Tabung

Saturday, April 7, 2012

Makhluk Mana Yang Tiba-Tiba Muncul Tadi?


phewww. what a day!
 

dari pagi aku berjihad. Allahuakbar!
penat tu sampai ke petang... 
dari kelas Electric Circuit, berubah hangin ke Electric & Magnet dan akhirnya jihadku berhenti di Calculus. sungguhhku tak mampuuuu. menahan rindu. ahhh ahh. soundtrack perenggan ini. #tak payah nak soundtack sgt pon ok kot hana zainal. dalam hati dah terbayang kucing kat rumah wan den. terbayang masakan omak dennnn. ternampak lak tibo2 bilik den... ahhhhh, rindu tahu!!
 
sedang hati syok melayan lagu di radio. tiba2. supppppppp! satu makhluk menerjahhhh. mak jemah terkejut lalu mak jemah perlahankan kereta.....
 

---------------------------------------------------

jam dah menunjukkan pukul 4.55 petang. aku dah gelisah tak tentu hala. nak balik nak balik! ngaummmku dalam hati. kringgggggggggg masa tamat. aku bergegas ke arah kereta! lalu, start enjin. tiba saat membangang pulak, nak tekincit. off enjin, berlari cari toilet kat kampus. sambil angkat2 jubah macam harammm -.-' pakai jeans la tapi.
teruskan perjalanan, toinggggg!! minyak dah menyalaaa. slow2 kayuh, pergi tuang minyak dulu papehal. hati dah memberontak nak cepat sampai gemencheh...

jam dah pukul 6.30,kat selandar dah, hati dah lega!! ya allah, GEMENCHEH. miss them so paking muchhh!
jalan, macam biasa punya sunyi! redah je lah. kate seterong women.
kayuh punya kayuh.. sekali, pangggg seretttttttttt doommmm. bunyi tayar mengheret sesuatu. sudah!  tak memasal aku terlanggar satu makhluk. makhluk yang dari semak munculnya. tanpa memandang kiri dan kanan lalu, menerkam ke arah gojes pink ku.. makhluk comel2 serupa lu orang. malas nak cerita aku langgar apa. takot lu orang tak tidur malam ni. 
tapi dalam hati aku masih berasa terkejut. terkesima. aku menyesal beb, kalau lah aku tau beliau nak melintas, aku takkan bawak laju (takpayah nak bajet laju sgt! kau bawak 80km/h je pon hana) aku akan sediakan red kapet. 

aku slowkan kereta. dah tak nampak beliau. ghaib! meremang bulu tengkuk! dalam hati mmg dah terlintas jadah haram ni mati je kene gilis. lari!! eh tak, aku drive jauh2, laju2. aku takot beliau hidup lagi dan kejar aku. aku langgar lari beb. aku dah bunuh beliauuuuuuuuuuuu!takottttttttttt. ye, AKU PEMBUNUHHH! aku taknak masuk jail!!!
nyet, maafkan gua. gua tak tau ni nak jadi. moga kau tenang di sana. semoga gua tak jumpa nyet tu tok balas dendam malam ni. 
alhamdulillah, aku tak apa apa. stereng boleh handle lagi. nasib baik lah beliau kecil. maksudnyaaa, kalau beliau manusia, baya2 remaja macam aku laaa. kalau aku langgar baby nyet nyet tadi, tak ke tambah2 kesiann...
..dearest monkey, sorry for that accident..
urm, aku tak bersalah.. tapi sejujurnya aku katakan...... aku tak sengajaaa :'( 
sekian....




8 comments:

Farhan Miqdad said...

aku pernah terlanggar monyet kat jalan rahang. bangang punya monyet. tunggulah keta aku lepas dulu

ILA SYAMILA ♥♥ said...

hihi kita tak sengaja. xpela kak hana. harus berani k? hihik

hananotgojes said...

@farhan miqdad, tu la punya bangang nye monyet ni sampai aku takde ayat nak teruskan kate2. kan dah mati. kahkah.

hananotgojes said...

@ila syamila, tengah buat2 tak takot lah ni. terkejut lagi dan lagi. supaya esok masih ada sinar. haha. tetiba!!

Farhan Miqdad said...

aku tengah bawak laju masa tu. dia punya hentakan memang kuat. sampai pecah radiator. keta kau okey kan?

hananotgojes said...

nasib lah aku tak laju sgt. mmg kat selekoh kot. tak npak langsung arwah melintas. keta ok je. alhamdulilahh, smpat slowkan kereta n kawal stereng! ptot aku amek teladan dari kau paan

Farhan Miqdad said...

mana tak laju. jalan utama kot nak ke seremban tu. lane kanan lak tu. hmm.

hananotgojes said...

ok, ni lawak!! kat seremban pon ada nyet !! hahah