Tabung

Wednesday, August 3, 2011

Ros Hijau Muncul Kat Dapur. EWw


fuh. tengah2 aku menolong mak masak.... terperasan satu kelainan kat atas meja..... wah! lawanyaaaaa bunga ros ni! warna hijau youuu. tanpa lengahkan masa aku ambil, belik2 macam jakun gile babeng. eyh cantiknyaaaaa. mcammana dari serumpun sayur sawi boleh jadi macam ni.. ok... entri ni khas untuk wanita2 yang jarang masuk dapur.. dan hasilnyaaa....



siyes-lawa-gile-macam-bunga-ros-laaa!

duh! so what. nampak sangat baru perasan kan kan. 

aku : mak, kakna nak ambil gambar sawi ni jap eyh. jangan buang dulu taw. 
mak : heyy. nak buat apa? tak pernah tengok ke? yelah orang rajin masuk dapur. hahahaha *hebat mak gelakkan
aku : da pernah nampak la mak. (2 kali baru, cover2). *sambil tangan ketaq2 susun batang sawi ni kat pinggan free avon.

klick klik clik. 
ok done snapping

mak : bang, tengok anak dara ni. jakun tengok batang sawi ni. hehehehehe *angkat pinggan tunjuk kat ayah aku. 
ayah : -.- *sengih2
aku : ala mak... heeee *muka ngade2 giler mintak stop tunjuk kat ayah.

waaaa. malunyaaa. kantoi tu kat mak ayah yang aku sangat jakun untuk semua ni. ! ok. to be honest, aku baru perasan yang batang sawi tuk bila dah dipotong-potong akan terhasillah fake ros macam dlm gambar tu. kekalutan dalam masak-memasak ni memang tak boleh nak diragui lagi. SUMPAH AKU TAK PANDAI MASAK dan jarang masuk dapur -buat-mase-sekarang-ni-la-dengan-usaha-jinak2-ke-dapur.


korang2 yang dah pernah tengok ros hijau ni, tolong jangan ketawakan aku k! budak baru nak belajar lah katakan.


asalnya macam ni. bila dah potong, ros akan muncul! ok. stop jakun. jom siap sedia nak buka! 
selamat berbuka everyone!

p/s: jakun lagi dan lagi



6 comments:

yayath said...

haha..ye ke???wahh..cantik.baru perasan:)hehe

winna shinta said...

cantik kan. indah ciptaan Tuhan :)

kekaki menulis said...

cantik btol lah ros hijau tu.. nak tempah bleh tak?
haha~ : )

winna shinta said...

haha. boleh sangat. bayar dgn sawi je :P

Abe Goreng said...

wah cantiknye bunga rosawi ni.:D

UPDATE: Hah! Memang betul la tu!!!

winna shinta said...

rosawi! hahhaha. nice one :)