Tabung

Sunday, May 8, 2011

pulang ke STJ buatku rasa bangga

pergh tajuk. konon~ salam. semalam bersamaan 6 may 2011, aku dan rakan2 yang free lagi senang lenang di rumah mengusahakan diri untuk hadir ke sekolah. Tujuan utama memang nak ambil sijil SPM dan lepaskan rindu kat sekolah tercinta tu. yelah, 5 tahun susah senang kat sana, jatuh bangun, kencing berak, dan memang banyak sangat kenangan manis kat sana. 

tengok perubahan sekolah. banyak la juga. tapi paling contra mestilah bangunan hostel yang baru, cantik lagi luas. siap ada student cakap camni 'ala kak, bangunan ni besar, susah prefect nak ronda. banyak tempat escape' wah katanya.. memang untung la korang dapat escape selalu. HAHA. bukan bagi sokongan tuk wat aktiviti2 tak berfaedah tu, tapi kita ni manusia biasa, ada masa kita down, and we should place ourselves in others situation to cheer up again. macam aku dulu, asal pening pergi bilik sakit. asal tak ade mood nak pergi prep malam, nyorok dalam locker. budak2 baru nak up memang macam tu.. bukan selalu mood baik je. tapi aku tengok, locker2 kat bangunan baru tu kecik dan tinggi. so memang tak ada peluang la budak2 nak nyorok dalam locker lagi da sebab MEMANG TAK MUAT. haha. 

siap ade tikar2 bagai. boleh baring2 tau. luas sangat dorm

dengan ex adik dorm


Cikgu-cikgu kat sana almost 80% da pindah. banyak betul cikgu baru. walaweh. memang tak familiar la kan. jumpa cikgu fauzi,cikgu razak, prau linda, cikgu hazmiza, sir nuruddin, cikgu farizah (antara cikgu febret) dan ramai lagi laa. semua!. nak sangat jumpe cikgu azlin... tapi tak jumpa.. hurmm.rasa terubat la jugak rindu kat dada ni..nak belajar balik rasanya kat stj tu. tak puas menuntut dekat cikgu2 stj.. mereka memang terbaik. nak jumpe cikgu2 nakal tak terjumpa pulak. haha. sape lagi cikgu istika n sir zuki :P 

lepas makan2 (kat pakcik janggut putih)  kami gerak ke rumah aliana.singgah sebentar. agak2 dalam kol 5.30 petang baru aku gerak balik. terima kasih cikgu kerana menyambut kedantangan kami dan adik2. tak lupe gak kat LEADS yang ajak pergi :) 
ends of my story (xtau nak habaq apa lagi)



rumah aliana gitu
ps: maaflah tak banyak gambar leads yang sempat ambil. terima kasih, aku happy

No comments: