Tabung

Monday, April 16, 2012

Mengidam Mee Racun


  ini bukan program jalan-jalan cari makan. ini hanya sekilas pandang makanan paling owwsem setakat berada di melaka =)

 alhamdulillahhhhhhhhhh. dimakbulkan doa nak makan makanan febret (walhal baru sekali makan dah jadi makanan febret taw. deabak!). semalam pergi, boleh pulak cafe tu tutup! hari ni, aku tetap dengan pendirian aku, aku nak pergi jugak. NO MATTER WHAT! mengidam siot =.='

-loser kan starting entri ni. whatever!-

  

satu benda yang aku kagum kat cafe ini ialah nama-nama menu yang PERGHHHH!
owh lupa nak cakap. nama cafe ni ialah Qasreena Cafe yang terletak di Bukit Katil. 
(nasi lemak telur goyang pon ada, style tak? errr)


 air soda bandung dia, memang sedap! warna warni pulak dek non. haihh, apahal kat moncheh takdo? =.=


ni pulak kuew tiaw basah apa tah nama saintipik dia. nampak macam sedap. kegemaran cik suhaila...

 shu dengan mee hon goreng berapi.

 aku pulak dengan kegemaran aku yang owwseemmmm! MEE RACUN.

   
ni gambar masa 1st time datang hari tu.
tempat ni sebenarnya ater yang perkenalkan. budak melaka dalam kelas aku. melaka ni mmg dia yang pegang. so papehal, mmg rujuk ater ramping. cafe yang THE BOOM la, berkonsepkan home garden gitu! memang tenang makan kat situ, sweet kalau nak blind date. 

preview sikit : mee racun adalah sejenis masakan yang sangat pedas! ye, jangan main2 dengan ia. sekali tersedak innalillahhhh. sangat pedas ye, sangat sangat! macam mee hailam, tapi bukan.

serius, ia dah jadi febret aku dan aku akan rasa tak lalu nak mkn benda lain selagi tak dapat! disebabkan suhaila dan shu kena paksa menemaniku makan, terpaksa lah aku cover balik dengan belanja dorang makan makanan febret masing2. hihi.tapi masing2 malu-malu kucing kurap! hatuihhhhh! 
aku kalau dah teringinkan sesuatu, gitulahhh. =)

p/s : tak nismilan lah kalau tak makan podehhhhhhh bhahaha. okbai

Saturday, April 14, 2012

Driving License For Real


 
Alhamdulillah, another stage =)
 
 
from driving school, struggling stole the driving knowledge from the instructor! finally i was coming up with this entry 3 minggu untuk P
 
sit the computer test once
jpj test once
good achievement by the way
proud! muehhehe

unbelievable! aku tak pernah kot sentuh kereta bapak sebelum pergi masuk driving school. knowledge is ZERO! but alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan itu. lepas dapat L, struggle study 3 minggu then i past my jpj test. alhamdulillah. and hold that P license for 2 years. and now, offically BEBAS P! huwhahahaha. eh, korang pon rasanya macam tu kot kan. tah2 lagi hebat dari hamba.
 
Malaysian Learner's Driving License (L)
Malaysian Probationary Driving License (P)
finally, Malaysian Driving License!
 
 
 Alhamdulillah, sepanjang percubaan lesen sekali lah aku disaman. itu pon sebab tak pakai tali pinggang. i was caught by doing that on the corner street around gemencheh. time tu aku relax je kot sebab jalan da nak menghala ke kampung, not expect jpj will be there!
 
dan sepanjang percubaan tu jugak aku pernah masukkan tayar kereta baru bapak aku dalam longkang depan rumah. kehkeh. niat di hati nak park betul2 bawah oning rumah. but suddenly kereta dah senget je! bhahha nasib baik bapak den sporting =) 
 
and the latest one, i killed a monkey on jalan selandar last week. tak sengajaaa. nyet tu yang laju menerjah menyeberang...  hihi. hamek kau, kena sekali! but really, regret of this. even though i didn't speed!

semoga dengan adanya lesen tetap ni, makin berhati-hatilah di jalan raya.

alhamdulillah, my dad bagi pinjam kereta ni =) bukan kereta mahal, tapi cukuplah untuk ke kelas.

senang sangat belajar kereta ni kalau belajar, niat ikhlas nak tolong hantar mak pergi kerja dalam erti kata lain nak memudahkan orang. insyaAllah =)

p/s : just giving some advises for those yang takot sangat nak amek lesen and for those girls yang dah ade lesen tapi simpan buat penuhkan syarat 'eh, aku ade lesen'. and one more thing, jom la ber'manual'. hihi =)

Tuesday, April 10, 2012

Number One For Me - Maher Zain







I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed

Chorus:
Oh, if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you
Mum I'm all grown up now
It's a brand new day
I'd like to put a smile on your face every day
Mum I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face every day

And now I finally understand
Your famous line
About the day I'd face in time
'Cause now I've got a child of mine
And even though I was so bad
I've learned so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kid the way you do

CHORUS

You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There's no one in this world that can take your place
Oh, I'm sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I'm around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me

CHORUS

You know you are the number one for me (x3)

Oh, oh, number one for me

p/s : i just can't stop listening to this song. awesome!! and i gave this song to my mom :') maher zain, thanks for this beautiful song. amazing!<3

Saturday, April 7, 2012

Makhluk Mana Yang Tiba-Tiba Muncul Tadi?


phewww. what a day!
 

dari pagi aku berjihad. Allahuakbar!
penat tu sampai ke petang... 
dari kelas Electric Circuit, berubah hangin ke Electric & Magnet dan akhirnya jihadku berhenti di Calculus. sungguhhku tak mampuuuu. menahan rindu. ahhh ahh. soundtrack perenggan ini. #tak payah nak soundtack sgt pon ok kot hana zainal. dalam hati dah terbayang kucing kat rumah wan den. terbayang masakan omak dennnn. ternampak lak tibo2 bilik den... ahhhhh, rindu tahu!!
 
sedang hati syok melayan lagu di radio. tiba2. supppppppp! satu makhluk menerjahhhh. mak jemah terkejut lalu mak jemah perlahankan kereta.....
 

---------------------------------------------------

jam dah menunjukkan pukul 4.55 petang. aku dah gelisah tak tentu hala. nak balik nak balik! ngaummmku dalam hati. kringgggggggggg masa tamat. aku bergegas ke arah kereta! lalu, start enjin. tiba saat membangang pulak, nak tekincit. off enjin, berlari cari toilet kat kampus. sambil angkat2 jubah macam harammm -.-' pakai jeans la tapi.
teruskan perjalanan, toinggggg!! minyak dah menyalaaa. slow2 kayuh, pergi tuang minyak dulu papehal. hati dah memberontak nak cepat sampai gemencheh...

jam dah pukul 6.30,kat selandar dah, hati dah lega!! ya allah, GEMENCHEH. miss them so paking muchhh!
jalan, macam biasa punya sunyi! redah je lah. kate seterong women.
kayuh punya kayuh.. sekali, pangggg seretttttttttt doommmm. bunyi tayar mengheret sesuatu. sudah!  tak memasal aku terlanggar satu makhluk. makhluk yang dari semak munculnya. tanpa memandang kiri dan kanan lalu, menerkam ke arah gojes pink ku.. makhluk comel2 serupa lu orang. malas nak cerita aku langgar apa. takot lu orang tak tidur malam ni. 
tapi dalam hati aku masih berasa terkejut. terkesima. aku menyesal beb, kalau lah aku tau beliau nak melintas, aku takkan bawak laju (takpayah nak bajet laju sgt! kau bawak 80km/h je pon hana) aku akan sediakan red kapet. 

aku slowkan kereta. dah tak nampak beliau. ghaib! meremang bulu tengkuk! dalam hati mmg dah terlintas jadah haram ni mati je kene gilis. lari!! eh tak, aku drive jauh2, laju2. aku takot beliau hidup lagi dan kejar aku. aku langgar lari beb. aku dah bunuh beliauuuuuuuuuuuu!takottttttttttt. ye, AKU PEMBUNUHHH! aku taknak masuk jail!!!
nyet, maafkan gua. gua tak tau ni nak jadi. moga kau tenang di sana. semoga gua tak jumpa nyet tu tok balas dendam malam ni. 
alhamdulillah, aku tak apa apa. stereng boleh handle lagi. nasib baik lah beliau kecil. maksudnyaaa, kalau beliau manusia, baya2 remaja macam aku laaa. kalau aku langgar baby nyet nyet tadi, tak ke tambah2 kesiann...
..dearest monkey, sorry for that accident..
urm, aku tak bersalah.. tapi sejujurnya aku katakan...... aku tak sengajaaa :'( 
sekian....




Monday, April 2, 2012

When Your Life Meet No More Big Smile

when your life meet no more big smile, it is the right time to hang out with old friends =)

currently bz with all this things (assignment, lab report, study but no revise). no time to update mine here. yeah, i don't know how to start. ok2., let start with, assalamulaikum kawan2. 

last Saturday, 24 March 2012 (april already hana) . me, sabiq, zaty and aman were celebrated fairus's  birthday.. fyi, semua tu adalah my LEADS family. those who don't know this big family, just click the link i put above.

my LEADS in UTeM
Taraaaaaaaaaaaaaaa!!



we went to zoo melaka, tanpa dirancang. just go with the love in heart and we spread it to all binatangs there!! tak kisah mana2 pon, janji dapat jalan2 dengan budak2 kecik 4 orang ni. hihi


we took too many pictures sampaikan dah tak tau nak pilih which one to upload. just go through the pics, because i let the pics to describe all my stories. =)




should i upload my pics more than this loving animals' picture? thehehii








hey guys, that was my first time naik atas kudaaaa! and i love it. serius. kesian hana kan kan, da 20 tahun baru nak rasa naik kudaaa. =) untunglah awak awak semua dah pernah rasa pegang kuda. 



Everything changed, then changed again. It's hard to find a friend. It's hard to find a friend, when suddenly i meet LEADS in my teen age.



this is my beloved friends. dari sekolah lagi, zaty should be my listener (wearing that purple kemaja). dorm sebelah sebelah. anything yang rasa mcm tak sedap badan, i should tell her! she was like my telinga nombor dua. hehe. when i heard that she will coming with me to utem, make our first degree, i was soooo gladd! ada jugak orang yang close to me kat utem nanti. hehe. 

and the other one, fairus. my hockey teammate! seriusly from form 1 dah rapat dengan dia. just nice, i admired her beb. such a lovely lady and and she is sooo productive! ahaha. that's mean, she is like mpp, pengawas, ketua rumah sukan, what they call ha? productive la kan? hehe. just love her style. till now, we still kawan baik and the most important thing is, i just love this two with no fixed reason!! tehheihihi. happy birthday fairus!! again n again!! =)













with abam sabiq and aman. baru nak rapat kat utem ni. kat sekolah dulu, gitu2 aje. alah, saya tak rapat sangat dengan bebudaks lelaki kat sekolah dulu. =)



little suprize party!!!



happy giler!! the whole day we dated mr happiness. when i see the pictures, i felt the happiness! happy, enjoy! awesome bebeh. you make my day! thanks a lot fairus, sabiq, zaty and aman. 
Without you, there'd be no sun in my sky, there would be no love in my life, there should be no world left of me =)

on that day, i just meet 5 new things!
-my first time i learned how to accept the happiness with no limit!
-my first time naik kudaaaaa!
-my first time masuk zoo dengan kawan2 sekolah dulu
-my first time makan domino pizzaaaaaaaa. thehihihi.
-my first time naik -kejadah-ape-namanya-atas-air-main-kayuh-kayuh-tu
such a loser. =P


thanks for viewing..


p/s : kan best kalau LEADS semua kat melakaaa =)