Tabung

Tuesday, December 20, 2011

Allah is Always Be There

salam. 
sometime I feel like can't go on with my life..
i fell alone, nobody besides. 
just a night, no sunshine.
i'm lost ! 

i made the mistakes again n again.....
i made a wrong decision.....
i can't get along with my study...
i can't keep the ukhwah between friends..

but i never despair. 
i never loose hope..
because i know, Allah is there for me to turn on. 
i lost myself, lost everything i owned. 
its all because of my bad...
Allah is teaching me something....
for every single part in my chapter of life...
i know, everything happen for a reason...

i let my hand to write down every plan that i want in my life..
but i let Allah to judge my plan and erase any of them that never suit me, my life.

ya Allah,
show me the way...



guide us every single day
keep us close to You.. 
until the end of time...

i said it every time when i remember You ya Allah..
Alhamdulilahh...
i praises to Allah..
Alhamdulilah....  
Allahu akbar !

aku di sini hanya insan kerdil..
hamba jahil..
manusia hina
yang baru nak kenal dunia..

seminggu yang lepas..
i got a fever.
bad feeling from day one until i realize that i have to return. 
sakit tu hanya Allah yang tau.. 
makan tak selera.. ubat macam tak function..
sepanjang hari aku tidur,
selepas puas mengenangkan nasib diri...

yes, i forgot Allah is watching over me..
i forgot i still have the one that never kick me away...
Allah is there... Allah the Almighty 
turn to Allah, and u will never despair..

on the week..
bukan setakat demam..
my car flat no, tercabut..
terjatuh dari holder..
pecah tengah jalan..
dengan duit tak ada di tangan..
aku tabah..

kereta kemek, 
someone used my car and.....
i really pressure on it..
too afraid to tell my parents..
it's to heavy to place yourself in mine..
yes, i don't have money as well to repair it..

dengan assignment yang nak submit..
hidup memang rasa tertekan sangat...
hidup sempit.. 
sejak tu, aku perasan satu benda.......
Allah duga aku lepas aku buat satu kesalahan besar dalam hidup aku..
sayang kan Allah pada hambaNya walaupon kadang2 kita lupa akan Nya....

ya, aku banyak lakukan kesilapan dalam hidup.
aku tersiksa dengan apa yang aku buat..
aku hilang arah...
tapi Allah masih sayang aku..
Dia turunkan dugaan yang masih mampu aku hadap..
demi untuk kembali mengingatkan aku tentang Dia. 
kembali ke landasan yang betul...

aku kembali padaNya...
tanpa diduga, aku menangis lepas baca ayat2 Nya..
sebak di hati... kerna aku sering melupakanNya..
kini aku kembali mengenal surat2 cinta Nya...
ya Allah, berdosanya aku...
abaikan kekasih hati aku...
pasti Allah merajuk denganku..
ya Allah, ampunkan hambaMu ini.. :'(
kalau aku nampak dosa2 tu....
mungkin aku dah tak di sini..
sebak hati aku, hanya Al-Quran jadi saksi..
hidup aku kembali berisi..
ceria lepas aku lepaskan segalanya pada Allah, tuhan aku yang satu !

aku berdoa dan berharapkan pertolonganNya...
tak henti aku doa...

baru aku sedar, hidup ni walaumacammana hebat pon kita, 
Tuhan yang satu jangan di lupa..
Dialah segalanya... Dia lah penenang setiap masa...
Dia yang mengizinkan kau untuk bahagia..
Dia segalanya dalam hidup kita..

lepas aku kembali mengingatiNya, satu satu masalah aku selesai..
alhamdulillahh.. aku tak tipu... 

Allah buka hati mak untuk bank in duit lebih minggu ni..
even tho mak tak tau lagi pasal apa yang berlaku..
lecturer let us sent the assignment on the next week..
oral jepun pon tangguh..
kereta semua dah settle dengan baik..
nampak tak perjalanannya di situ....
Allah permudahkan jalan aku. alhamdulillah...

kadang-kadang aku terlalu taksub 
nak luahkan masalah aku pada kawan2 dan boy..
sampaikan aku lupa, aku ada Allah yang punya kuasa..
aku terlupa untuk mengadu padaNya..
sampai satu tahap aku dah tak sanggup nak tipu diri sendiri 
yang aku perlukan Allah dalam hidup aku..
kawan2, boy, mak ayah akan pergi satu hari nanti..
tapi Allah, akan setia memerhatikan hambaNya...
sebab tu aku tak boleh lupa Dia...
sebab Dia selalu ada dengan aku..
susah senang aku...

MAAFKAN hamba YA ALLAH. :'(

salam










Thursday, December 1, 2011

Allah Turunkan Hujan untuk Pelangi Muncul di Tengah Panas

hye hye ! salam all

i woke up late in the morning and check my fon. and i found something that i dont realize it yesterday . yeah, DECEMBER is coming!! WOW, dah bulan 12 lah! that's mean, 3 months over here, being a student of UTEM.. and over 1 year my heart had been stolen by someone called boy. hihi *gelak ngade2 meluat giler nak mampus*. tak lama lagi our 1st anniversary la kot kan. this is my first love. kompem2 la excited giler nak celebrate my 1st year. i am sure, engkorang pon akan rasa macam tu bila da ada buah hati pengarang jantung kan. jangan nak hipokrit, be yourself. yes, this is me :) i love my boy so damn much! *hahhaha,klaka pulak. 

no no . anniversary of ours is not the main point i use to write here. i just write on whatever words which cross my mind. anything! let me tell you the story of yesterday. *wah, macam retis pulak kau nak cerita pasal hidup kau* ahh, nak baca, baca. taknak, sudah! hehe

this is me with beloved hockey stick given by MR Yusof Marsidi 
yesterday, the worst feeling i ever had for almost 3 months standing here. not the sad feeling, pathetic, or unsatisfied feeling or whatever. not at all. bukan sedih, kecewa, tak puas hati atau merajuk hati. actually, i dont know how to describe my feeling ! haha. it's weirdo. i felt like i have to commit suicide ! *GAGAha teruknya feeling. 
let me tell you. before this, wa tak pernah kne reject bila sesi pemilihan hoki tiba. seumur hidup wa, siyes. wa tak pernah di reject beb. even pra-sukma pon wa dapat g for the next fasa, tapi wa yang taknak pergi sebab time tu ada camping jamboree international. wa ngade2 di situ. haha. but in reality, bukan wa nak cakap wa ni bagus giler main hoki. wa main biasa2 je. mungkin sebab faktor keadaan membuatkan wa tak pernah tak terpilih on selection to be a player. so you know how it feel, kalau dah kau je asik terpilih tiba2 tak terpilih. worst feeling la jadinya kan. hehe. 

but yesterday, i am not the chosen one to be part of utem team hockey untuk main OPEN USM nanti. wa rasa itulah the worst feeling yg wa pernah rasa selama kat sini. sekali lagi wa cakap, wa bukan nak berlagak bagus ke hape. dah memang ade lagi yg lebih bagus dari wa kat sini, dan dan je la wa terlepas peluang tu. im not blaming anybody. this is what we call, LUCK. there is no luck for yesterday. and wa redha beb. selama ni wa aje asek terpilih and now Allah is showing me something value here. takkan kita je selalu kat atas, orang lain pon nak jugak. Allah turunkan kita hujan di tengah panas sebab nak bagi kita pelangi. tu je yg buat wa strong beb. bila sedih, wa ulang2 ayat tu. hehe. wa percaya rezeki yang Dia bagi. tunggu je pelangi yang bakal Allah jelmakan untuk wa. :) 

lagipon, wa baru 1st year kat sini. lemak la kan tiba2 nak jadi player utem. hihi. relax2 dulu. bagi senior main dan habiskan sisa2 hidup mereka di sini. :P mereka banyak pengalaman n of course boleh main. so, go on seniors, i support u all with all my herat! muahh. hehe,,
4 years i will be here, insyaAllah. slow2 la dulu.


nah, special pose for my blog readers. *walaupon tak ramai. wa tau ada jugak yang membaca. :)  * ade yang komen, wa nampak kurus dalam gambar ni. but in real life, wa da naik 5kg beb. ini serius, bukan main2! so now you get the point? picture is a cheater. ! hihi. *idonthaveanyideawhyilookedthinnerthanthereallife* sigh -.-'

just stop a minute, and SMILE :)

p/s : for the 3rd time wa bagitau, entri ni bukan nak beritahu anda yang wa ni macam bagus, berlagak bagus but just to share this worst feeling. wa hanya insan biasa yang punya perasaan dan berani menceritakan perasaannya itu kepada umum untuk sama2 direnung :)