Tabung

Saturday, April 14, 2012

Driving License For Real


 
Alhamdulillah, another stage =)
 
 
from driving school, struggling stole the driving knowledge from the instructor! finally i was coming up with this entry 3 minggu untuk P
 
sit the computer test once
jpj test once
good achievement by the way
proud! muehhehe

unbelievable! aku tak pernah kot sentuh kereta bapak sebelum pergi masuk driving school. knowledge is ZERO! but alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan itu. lepas dapat L, struggle study 3 minggu then i past my jpj test. alhamdulillah. and hold that P license for 2 years. and now, offically BEBAS P! huwhahahaha. eh, korang pon rasanya macam tu kot kan. tah2 lagi hebat dari hamba.
 
Malaysian Learner's Driving License (L)
Malaysian Probationary Driving License (P)
finally, Malaysian Driving License!
 
 
 Alhamdulillah, sepanjang percubaan lesen sekali lah aku disaman. itu pon sebab tak pakai tali pinggang. i was caught by doing that on the corner street around gemencheh. time tu aku relax je kot sebab jalan da nak menghala ke kampung, not expect jpj will be there!
 
dan sepanjang percubaan tu jugak aku pernah masukkan tayar kereta baru bapak aku dalam longkang depan rumah. kehkeh. niat di hati nak park betul2 bawah oning rumah. but suddenly kereta dah senget je! bhahha nasib baik bapak den sporting =) 
 
and the latest one, i killed a monkey on jalan selandar last week. tak sengajaaa. nyet tu yang laju menerjah menyeberang...  hihi. hamek kau, kena sekali! but really, regret of this. even though i didn't speed!

semoga dengan adanya lesen tetap ni, makin berhati-hatilah di jalan raya.

alhamdulillah, my dad bagi pinjam kereta ni =) bukan kereta mahal, tapi cukuplah untuk ke kelas.

senang sangat belajar kereta ni kalau belajar, niat ikhlas nak tolong hantar mak pergi kerja dalam erti kata lain nak memudahkan orang. insyaAllah =)

p/s : just giving some advises for those yang takot sangat nak amek lesen and for those girls yang dah ade lesen tapi simpan buat penuhkan syarat 'eh, aku ade lesen'. and one more thing, jom la ber'manual'. hihi =)

No comments: