Tabung

Monday, February 20, 2012

Hari Pertama Semester 2



assalamualikum kawang-kawang...

alhamdulillah, permulaan hari yang baik hari ni. semangat nak ke kelas tu memang ada. tapi biasalah, dah sebulan makan tido je keje kat rumah, so take time to get into study mood.

pagi dah bangun agaks lewat. hehe. tu pon cik maryam, rumate saye yg sungguh comel kejutkan. kalau tak, mmg masak la. dan dia jugalah yg bagi saye pinjam berukband dia untuk update sini. kihkih. ;D


ke kelas dgn perasaan yang, alah yu know what. pathetic? tah, perasaan yang sungguh TAK BEST! ya, redha jalan penyelesaian. ikhlaskan diri walaupon ada tersembunyi perasaan yang tak berapa nak clear utk diberitahu di sini.

redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah. =)

lagi ikhlas diri ni bila lecturer kata kelas batal. ihikkss. macam tau2 je pulaks aku tak ready lagi kan. :P

eh cop cop cop. apa ya yang aku perlu study sem ini? nampak macam menarik tapi.... ok, positive, seronoknyaaaaaaaaaa nak belajar benda baruuuuuuuuuuuuu #lompat2 suka

Calculus
Engineering Seminar 1
Electrical Workshop 1
Electric & Magnetism 
Electronic Device
Electric Circuit 2
Computer Programming
TITAS 


8 SUBJECTS? wow, such a hard for me (eleh, belum belajar lagi dah kata macam tu. tuihh)
total kredit : 19 (NOT BAD, but class is pack! haihh.)

anyone who have the notes/past exam papers/tutorial of those subjects, please share with hana babey. really need the briefing of those subjects. kadang2, kata2 kawan sendiri kita lebih mudah nak paham, daripada kata2 lecturers. sebab tu hana blajar selalu tak kekal dalam hotak. mungkin sebenarnya hana tak paham ape yang lecturer ajar. hihihiks (gelak mengada cari alasan result tak ok sem 1)


esok dah start kelas, i hope! nak study betul2 nih. serius, tak tipu... #buat muka comel


ok, mungkin gambar dibawah takde kena mengena dengan entri ini. tapi ianya sangat bermakna bagi aku. sebab...... aku rindu zaman sekolah!! ok bai








pics were taken by the end of year 2009 (my killer spm)


p/s : Org bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya,tapi dgn lapang hati mencari jln bagaimana memulihkan kembali kerugian yg dialami. - santapan minda

yeah, let start this new sem with much more usaha, doa dan tawakal! :)

eh, rindu mak laaa. urmm

5 comments:

yad'z said...

dulu duduk asrama ek? sama ler kite.. hehe.. rindu zaman sekolah jugak..

ghedha itu iklas.. pasgha itu menyegha.. hehehe..

winna shinta said...

a'ah. duk hostel. serius rindu kan zaman tu :)

eh, ayat lisaaa! haha

My MiRa said...

seronok duk hostel :)

Afzainizam said...

woooo zaman dok hostel mmg indah beb... macam-macam perangai macam-macam ragammmm.... best gilerrrr ingat kembali...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tukar manual transmision oil

winna shinta said...

kak mira n afzainizam, betul tu. kalau nak cerita balik tentang hostel esok pon belom tentu habis. hihi