Tabung

Saturday, October 22, 2011

The Worst Day is Yesterday




salam.
hey all. just a diary of a dreamer.the worst day i ever had. !

21 october 2011
morning......
i woke up late! around 7.00 am. just picked up anything in locker yg boleh wa dress up.. forgot about the colour matching, suitable shawl, bag and shoes. *mcmla wa kesah sgt pasal semua tu*. arghh. damn shit. i had a little problem at class that make me looked so stupid, cried again for the hell. giler kau tau! tibe2 je wa meleleh dalam lab td. really fell like i am alone! nobody beside me. to hold my hand to understand that 'circuit' ! yes, it was all about the electric circuit. the main problem is here, i am still confuse. where to put this IC, to connect it with jumper or not. how? what should i do with this, that? atoyai. so annoying. i asked for help, but it was really just a 'help' ...you know what i meant. 

midday...
singgah PC karnival kat PPP. ingatkan nak claim pendrive RM1 for purchase RM50 above. tapi dah habis pulak limited pendrive tu. ! walhal kami beli printer for RM 200+ taw. sayang kan tak dpat pendrive 4gb tu. bad day. bad day!

evening...
tertido depan laptop. jadikan wa terlewat lagi pergi kelas. aishh. what a shame. dah mamai2 tu boleh pulak wa tinggalkan kunci rumah dalam bilik. ok, petang balik rumah, mmg terduduk jap la memikir, where i put the keys. roommate da balik rumah kat selangor pulak, so asked for other housemate to open the door. door was open but my room didn't. cari punya cari.. the last way, gi jumpa felo dan ambil kunci pendua. ptg pulak niat di hati nak turun training but it was raining outside. Ada n Bibi ajak teman g induk, so wa ikot je. :D 

night...
starting for the climax of my story! jeng jeng jeng, it was weirdo for something bad happen 2 times in the range of 1 to 2 hours.! wa lupa lagi nak bawa kunci bersama! damn giler wa rase bila balek dari kampus induk, wa tak dpt nak ingat mana wa letak kunci tu. apahal la wa ni pelupa sangat? rrrrrrr. wa pon ape g, meraung raung la kat dalam rumah sebab tak dpt masuk bilik. niat pulak nak g join konsert satu hati UNIC kat pesta konco utem pukul 8.. mati la wa kalau tak dapat masuk bilik. pikir punya pikir, wa, syusyu (classmate yg giler) n bazilah (roommate) kopakkan pintu. wa tau ni salah dari pandangan undang2, tapi... argh wa lagi malu nak g kacau felo tuk ambil kunci pendua kat pejabat asrama lagi. wa pikir org lain gak yu! haha. pintu dah terbukak... dan wa lega.! hahaha thnx la syusyu n bazilah. :D sebbaik pintu boleh pakai lagi walaupon wa da buat flying kick banyak kali. (ni namanya wa praktikkan kemahiran taek kwan do wa). and the most memorial part bila syusyu offer diri nak panjat tingkat bilik wa dari tangga, menyeludup masuk ke bilik. the point here is, RUMAH WA TINGKAT 3 BEB! kot terjun budak tu ke bawah, tak ke wa yg menyesal seumur hidup! owh, mmg wa tak bagi dia panjat tdi.! kot ye pon nak tunjuk sayang giler kat wa, takpayah la sampai nak gadaikan nyawa senang2 macam tu kan! hahahha. 


nak pergi konsert ni pon ada masalah gak. i forgot to call another friend sebelum gerak sebab dia nak ikot sama. tapi wa boleh senang lenang tinggalkan dia sorang2. taknak rasa serba salah, wa patah balik, amek dia kat ttu3 walaupon wa da syok layan konsert 10 min. ape la pelupa nye wa ni kan. aish.

ending with beautiful performance of UNIC. beautiful? haha the way they sang the song.. give us inspiration and of cos la motivate ourselves..ok, actually, wa tak kenal pon ahli2 UNIC ni sebab wa memang tak kenal sangat artis2 malaysia ni. artis oversea lagilah wa tak ambil tau.. wa hanya kenal lagu2 dorang yang best tu. just nak tenangkan hati sbb da lalui hari paling tut, so i arrived there to support them! puas dapat denga lagu2 mereka selapas melalui hari yg cukup teruk!  
tenang hati pergi konsert nasyid. hihi



i dont really know what was happening to me on yesterday.. apa yang wa buat, tak betul. something wrong somewhere. i cried for stupid reason, no better luck to get the gift, keys left inside my room, woke up late and more more more. yes, Allah turunkan hujan sebab nak bagi kita pelangi.. Allah bagi kita dugaan untuk jadikan kita lebih baik dari semalam :) mungkin ada sesuatu yang Allah nak bagi wa belajar dari semua kelalaian yang dah wa lakukan. atas kelalaian tu la wa dapat beringat balik, untuk terus bersyukur atas semua nikmatNya walaupon kadang2 kita lupakan Dia, tapi Dia tak pernah lupakan kita.... :) i love u Allah .

assalamulalaikum. ktata

p/s: takot nak tinggal kunci lagi -.- vandalisme bukan makanan wa!


2 comments:

Miqdad said...

apasal aku tak boleh tengok gambar-gambar kat entry ni? dah kena removed ke?

winna shinta said...

aku rasa da ok da ni. upload balik ! hihi