Tabung

Tuesday, February 7, 2012

Disebalik Tabir Family Day LEADS0509 [1.0] #2

Sabtu 4 Feb


8.00 pm
bacaan yassin selepas solat maghrib. para imam.




8.30 pm
berkumpul di tapak parking kereta. gosip2 sikit sedas dua. 





9.00 pm
aktiviti berBBQ bermula..
angin sepoi sepoi bahasa mengirai shawlku. kekiriiii. kekanan... bulu2 muka semakin deras menari menyikut rentak angin malam (kecuali bulu hidung. kat dalam, angin susah nak lalu) aku perhatikan sekeliling. indahnya laut ciptaan Allah, indah juga orang2 disekelilingku.. tak sangka aku berpijak di bumi melaka. bersama LEADS. background music : you da one, rihanna


9.30 pm
khik, khik, khik, bunyi api nyalaan para imam. bukan senang nak hidupkan bara tepi pantai. dengan sabar, dugaan angin yang terlebih indah malam tu. usaha giat dijalankan. yang para mak2 mulakan aktiviti lain. bergambar bancuh air, potong buah, settle barang. akhirnya, angin pasrah. api menang! bara menjadi, alhamdulilahh. 




marinate chicken pilihan kami. gaul punya gaul, sekali nampak ulat dalam ayamm. ueeeeeeeee.

ok, joke! mane ade ulat. hewheww




nyumnyum. nampak menyelerakan. engkorang tak jeles?





ajk air, manis airnya seperti orang yg membuatnya juga. awas, jangan tertipu dengan insan yg pegang cawan itu, kernaaaaaaa... dia datang hanya selepas lensa qiu dihalakan ke tong bekas air. bukan nak tolong buat air pon.. theehiii :P
*cuba teka, kenapa popoe pegang botol seolah olah nak tuang air ke bekas air tapi sebenarnya botol tu tertutup. any idea? haha


sambil sambil, dihiburkan dengan band kampung hujung. (kenapa kampung hujung?
.....



ok, aku suka jugak gambar ni. comel tak buat aksi harimau? konon2 macam nak tiru gaya Lisa Surihani tapi... fine, dia jauh lagi comel dari aku kan? whateverrr


love this pic. nampak tak keakraban tu? sapa kata LEADS tak boleh bersatu dalam satu event walaupon sebenarnya LEADS tak punya jiwa yang satu. take it or leave it. yang join, mungkin paham la apa yang aku cuba sampaikan ini. paan miqdad ada sebut malam tu. tepuk dada, tanya hati.. aku ni LEADS sejati ke? khas untuk mereka2 yang sengaja ignorekan notification kat fb korang bila someone post kat group kita.. jap!. HANA NI DAH APAHAL NAK SERIUS SANGAT? MACAM LA KAU SEJATI SANGAT ? TAKE IT AS CHALLENGE TAK BOLEH KE? NAK MELALAK KAT BLOG NI PASAI APA? hahha, relax. minority je yang macam tu. yang lain, semart ! takde masalah. ada problem, xpe. next event kita kasi kaw kaw punya :) saje nak panas line. sama2 kita renungkan. selamat beramal. hewhewww



masing masing dah lapar. terutama, cikgu intan! hahhaa. ok, aku pon lapar juga. sambil memerhatikan lelaki mem'BBQ'... aku pasrah.. eh, menyerah. aku serahkan semua pada mereka. aku? hanya goyang kaki dan bergambar. ehh



ni aku nak merajuk ni. tangan aku mana?


11.00 pm
siap semua sampai dan ayam/sosej pon dah masak. haik, lapaaaa tau tak! makan time! 

jabar muka sedap. faroq muka mcam tahan nak membuang je? haha. joke

muka cileq tak boleh bla menahan kenikmatan BBQ

dan yang ini...., #$&*@! (mencarut)




alalaaa, seronoknyaa milo n ijek ni




chakkkkkkkkkkkkkkk! tanjat boboy



ramai yang berpuas hati dengan BBQ. kenyang. menyelerakan. sedap. urmmmm. ape lagi nak puji ni. weh, sape punya tangan yang gaul ayam ni? sedap laa. ape rahsia? thehiiii! :P




apo buek ni jang. aduihhh


pakcik alip mendendangkan beberapa lagu lama. paan miqdad sebagai penyanyi sambilan. shahdu rasa hati. tenang. angin berlalu dan datang kembali. menyapa kami di sini. sungguh indah rasa hati bila LEADS kini di hati.


AHAD 5 FEB 

1.00 am 
aktiviti seterusnya... the best part ever! ala ala ice breaking. buat satu bulatan besar. setiap orang kena bagitau, nama, perkembangan terbaru, status, nama boyfren/girlfren (yg ni aloy punya idea, mentang2 dia single cis).. 

dan ramai la yang kantoi di sini. hahahaha. termasuk la aku T__T sobs. rupanya ramai yg dah berpunyaaaa insteads of single. awww, welcome to twentyyy friends :DD *tetiba apahal?. semoga berkekalan hingga ke syurga. insyaAllah. 

zassss, tangg.. saaa, borgg!

dan dan dan. belom habis lagi..... kami dihidangkan pula dgn aktiviti yang PERGH-SERONOK-GILER-TAHAP-HILANG-LETIH-DI BADAN-BOLEH-TAK! naik kejang pipi aku duk ketawa gelagat budaks ni. 

HAHAHAHAHAHA (gelak besar sebab tiba2 teringat aksi 'DEM' masing2).

.....


dalam ramai2 yang join, tinggallah yang berdua ni je berlawan '7-UP'. sweet tau!
3.40 am
bersurai. 




ni ade lagu sikit, bintang kehidupan khas untuk rakan2 semua. dengar suara je la. memandangkan kualiti kemara fon diragui. 


pictures credit to : Chung Ho's Photography & Syafiq Saleh (shafoq)
kembali ke PART 1 
terus ke PART 3

like kalau dah habis baca. komen kalau anda ingin katakan sesuatu :)

5 comments:

fadlisabri said...

Wahhh...bestnye...terasa RUGI lak x dpt join!Sob3~='(

Asy Faro said...

haha. gile

=)

Alip said...

nice

Intan Syafinaz Othman said...

like3~! :') HAHA. Miss that moments ! sayang korang ! nngeheee

winna shinta said...

sayang korang jugak! tq for komens :)