Tabung

Monday, November 14, 2011

Nak Mantap, Ni diaa!

salam 1 malaysia!

wah, happy ! main word yg wa nak korang paham yang wa tengah happy! sebab ape? meh bace pekeliling kat bawah. 


ok, wa baru lepas meMANTAPkan diri wa yang da cukup mantaps ni dengan program Mantap.   dalam pekeliling or info tu kata habis Ahad but alhamdulilah. it was ended with beautiful memories by today (sabtu le). much n more. lot of story! hahaha. siyes wa rasa gempak gile program Mantap ni. (ceh, start essay da puji memuji.)

jujur wa katakan di sini, memang niat taknak pergi beb. siyes wa rase terganggu giler cuti wa yg tak seberape ni. budak2 kelas pon pakat takmo pergi sebab dorang ada yang dah beli tiket pergi balik, ada kenduri kat rumah, jage baby and macam2 la. 

tapi sebab rasa tanggungjawap tu ade, wa join dengan hati yang tak berape nak rela lah (wa sempat bagi surat makluman ni kat mak ayah wa dgn harapan mereka tak izinkan wa join. tapi apakah daya, mak wa sapot beb. wa diam je la. heee)

hari 1st wa dah rasa dah seronoknok dia. fuh, main pijak2 belon, XY game, teka teki, trust your fren, dan cari barang. mmg belecak la ketiak wa dek peluh punya pasal. mmg seronok. ice breaking, kitorang di pecahkan mengikut negeri, ingat nama kemudian dipecahkan balik kepada kaler bju. fuh, sebbaik je ingatan wa ni still ok. 

setiap pelajar dipecahkan kepada 4 kumpulan. setiap kumpulan punyai seorang leader. dan leader wa comel beb. *bodek bos. banyak2 game, XY game la wa rase hormon wa naik tahap kritikal. XY game korang pernah dengar tak? haa, wa pon sengal gak mula2 dengar. apo bondo eyh pakcik ngarut ni, jerit hati kecil wa. mainnya macam ni. setiap leader akan duk setable untuk bincang nak pilih sama ada X atau Y. kalau semua leader pilih Y, semua org akan rugi, depends on the list given. kebijaksanaan dan trick amat diperlukan di sini. sahabat sendiri pon boleh tikam belakang weh. itulah perniagaan. kawan pon bleh makan kawan. *ok, tu kesimpulan yg wa dapat at the end of the game. wa bengang bila dah elok2 bincang sekali tuka selection. mmg macam cila** wa rase. but it was only a game dude. but exactly the same as reality. hampa nak berjaya, trick perlu! 

the next day, just relax. duk setable. lukis poster. then gerak ke masjid sebab.... AGONG datang merasmikan Masjid UTeM wok. wa tgk kereta baginda ajo. tak nampak kelibat eyh. kot2 wa bolehh bergambar sama. sayangnya, wa jauh dri mereka. *wah macam pantun kau.


more sharing klik sini

SABTU, treasure hunt. mmg terbaik la wa rasa kan. macam2 hal. hahahaha. tgk je la aksi2 yang wa sempat rakam (tipu2, gambar wa curi kat FTK UTEM group. hehe)

group mate for treasure hunt. kumplulan 5
Jrobik. dari johor punya style

jrobik ni pon wa da penat beb. belum start treasure hunt lagi tu. macam giler nak buat step. haha sememangnya badan wa tak lembik uh nak lenggang lenggong -.-


soduko owh challenging !
last part, makan epal tanpa sentuh
USHA LAGI AKTIVITI2 KAMI.






amacam seronok tak? hahaha. kalau yang buta seni memang tak nampak keriangan kami kat dalam gambar ni. siyes, wa mmg seronok giler. da lame tak buat aktiviti mencabar macam ni. ( mencabar ke ? ) thanks untuk AJK2 yang susah payah sediakan kegembiraan ni utk kami. sgt2 appreciate la kan. walaupon pada awalnya wa tersenarai untuk jadi urus setia. tapi sebabkan miss communication, wa jadi peserta je lah. ! hahaha 

thanks UTEM. thanks untuk semua kawan2 ! dah, xtau nak ckp ape lagi. bye! :)




2 comments:

ShahzCudin said...

Laa..ingat bdk FKP je yg ade program time cuti..FTK po xde jgk...pandai btol utem ni..

err..bangunan FTK kat mana?

winna shinta said...

mmg pandai.. FTK bangunan dekat kampus industri. :)