Tabung

Monday, March 4, 2013

Matang

Assalamualaikum ya bakal jenazah sekalian. 

Lama betul tak update entri sampah dekat blog hananotgojes yang huduh ni. uhuks :|

just a little girl with a great smile and low-profile in fashion. yey, i am 20plus this year and what did i feel like i was like a little girl is what you describe as 'kematangan'. kadang-kadang sampai satu masa yang kita rasa diri tak cukup matang nak hadapi dugaan hidup yang Allah simpan di luh mahfuz untuk kita dan hanya beri dugaan itu tepat pada masa.

like i mention on my last post, dugaan yang sangat besar dalam hidup. i have no good to stay with my own game but still, i don't really get the idea, how can i handle this nonsense. bila dalam situasi mcm itu everything is become worst. itu yang buatkan diri ini seperti tak cukup tahap kematangan untuk hadap dengan baik, rasanya lah. 

gangster, gangster jugak. kalau jerawat besar ini, menangis jugak tahan malu. 


but still, thanks Allah for giving me segumpal daging yang mampu di'install' kan dengan Iman dan di'clean' dengan software anti-virus iaitu mengingati Allah. walau diri tak pernah sempurna tapi masih in progress untuk jadi yang lebih baik. 

tadi kelas aku dari pagi sampai ke petang. tetiba ada kuiz, aku rasa mcm cool habis bila tengok orang sebelah punya jawapan. lepas tu buat2 compare dengan jawapan aku yg duk tersimpan lagi dalam hotak. power kan aku? ahaks. sapa suruh tak sound awal sehari nak buat kuiz. 

lagi satu aku nak kabokan, tadi aku 1st time rasanya tengok game besar2 dekat stadium hoki mbmb! Malaysia vs New Zealand for Charity Match. bukan main excited lagi kau nok. mana idoknya, jumpa superstar Malaysia iaitu Faisal Saari. tough okayy, laju nak mampus gerak geri dia. jatuh hati boleh? :D

okaylah. gonna start my revision. need more space for this subject and you know well la kan kenape aku kemain rajin kan? aku cukup matang tak bila bagitau nak buat revision ni? semoga kamu semua sihat dan teruskan berdakwah. salam.






1 comment:

Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you
knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet
my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

My blog post :: how to detox your body