sampai dan ayam/sosej pon dah masak. haik, lapaaaa tau tak! makan time! 

jabar muka sedap. faroq muka mcam tahan nak membuang je? haha. joke

muka cileq tak boleh bla menahan kenikmatan BBQ

dan yang ini...., #$&*@! (mencarut)




alalaaa, seronoknyaa milo n ijek ni




chakkkkkkkkkkkkkkk! tanjat boboy



ramai yang berpuas hati dengan BBQ. kenyang. menyelerakan. sedap. urmmmm. ape lagi nak puji ni. weh, sape punya tangan yang gaul ayam ni? sedap laa. ape rahsia? thehiiii! :P




apo buek ni jang. aduihhh


pakcik alip mendendangkan beberapa lagu lama. paan miqdad sebagai penyanyi sambilan. shahdu rasa hati. tenang. angin berlalu dan datang kembali. menyapa kami di sini. sungguh indah rasa hati bila LEADS kini di hati.


AHAD 5 FEB 

1.00 am 
aktiviti seterusnya... the best part ever! ala ala ice breaking. buat satu bulatan besar. setiap orang kena bagitau, nama, perkembangan terbaru, status, nama boyfren/girlfren (yg ni aloy punya idea, mentang2 dia single cis).. 

dan ramai la yang kantoi di sini. hahahaha. termasuk la aku T__T sobs. rupanya ramai yg dah berpunyaaaa insteads of single. awww, welcome to twentyyy friends :DD *tetiba apahal?. semoga berkekalan hingga ke syurga. insyaAllah. 

zassss, tangg.. saaa, borgg!

dan dan dan. belom habis lagi..... kami dihidangkan pula dgn aktiviti yang PERGH-SERONOK-GILER-TAHAP-HILANG-LETIH-DI BADAN-BOLEH-TAK! naik kejang pipi aku duk ketawa gelagat budaks ni. 

HAHAHAHAHAHA (gelak besar sebab tiba2 teringat aksi 'DEM' masing2).

.....


dalam ramai2 yang join, tinggallah yang berdua ni je berlawan '7-UP'. sweet tau!
3.40 am
bersurai. 




ni ade lagu sikit, bintang kehidupan khas untuk rakan2 semua. dengar suara je la. memandangkan kualiti kemara fon diragui. 


pictures credit to : Chung Ho's Photography & Syafiq Saleh (shafoq)
kembali ke PART 1 
terus ke PART 3

like kalau dah habis baca. komen kalau anda ingin katakan sesuatu :)