Tabung

Sunday, November 20, 2011

My Next Trip To STJ



salam 1 dunia... my next trip to STJ! (19 NOV 2011) a short trip actually. non-officially planning. dont have enough time to spend longer with them all. kesian pulak wa tengok. muka masing2 stress dek SPM yang kejam ! *boleh tak wa cakap kejam?* belajar 2 tahun tapi hanya 2 jam plus minus diberi untuk berjuang -duduk atas kerusi dengan otak yang satu-. adilkan? masa wa dizalimi dah lepas, tiba masa junior2 wa pulak merasa. eh don worry, kalau engkorang tak cuba lagi, one day akan rasa gak kekejaman tentera SPM ni. *wa taknak sambung bicara tentang kekejaman SPM. engkorang nilai le sendiri*

yang lepas biarkan berlalu, now straight to the point, wa melawat adik2 wa je tadi. *non-biological sisters. -.-' . . .  ok, my ex roommates from form 3 to 5 !~ da lama janji nak datang jumpe dia. baru berpeluang nak jumpe hari ni. bawak g makan2 !

this is hanissa and miera :)

wa tak suka buli adik2, sebab tu budak 2 orang ni sayang giler kat wa ! bila wa kate tak jadi datang, berdua ni dah tacing, down on the earth dah. haha. wa saje nak tengok riaksi berdua ni. kawan baik since form 1 tu ! 

macam2 cerita yang wa dengar n bertambah tambah kesian pulak kat mereka ni semua. tak pelah. takkan tumpahnya kuah ke nasi tanpa graviti. masalah dalaman, tolak tepi. fokus kat tanggungjawap kita. *walaupon wa tau, mereka ni tak tenang selagi keadaan tak jernih* tu la namanya dugaan kan? tanpa dugaan, kita takkan mature. tanpa mature kita tak boleh kawin ! tanpa kawin, kita tak boleh ade baby woo. tu yang wa paling takot sebab wa nak sangat2 ade baby yang wa produce kan sendiri.! oh, bby boy, bila nak ketemu jodoh ni. *GATAL giler la weh!

owh wait, i came with my kazen la. emma, i leaved her at her friend's house. that was y she is not in pictures. 

baju bunga2 tu adalah saya . 



satu je lah yang wa perasan ! hidup diorang ni sumpah TAK DE LIFE. means, wa tengok macam hari hari buat benda yang sama. pagi, musolla, sarapan, study, balik, musolla, prep, musolla, study. study. study.  bila wa dah masuk study (campus life) baru la wa dapat rase ADE LIFE! style gitu. ahha ! *macam ni jugakla hidup wa dulu. nak kate orang lain takde life pulak. haishh

agak2 korang kalau budak dua ni dah takde kat STJ, adakah wa akan terus melawat sekolah lama wa? persoalannya, adakah lain2 tujuan yang wa boleh buat kat sana. haaa, tunggu ! ok, wa taknak bebel banyak2. wa happy sebab dapat happykan orang. bye

p/s : teringat zaman wa spm dulu. hostel tu macam wa yang pegang. SERONOK ! :)