Tabung

Friday, July 15, 2011

Disebalik Tabir -keputusan UPU-







Alhamdulilah. kalau dah rezeki, tak ke mana kan. (bukan selalu orang ckp jodoh ke?) 

terjaga dari tidur. deringan telefon mak yang tak sabar nak tau keputusan. lah, dah pukul 12.10 tengahhari. lama jugak aku tidur. alarm langsung tak memainkan peranan. dengan muka yang penuh keayuan *sememey padahal, tekan on button laptop. tunggu beberapa minit untuk loading. ahh, laptop aku sleep sebentar aja. bila on, already there -fb.blog.google.- so tak payah nak load lama2. sambil lap lap taik mateh...

facebook.. scroll home page, bawah. bawah lagi. aish. asal tak ada yang share link ni? scroll lagi. google website. loading. alahai. lambat pulak line ni. alih2, jumpa jugak link kat wall member. dimulakan dengan bismillah, tik tik tik. bunyi kekunci. masukkan ic dan no matrik. dengan tangan yang terketar-ketar! ya Allah. apalah nasibku ini.. tekan . blue screen appeared..





internet loading, aku pon loading. cos ape ni? UTeM? kesat2 mateh lagi. betul ke ni? sambil menguap. macam tak percaya. call mak, cakap cos ape pastu tut tut tut. mak letak sebab tengah bizy pulak. call boboy. dengan penuh keriangan diaa. OH YE? hahaha. terbeliak lak mata aku denga dia menjerit. seronok la dia, aku dapat melaka. tanah tumpah darah jatuh beskal dulu2. bila tengok betul2.. eh, cos engineering? tak silap aku..... fasa dua semua dah tuka pada sains. tapi.. tak perlu aku nak pertikaikan rezeki ini.. aku dah terima seadanya. aku dah redha dari awal algi. apa pon yang bakal aku dpt, aku kena terima.hanya mampu bersyukur sangat2 atas apa yang diberi. ada hikmah yang sedang bersembunyi. 

terima kasih Ya Allah. terima kasih mak ayah, guru2, kawan2 dan boboy. sebab doakan aku. tak ada anda semua, aku takkan semangat nak sambung lagi sejak result aku yg setepek menconteng arang kat muka ni. tapi tetap bersyukur. bila tau dapat sambung belajar lagi. Alhamdulillah.. rezeki tu masih ada. walau kat mana pon tercampak, apa bidang sekali pon, blaja tetap blaja.. ilmu itu ada kat mana2. walau duduk penjara pon, masih ada ilmu yang kita dapat. kan kan. jangan nak bajet kau gojes nak duduk penjara semata-mata nak ambil ilmu kat sana. tak payah jadi giler. 

ok, kat sini nak ucapkan, selamat maju jaya pada semua rakan-rakan yang punya tawaran yang mantop2! bangga jadi kawan korang. yang rasa tak suka dengan cos korang tu, jangan salahkan takdir. suka-sukakan lah ya. macam aku buat ni. terima seikhlas mungkin sebab Allah lebih mengetahui dari hambanya yang kudus macam kita ni. result mantop tak semestinya nak belajar nanti senang. cos tak mantop tak semesti keluar nanti tak ade kerja. depends pada usaha la kan?

dan semestinya, aku rasa sangat takot untuk hadapi cos aku ni sebab hotak aku berkata, electrical engineering bukan sesuatu cos yang senang. sebab aku tak suka part 'elektrik'. mungkin aku perlu research n review balik pasal cos ni. dan, selamat malam :)

nota kaki: apa punya anak dara tidur sampai tengah hari!
p/s: bangun pagi dan... sambunglah balik. huh

Esok Yang Mendebarkan. -UPU-


macam-macam bermain di fikiran. 
tah tsunami apa yang bakal berlaku esok.
tsunami memusnahkan segala kejahatan?
tsunami yang menghancurkan kehidupan?
tsunami yang bakal menjadi laluan menempa kejayaan?

ya, aku percaya pada rezeki.
jurusan 'market'? 
jurusan 'non-market'?
ahh apa aku peduli
itu yang aku dapat
itulah rezeki yang tersurat

yang penting..
tabiat yang buruk jangan diulang
tabiat lama jangan di pandang.
'tegor' pon dilarang.
jadilah insan yang ada masa depan.
insan berwawasan.
dan yang paling penting....
insan yang paling cool.
GOOD LUCK kengkawang :D
p/s: macam nak demam. betul.... menunggu itu satu penyiksaan. haih -.-

Thursday, July 7, 2011

Like A Lesbo, tapi bukan (For Hanissa)





deq, thanks for being my sister -non biological-
ya, I know you don't have a facebook acc or even a blog. ( dah 7teen pon xhade :P ) But I really hope that someone is telling you how hard I be here without your messaging & calling. 


kalau nak imbau kenangan lama, ya I realized that I was so cruel to you. I didn't get the answer until now, how can I treat a sweet baby girl like that. You sangat manja ok. And sebab kan you terlalu manja tu la, I layan you macam ni. :P
hey Hanissa,
I ignored when you asked me something important. 
Made an annoying face when you were talking to me. 
Sulking when you have another 'sister' but I sendiri ada 'sister' lain. 
You were trying so hard to be nice with me, 
but i suddenly keen to change the situation to be more 'kejam'.
I gave you nothing for your last birthday.
I bought you nothing on my last visit. 
I didn't reply your message on your last holidays.
You cared of myself but sometime I didn't.
You spied my behavior to all my close friends but sometime I didn't.
You always remember this date (7 July) but sometime I didn't.
You ever cried for me but I didn't. 
When you were noobing, I was not there to cheer you up.
But when I was crying or moody, you were always be at my side to cool me down.
but I never do that! 

I am such a bad sister but no one can love you as much as I do now and forever. 
I am so so so sorry for doing all this. But I quiet sure you love me because no one ever treat you as I did. /wahaha and I never changed :P
Really enjoyed it and no turning back. You accept me as well as who am I. seriously I miss our spending time together. Thanks Allah for this fate. You are the one of the best people that I ever meet.  Now, you are 17. you are getting older and wider. Please don't forget me, your sister. 

I love You Hanissa. 
I really DO!