Tabung

Friday, November 2, 2012

.time.

Assalamualaikum ya bakal ahli kubur sekalian. 

Amboi. Buzy kemain sampai blog tak berhapdate. bagus lagi gua buang je blog ni kalau agak-agak niat nak senyap je kan. ehemm. apa khabar abang hensem? kakak comel?

ok lah, lets start with a new simple chapter. since this is my personal blog, let me brief you what were happened on me for the past few days. ;3

Living in campus is not as easy as what you think owh my lovely friends! i am doing my first degree in engineering technology and secara jujur, i just need more hours a day. so many works to be done and so little time, seriuslyyy! 

ok lah, admit it sometime i prefer to sleep duluuuu then baru buat kerja. dan kadang2 terlebih tidur itu yang buat tak cukup masa sebenarnya. dan jadilah kerja itu adalah sebagai kerja last minit. LOL

walhal Allah dah bagi 24 jam cukup kat sumorang. sama! fair enough. why others can manage their study time and get 4 flat while you? still blaming the day for only giving you 24 hours? 

*tepuk2 dada genggam erat penumbuk dan laukkan, 'im strong'!!!*





" Apakah sebabnya Allah menyuruh manusia memikir dan merenung tentang hal berkaitan masa? Umat manusia yang tidak tahu menghargai masa, tidak mungkin akan menjadi umat yang maju" 

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian; Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran".(Surah Al-Asr,Ayat 1-3)

salam





1 comment:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

hai.. bekp jugak ke?? ^_^. singgah lah ke blog saya jugak