Tabung

Friday, September 16, 2011

6 Tahun Punya Rindu

Santai here. :D 
just a diary to create on. tak mengharapkan pon orang nak baca. yelah, wa bukan femes macam Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha and so so on. wa cuma winna shinta je. cerita ni hanya untuk dibaca sendiri again n again. 


6 Tahun tak jejakkan kaki ke pasir pantai. owh, rindunyaa. nak main pasir pantai dan melihat keindahan laut. sejak 2006 if i am not mistaken, tsunami paling teruk yang melibatkan Malaysia. ya, utara malaysia. sejak tu, memang fobia nak ke laut dah. mak pon dah tak bawak picnic at the beach. how pity i am. i lost a few years to play around the beach and build some castle sand, wearing baju tidur with no hair cover and making new friends on the same age bila tga bosan2 main air laut, observe the nelayans on the boat from the beach and main tidur2 waiting for the ombak untuk pukul badan kita. owhh it was all happen during my childhood. tapi tak lama, keindahan zaman kanak-kanak bermain di tepi pantai tu hilang lepas kejadian tersebut. mak dah taknak bawak kami bermandi manda kat mana2 pantai lagi. BUT IT'S OK. i knew the best from her. i knew she is always worried about us. and i dont blame on her, never! sbb dah lama tak ke laut la, wa putih sampai sekarang. (any motive there :P? )
i love u mum. hihi


gambar ni diambil seminggu selepas sah wa jadi warganegara UTeM. ( 11 september) wa join ayah with his school event. sambil nyelam, minum air. wa beranikan diri ke tepi laut, niat di hati nak main cuci2 kaki but totally disable. wa dan family kene fly via our only gen2 ke rumah for preparing my things yang tak sempat packing tu. haha. baru je habis orientasi kot. bawak baju for a week only. so terpaksa balik rumah la.


so bila dah jumpa pantai ni, agak terencat la jadinyaaa. hihi. layankan ajo.
ni hari ahad pagi, after breakfast. program dengan guru2 Tampin. tak join sangat aktiviti sebab lambat sampai. kereta ayah buat hal.


that's all. takpayah nak selenge sangat la kan~ bye nak layan fb pulak

No comments: