Tabung

Monday, April 16, 2012

Mengidam Mee Racun


  ini bukan program jalan-jalan cari makan. ini hanya sekilas pandang makanan paling owwsem setakat berada di melaka =)

 alhamdulillahhhhhhhhhh. dimakbulkan doa nak makan makanan febret (walhal baru sekali makan dah jadi makanan febret taw. deabak!). semalam pergi, boleh pulak cafe tu tutup! hari ni, aku tetap dengan pendirian aku, aku nak pergi jugak. NO MATTER WHAT! mengidam siot =.='

-loser kan starting entri ni. whatever!-

  

satu benda yang aku kagum kat cafe ini ialah nama-nama menu yang PERGHHHH!
owh lupa nak cakap. nama cafe ni ialah Qasreena Cafe yang terletak di Bukit Katil. 
(nasi lemak telur goyang pon ada, style tak? errr)


 air soda bandung dia, memang sedap! warna warni pulak dek non. haihh, apahal kat moncheh takdo? =.=


ni pulak kuew tiaw basah apa tah nama saintipik dia. nampak macam sedap. kegemaran cik suhaila...

 shu dengan mee hon goreng berapi.

 aku pulak dengan kegemaran aku yang owwseemmmm! MEE RACUN.

   
ni gambar masa 1st time datang hari tu.
tempat ni sebenarnya ater yang perkenalkan. budak melaka dalam kelas aku. melaka ni mmg dia yang pegang. so papehal, mmg rujuk ater ramping. cafe yang THE BOOM la, berkonsepkan home garden gitu! memang tenang makan kat situ, sweet kalau nak blind date. 

preview sikit : mee racun adalah sejenis masakan yang sangat pedas! ye, jangan main2 dengan ia. sekali tersedak innalillahhhh. sangat pedas ye, sangat sangat! macam mee hailam, tapi bukan.

serius, ia dah jadi febret aku dan aku akan rasa tak lalu nak mkn benda lain selagi tak dapat! disebabkan suhaila dan shu kena paksa menemaniku makan, terpaksa lah aku cover balik dengan belanja dorang makan makanan febret masing2. hihi.tapi masing2 malu-malu kucing kurap! hatuihhhhh! 
aku kalau dah teringinkan sesuatu, gitulahhh. =)

p/s : tak nismilan lah kalau tak makan podehhhhhhh bhahaha. okbai

3 comments:

GEMUKituMENARIK said...

nampak sedap (=

yayath said...

wahhh...nampak sedappp:)hihi...belanja 1!!!!

hananotgojes said...

belanja? meh la sini, serius, memang sedap! hehe