Tabung

Thursday, December 1, 2011

Allah Turunkan Hujan untuk Pelangi Muncul di Tengah Panas

hye hye ! salam all

i woke up late in the morning and check my fon. and i found something that i dont realize it yesterday . yeah, DECEMBER is coming!! WOW, dah bulan 12 lah! that's mean, 3 months over here, being a student of UTEM.. and over 1 year my heart had been stolen by someone called boy. hihi *gelak ngade2 meluat giler nak mampus*. tak lama lagi our 1st anniversary la kot kan. this is my first love. kompem2 la excited giler nak celebrate my 1st year. i am sure, engkorang pon akan rasa macam tu bila da ada buah hati pengarang jantung kan. jangan nak hipokrit, be yourself. yes, this is me :) i love my boy so damn much! *hahhaha,klaka pulak. 

no no . anniversary of ours is not the main point i use to write here. i just write on whatever words which cross my mind. anything! let me tell you the story of yesterday. *wah, macam retis pulak kau nak cerita pasal hidup kau* ahh, nak baca, baca. taknak, sudah! hehe

this is me with beloved hockey stick given by MR Yusof Marsidi 
yesterday, the worst feeling i ever had for almost 3 months standing here. not the sad feeling, pathetic, or unsatisfied feeling or whatever. not at all. bukan sedih, kecewa, tak puas hati atau merajuk hati. actually, i dont know how to describe my feeling ! haha. it's weirdo. i felt like i have to commit suicide ! *GAGAha teruknya feeling. 
let me tell you. before this, wa tak pernah kne reject bila sesi pemilihan hoki tiba. seumur hidup wa, siyes. wa tak pernah di reject beb. even pra-sukma pon wa dapat g for the next fasa, tapi wa yang taknak pergi sebab time tu ada camping jamboree international. wa ngade2 di situ. haha. but in reality, bukan wa nak cakap wa ni bagus giler main hoki. wa main biasa2 je. mungkin sebab faktor keadaan membuatkan wa tak pernah tak terpilih on selection to be a player. so you know how it feel, kalau dah kau je asik terpilih tiba2 tak terpilih. worst feeling la jadinya kan. hehe. 

but yesterday, i am not the chosen one to be part of utem team hockey untuk main OPEN USM nanti. wa rasa itulah the worst feeling yg wa pernah rasa selama kat sini. sekali lagi wa cakap, wa bukan nak berlagak bagus ke hape. dah memang ade lagi yg lebih bagus dari wa kat sini, dan dan je la wa terlepas peluang tu. im not blaming anybody. this is what we call, LUCK. there is no luck for yesterday. and wa redha beb. selama ni wa aje asek terpilih and now Allah is showing me something value here. takkan kita je selalu kat atas, orang lain pon nak jugak. Allah turunkan kita hujan di tengah panas sebab nak bagi kita pelangi. tu je yg buat wa strong beb. bila sedih, wa ulang2 ayat tu. hehe. wa percaya rezeki yang Dia bagi. tunggu je pelangi yang bakal Allah jelmakan untuk wa. :) 

lagipon, wa baru 1st year kat sini. lemak la kan tiba2 nak jadi player utem. hihi. relax2 dulu. bagi senior main dan habiskan sisa2 hidup mereka di sini. :P mereka banyak pengalaman n of course boleh main. so, go on seniors, i support u all with all my herat! muahh. hehe,,
4 years i will be here, insyaAllah. slow2 la dulu.


nah, special pose for my blog readers. *walaupon tak ramai. wa tau ada jugak yang membaca. :)  * ade yang komen, wa nampak kurus dalam gambar ni. but in real life, wa da naik 5kg beb. ini serius, bukan main2! so now you get the point? picture is a cheater. ! hihi. *idonthaveanyideawhyilookedthinnerthanthereallife* sigh -.-'

just stop a minute, and SMILE :)

p/s : for the 3rd time wa bagitau, entri ni bukan nak beritahu anda yang wa ni macam bagus, berlagak bagus but just to share this worst feeling. wa hanya insan biasa yang punya perasaan dan berani menceritakan perasaannya itu kepada umum untuk sama2 direnung :)




3 comments:

Me_your said...

wahh,,hebat2... =) dont worry,,ada rezeki tuh nnt..sbr je k..and congrats with ur anniversary... ^_^

Anonymous said...

huu. baru terbaca. hana, u HAVE TO WORK EXTRA HARD. sorry jangan terasa, i mean fitness is the most important. speed also. hana kena ringan kan badan sikit. lose some weight. and dalam game kena communicate ok. good luck and dont give up my dear. the team need you. (:

winna shinta said...

thanks anonymous. i love your last word. =) insyaAllah, speed is my mission