Tabung

Thursday, February 2, 2012

When Your Friend Get Married First, Be Cool

assalamualikum


ok, fine. nak kata kat atas ni rupa macam aku la kan kan? atau korang pikir yang atas ni aku? eh. menyirap. ade iras2 aku ke? ramai yang kata macam aku. tapi itu bukan aku ! *berape manyak 'aku' daaaaa

THIS IS MY MAKSU YOWSSS !!
maksu is the youngest sister in my mom family.. muda lagi siot. baru 23 ! YES 23 TAHUN ...... dan aku? 20 YAHUN. haha. what the katak face you all buat tu? 
jangan terkejut sangat la ~ mana aku tau kalau da tu takdir hidup aku. wan aku beranak time mak aku kawen pada tahun 1989. masa bersanding mak ayah aku, maksu aku baru berapa bulan. kihkih. hebat tak hebat wan n atuk aku taw. kau ade?


aku nak cerita lagi pasal maksu aku ni. seem like she is my bestfriend since i was born in here.  aku tak kira ! dulu kitorang selalu bersama. yelah, umur 3 tahun je beza. pergi mana pon memang bersama la. kalau beli barang, aku mesti biru n maksu mesti merah. cuma sekarang je kitorang dah jadi pink-addicted ! hihi

bayangkan, hidup kami dah macam adik beradik/kawan baik. main sama2, makan sama, terkurung dalam bilik sama2, pergi kebun temankan wan dan atok motong, pergi round satu kampung sama2. macam2 lah.

asal cuti je memang port aku lepak, rumah dia la. ingat lagi, aku pernah salinkan nota sejarah dia sebab dia ni malas sikit. kahkah. aku je rajin sikit dari dia. tapi dia top student bai kat sekolah dia. 


aku mula start sedih bila dia cakap dia dah nak kawin. dia taknak sambung lagi belajar even pandai. frust kot weh. kawan kau kecik2, membesar sama2. tiba2 nak kawen je? dah la time tu aku belum pon tamat sekolah. kalau tak, nak je aku ikot maksu aku kawen. kahkah. ok serius, aku nangis bila dapat tau dia nak tinggalkan aku. alah, bukan tinggalkan kemane pon. tapi yelah. lepas ni mane ade mase dengan aku dah. mesti la dengan laki dia n anak2 dia........

ok maksu aku da punyai 2 orang puteri comel.




time birthday the elder one. zalina zulaikha, so called her Ika. her sweet 3y old. makin bijak budak2 sekarang ni. dah sekolah da mereka. haih. selalu rindu budak kenit berdua ni. 


makan cake pon comot lagi. hehe. sweet boleh tak !


untungnya kawen awal. eh, untungnya da ade anak2. takde la aku rasa bosan lagi. tak perlu kot aku sedih dulu maksu nak kawen sbb aku still boleh bergurau dengan maksu, boleh je keep gossiping. and extra, dapat main2 dengan anak dia. heaven ! 

i love her so much. even she always hit me when i was young. *my mom told me. haha. its ok, i knew how jeles she is when i was so damn cuter than her. KAHKAH. kidding. i was such a 'longgot' but beautiful girl, 18 years ago. but now i have changed 180 degree. hehe. that's reality. dulu aku hitam, da besar aku putih.. k bai

longgot means hitam legam lenyap

moral of the story, dont getting mad, pathetic if our friends want to get married. just cool. and prays for our 'jodoh' to come up early. HAHA

model name: intan nor nadia
married to : zaliza zakaria
princesses : zalina zulaikha and zaila zunaidah

babai



No comments: