Tabung

Friday, May 27, 2011

Disebalik Kisah Beruang & Kawan-Kawan.


ni semalam punya cerita. bila sang beruang dapat keluar dari istana dan bertemu dengan kawan-kawannya. gembira rasa hati. 


kucingdanberuang

memperkenalkan..ni cik kucing. nama comel dia kitty. datang jauh dari istana kuala pilah.bukan istana sri menanti ok. 


cikkucingperasanhotdarisangkancil

ni kawan sepayung dengan sang beruang. sebelah kucing tu, sang kancil. sang kancil ni sangat geliga otaknya. pandai. tak percaya? cube tanya keputusan akhir semester kat univessiity of kancilcerdik.com (dekan list tu). 



ni pulak cik arnab (baju hitam tu) .. kawan sang beruang kat pra-universiity of cutestfur. dia ni rumah sekangkang kera(dekatlamaksudnyertu) je dari tempat bertemuan kami..
mane cik semut hitam ea?


ha, ni pon dia.. cik semut hitam girang terlebih lebih ni. suka ea mut? :P dari kiri, cik kancil, cik kucing, cik semut hitam dan cik arnab.. comel2 mereka ni. tak macam cik beruang.. gemuk . semua ni teman2 beruang time sekolah dulu. kukuhkan ikatan kami. :)


ni gambar cik beruang lagi. bosan pulak.. next

pertandinganbelinggulidalamlubang

ha, beruang suke gambar ni.. sebab beruang yang edit. eh, tak tak. beruang suka sebab beruang tga happy sangat time ni. yelah dapat kalahkan semua raja2 spesis. haha. bukan bukan. beruang happy sebab da lama beruang tak main guli dengan kawan kawan beruang..


gambar kenangan.. arnab dan sang beruang... time ni boboy tengah merajuk dengan beruang sebab jeles tengok beruang happy dengan kawan2. hehe.



taraaa. 2nd time beruang main beruang menang. hehe. beruang bangga, jadi beruang nak buat ucapan sikit. terima kasih kat semua rakyat jelata bumi beruang semua sebab sapot beruang. mak ayah beruang yang selalu bagi sokongan moral dan tak lupe kepada boboy dan bla bla bla.beruang bawak adiah tuk korang taw. tunggu petang ni beruang bagi :)


beruang tengok cerita karak kat wayang. beruang tengok ramai spesis2 lain dalam panggung tu. ada cik lipan, cik kangaroo, cik murai potpetpotpet, dan ramai lagi la. beruang malas nak sebut sebab nanti dorang femes dari beruang. cerita karak ni best jugak sebab beruang dan kawan-kawan banyak ketawa. hantu dia comel dan beruang tau beruang tak comel macam hantu tu. tak rugi beruang beli tiket RM8 sebab ada student card.

memang jodoh mungkin.. beruang jumpa kakak angkat beruang dalam panggung tu. betul2 sebelah beruang. sweet kan. dah bertahun lamanya beruang tak manja2 dengan dia. alang2 kat panggung, beruang buat la wayang sendiri dengan dia. best kan dpt beruang jadi adik angkat. hehe. tapi lepas keluar je beruang tak jumpa dah dia kemana. hilang ghaib.




ni gambar beruang g makan makan. beruang makan ayam grilled. sedap sebab ni 1st time beruang makan kat sini.. lagipon beruang sangat jarang makan ala2 barat ni. sebab beruang asal timur bukan barat.


kesian teman beruang.cik ayam. mesti dia marah anak buah dia kene sembelih buat makan beruang. tapi beruang tak kisah sebab beruang ada duit nak beli ayam. *ade kne ngena?



ni pulak beruang tak tau ape nama dia.. cik semut hitam yang makan. nampak je kecik cik semut ni.. tapi makan pon berstyle taw. cik semut banyak cerita pasal upu je semalam. yelah tarikh abis nak update kan 26 mei.. 

lepas makan2, terus beruang terbang balek ke istana. beruang tak ada sayap pon nak terbang sebab tu beruang terbang via bus. maju teknologi bumi beruang ni. sekian, tu ja beruang nak cerita. yang pasti beruang happy sangat keluar dengan kalian semua. sporting! thanks kawan-kawan. ada rezeki kita ketemu lagi yaaa :)

beruang nak g siap2. nak pergi carik beruang pink tuk buat peneman tidur malam beruang. hehe. doakan keselamatan kami.tata

p/s: janji tak buat tulisan tanpa space lagi kat blog. 


muahh tuk korang yang sudi bace.HAHA.





Friday, May 20, 2011

Happy Birthday Norhakimah




::happy birthday hakimah::

--I hope that the coming year provides you with all the success and fulfillment your heart wishes.--
-- May this birthday offer you as much joy and happiness as you give to all who know you.--

dear hakimah, 
Life is short, enjoy it every minute. you really deserve who you are now. so please dear, study well and get the flying color *as I hope from the start. hope you birthday celebration is as special as you there. You are not getting older but you are getting better. more wiser and more mature. A birthday happens just once in a person's lifetime. Today, I am celebrate the anniversary of your birth kimah. *walaupon dari jauh. sobs. miss the moment of the celebration in 2009. thanks for creating that memories. again, I miss that so damn much. Hope you are in a good mood and may the stars tonight bring you my flying kisses :)
don't ever forget me dear. have a blast. 
happy birthday again.

--You are a dear friend and treasure you greatly.--
--Words are not enough to express how much I appreciate you in my life.--
--Thanks for being the best friend ever.--
--Good Luck Hakimah--


 


P/S: I miss you and I love you so much. :P

Thursday, May 19, 2011

hasil setahun matrikulasi


yuhuu. memang serious kau nak tau result aku kan. kau ni busybody or what? :D
terima kasih la sebab sudi nak ambil tau like caring is loving gitu.. ~tangan didada mata ke atas~ :P
semalam, keputusan semester 2 dah pon diketahui oleh lebih 10000 pelajar matrikulasi. ada yang happy, ada yang menangis, ada yang buat muke toye nak mintak kaki. ade jugak yang berlagak macam result dia cool nak mampos. tak kesah la semua tu kan, muka korang, bukan muka aku. 

reaction aku semalam. haha

apa yang aku nak bagitau kat sini, my result was not so awesome. i got the worst pointer for my 2nd semester and it was totally effect my pointer on 1st semester.so, my PNGK was so damn cool. hahaha.  it was too bad actually and i dont think i would share it to all of you. owh, tidak. biarlah rahsia aku dan kenalan terdekat je yang tau. because, you didn't know how was i study for the whole semester. how hard i was struggle for the weekends. korang akan judge by the result but not my effort. 

asal aku cakap macam ni? sebab, mentality orang sekarang ni, asal tak dapat pointer 3.5 above, korang da pikir, owh budak ni biasa2 aja. tak pandai mana pon. bila dengan budak2 whose able to get 4 flat, korang akan cakap, wah pandai budak ni, genius. tak belajar pon boleh score walaupon hari hari buat maksiat. oppz~! *kene jugak kutuk tu...

hello guys, please change the way you think about the results. the best result come up with the best effort. no sacrificed, no victory *pinjam tagline ummi umaira. budak2 4 flat tu, dapat result yang sangat cool bukan sebab dia pandai gila nak mampos, tapi disebabkan usaha dia yang berterusan dan tak pernah kenal erti jemu. *betul tak budak2?

so, when your friend got the bad result, tolong jangan down kan dia. dia dapat result yang teruk bukan sebab dia bodoh, tapi sebab dia kurang usaha. manusia dikurnikan otak yang 1. bukan 2 atau 3. sama semuanya, satu! so korang jangan nak pandai2 labelkan budak2 yang lost in the battle is the most stupid guy in the world. there are too many battle in your lifetime. bukan examination je. go ahead, and think forward. sekarang yes, mungkin result dia tak baik, mana tau, rezeki dia untuk kerja yang bagus dari korang yang result bagus gilaa ni.

macam aku, aku ngaku aku ni pandai. pandai membaca, pandai menulis, pandai kenyit2 mata. eyhh~ macam2 yang aku pandai buat. tapi bukan bermakna, result aku teruk, means aku ni bodoh. usaha aku yang kurang. boleh tanya rakan2 sekelas aku macammana lagak aku kat kelas. nak cerita kang, mengaibkan diri sendiri pulak. tak elok. tapi kalau setakat tak salin lecture note, tak buat tutor langsung, tu semua orang tau kot. so, aku terima result ni walaupon pahit sebab aku tau macammana usaha aku dulu. setimpal kot dengan usaha yang ala kadar.nak mengesal pon tak guna dah. apa yang aku fikir, tak dapat kali ni, xpe mungkin lain kali rezeki aku pulak. 

everything is done. 
i can't reverse the time. 
i can't repeat the whole semester. 
i can't be the student of matriculation anymore. 
enough is enough. i look forward, no turning back. 


so, buat kawan2 yang tanya result aku tu, minta maaf.. bukan taknak bagitau. tapi aku taknak korang fikir macam yang aku cakap td. aku dah cube halang korang dari berfikiran yang tak baik kan. baik tak aku.~ haha. nak kata aku malu, ada la sikit. hee

result aku bukan 3.50 above. tu je setakat ni yang mampu aku bagitau. 

apa pon, thanx untuk semua cikgu2, lectures, kawan2, seniors yang banyak support aku. terima kasih banyak2. the most important, THANKS ALLAH for giving me this chance to further my study. i know, this is the best for me from You. everything happens has a reason. i really hold that quote tightly. semoga dah menjawap semua soalan2 kamu :)

tahniah kat kawan2 yang oke n excell.. :)


p/s: keputusan peperiksaan bukan segalanya, bukan penentu syurga atau neraka. tapi ilmu yang dimanfaatkan itu sebenarnya yang mengukur berapa kecemerlangan kita di dunia ini untuk persediaan menghadapi akhirat yang kekal.

apa pula kata korang?


Tuesday, May 17, 2011

Teachers Day


Tak terlambat lagi kan nak wish 
HAPPY TEACHERS DAY
untuk bakal cikgu, cikgu sandaran, cikgu cemerlang, cikgu kanan, pengetua dan cikgu seluruh Malaysia
and special wish goes to my Dad
Mr Zainal Abd Wahid 
Terima Kasih atas segalanyaaa :)

klik sini tuk bebel yang terlampau. hee



Sunday, May 8, 2011

pulang ke STJ buatku rasa bangga

pergh tajuk. konon~ salam. semalam bersamaan 6 may 2011, aku dan rakan2 yang free lagi senang lenang di rumah mengusahakan diri untuk hadir ke sekolah. Tujuan utama memang nak ambil sijil SPM dan lepaskan rindu kat sekolah tercinta tu. yelah, 5 tahun susah senang kat sana, jatuh bangun, kencing berak, dan memang banyak sangat kenangan manis kat sana. 

tengok perubahan sekolah. banyak la juga. tapi paling contra mestilah bangunan hostel yang baru, cantik lagi luas. siap ada student cakap camni 'ala kak, bangunan ni besar, susah prefect nak ronda. banyak tempat escape' wah katanya.. memang untung la korang dapat escape selalu. HAHA. bukan bagi sokongan tuk wat aktiviti2 tak berfaedah tu, tapi kita ni manusia biasa, ada masa kita down, and we should place ourselves in others situation to cheer up again. macam aku dulu, asal pening pergi bilik sakit. asal tak ade mood nak pergi prep malam, nyorok dalam locker. budak2 baru nak up memang macam tu.. bukan selalu mood baik je. tapi aku tengok, locker2 kat bangunan baru tu kecik dan tinggi. so memang tak ada peluang la budak2 nak nyorok dalam locker lagi da sebab MEMANG TAK MUAT. haha. 

siap ade tikar2 bagai. boleh baring2 tau. luas sangat dorm

dengan ex adik dorm


Cikgu-cikgu kat sana almost 80% da pindah. banyak betul cikgu baru. walaweh. memang tak familiar la kan. jumpa cikgu fauzi,cikgu razak, prau linda, cikgu hazmiza, sir nuruddin, cikgu farizah (antara cikgu febret) dan ramai lagi laa. semua!. nak sangat jumpe cikgu azlin... tapi tak jumpa.. hurmm.rasa terubat la jugak rindu kat dada ni..nak belajar balik rasanya kat stj tu. tak puas menuntut dekat cikgu2 stj.. mereka memang terbaik. nak jumpe cikgu2 nakal tak terjumpa pulak. haha. sape lagi cikgu istika n sir zuki :P 

lepas makan2 (kat pakcik janggut putih)  kami gerak ke rumah aliana.singgah sebentar. agak2 dalam kol 5.30 petang baru aku gerak balik. terima kasih cikgu kerana menyambut kedantangan kami dan adik2. tak lupe gak kat LEADS yang ajak pergi :) 
ends of my story (xtau nak habaq apa lagi)



rumah aliana gitu
ps: maaflah tak banyak gambar leads yang sempat ambil. terima kasih, aku happy

Wednesday, May 4, 2011

sweet 19

i like blueberry cheese cake. nyum nyum 
FRIENDSHIP NEVER ENDS!
present you :

my 'old' friend., yang giler menganjing.
happy girls with this heavy gift. ~tangan di dada mata ke atas~



taty, hana, citot, izzah 

VENUE: Pondok Blok C
DATE: 3 April 2011
TIME: 5 PM-7 PM
OBJECTIVE: Celebrating Our Birthday La.

being the one who is born in the month that will not exist in KMJ. we decided to celebrate our birthday by ourselves before the coming birthday. its sound funny but i enjoyed it! haha
everyone bought 4 presents and wow, i got totally 3 gifts from this three beautiful kittens *memang la kan. dah tu je yang ade :P
cherish!~ million words of happiness for the celebration. we ate KFC n apple juice and finished it all for almost 2hours. :)


thanks friends for being there when i need a 'party'. hehe. thanks a lot. thanks for the gifts, thanks for giving me a chance to be more friendly with others. thanks for the quote that sometime i never get it from budak2 sekolah dulu. ~tangan di dada mata ke atas~ hahaha. thanks for being my strength for a year in matriculation.  thanks for cheering me up when i got despair. thanks fo the notes that sometime tak sempat nak salin. thanks for the assignment yang kadang2 terTIRU~ haha. thanks a lot friends. walaupon korang TAK SAYANG AKU, but I LOVE U FRIENDS.

tak lupa jugak kat classmates praktikum 39! i love u all nyah. the best! :) thanks for giving me the most beautiful memory and gave me a chance to be a part of you all lives. cheers 


berdiri dri kiri: izzah, diba, taty, hana, atin, farah, nana, citot
duduk dri kiri: dayah, mariam, ieja, hamk, khidir, teuw, haziq

F6T39
Kenangan Terindah bersama Kalian Semua.
just one word : THANKS

Tuesday, May 3, 2011

graduation LOL

HOHOHO. lame dey tak update blog. cian my blog neh. tak berasap. and of cause la xde readers. am i right? haha. just done with one year foundation at matriculation college.
GRADUATE!  
i am waiting for the result that will coming up on 18 May 2011. 
omaigodd. despair and loss hope sometimes. ya yaa, i not that genius but i really did my best on last exam. how come, cover all chapters in a day but lecturers do finish all that for the whole year? what do you all think? i am not that genius right. haha. 


tawakal and redha for my fate. Allah knows me better than i am. only Him can see my future. i just pray for the excellent. flying colors. no matter how hard i face my future, i believe there is a 'life'. good or instead? who knows? :)


for all matrix students, pray hard. insyaAllah, there is a way for you all to drive yourselves of. 
GOOD LUCK THEN :)


 with izzzah, taty, citot