Tabung

Friday, April 16, 2010

KEMASUKAN KE KOLEJ MATRIKULASI SESI 2010





Mata da layu.. tangan da gatal nak klik butang shut down.. tibe-tibe L.E.A.D.S (batch kami punyer name) ramai2 duk post kat home wall laman facebook aku..  katanya keputusan kemasukan ke kolej matrikulasi sesi 2010 da keluar..
apalah nasib aku kali ni.. JPA xdapat..MARA pon xdapat.. YTM pon hampa.. (ko hingat result ko bagus sgt nak dpt scholarship gempak2 camtuh) apa nak buat.. da naseb... 


aku check gune SMS je.. malas nak online tengah-tengah malam tadi... 
kongsi cara nak check..
Program Satu Tahun:
Taipkan MOE MAT NO. KP dan hantarkan ke15888
Contoh : MOE MAT 760704085973


tak pon, boleh terus ke link ini semakan matrik..

Alhamdulillah, aku ditempatkan ke Kolej Matrikulasi Johor..  


ekay la kan.. dari aku tercampak jauh-jauh.. Johor pon kira berjiran je dengan ngori den ni ha.. x kesah la.. Kalau ade rezekiku untuk pengambilan IPTA nanti, insyaAllah, aku pilih IPTA.. sebab ramai yang bagi pendapat, matrik kena terlalu strunggle kalau nak dapat course yang best-best bila further nanti. tengok la keadaan kan.
pendaftaran 10 Mei 2010 ni, (ade lagi sebulan untuk enjoy) kalau aku tolak, kira abes macam tu je la.. sayang la.. 

semoga aku dapat yang terbaik.. (akur dengan result yang x seberapa, matrik pon oke)




Friday, April 9, 2010

3 minggu tuk P

Alhamdulillah... tak perlu susah-susah lagi menunggu turn untuk belajar kereta.. semuanya dah berakhir!
i got the P... and i proud to tell u all! haha
rezeki, dari aku 0, tak tau apa-apa langsung.. syukran, P dalam tangan kini..
kepada yang nak ambil lesen tu, cool je..
less than a month korang da boleh drive!
da boleh pass
yang penting, kene cool..


kan Pak Abu?? 
hwahaha