Tabung

Friday, May 27, 2011

Disebalik Kisah Beruang & Kawan-Kawan.


ni semalam punya cerita. bila sang beruang dapat keluar dari istana dan bertemu dengan kawan-kawannya. gembira rasa hati. 


kucingdanberuang

memperkenalkan..ni cik kucing. nama comel dia kitty. datang jauh dari istana kuala pilah.bukan istana sri menanti ok. 


cikkucingperasanhotdarisangkancil

ni kawan sepayung dengan sang beruang. sebelah kucing tu, sang kancil. sang kancil ni sangat geliga otaknya. pandai. tak percaya? cube tanya keputusan akhir semester kat univessiity of kancilcerdik.com (dekan list tu). 



ni pulak cik arnab (baju hitam tu) .. kawan sang beruang kat pra-universiity of cutestfur. dia ni rumah sekangkang kera(dekatlamaksudnyertu) je dari tempat bertemuan kami..
mane cik semut hitam ea?


ha, ni pon dia.. cik semut hitam girang terlebih lebih ni. suka ea mut? :P dari kiri, cik kancil, cik kucing, cik semut hitam dan cik arnab.. comel2 mereka ni. tak macam cik beruang.. gemuk . semua ni teman2 beruang time sekolah dulu. kukuhkan ikatan kami. :)


ni gambar cik beruang lagi. bosan pulak.. next

pertandinganbelinggulidalamlubang

ha, beruang suke gambar ni.. sebab beruang yang edit. eh, tak tak. beruang suka sebab beruang tga happy sangat time ni. yelah dapat kalahkan semua raja2 spesis. haha. bukan bukan. beruang happy sebab da lama beruang tak main guli dengan kawan kawan beruang..


gambar kenangan.. arnab dan sang beruang... time ni boboy tengah merajuk dengan beruang sebab jeles tengok beruang happy dengan kawan2. hehe.



taraaa. 2nd time beruang main beruang menang. hehe. beruang bangga, jadi beruang nak buat ucapan sikit. terima kasih kat semua rakyat jelata bumi beruang semua sebab sapot beruang. mak ayah beruang yang selalu bagi sokongan moral dan tak lupe kepada boboy dan bla bla bla.beruang bawak adiah tuk korang taw. tunggu petang ni beruang bagi :)


beruang tengok cerita karak kat wayang. beruang tengok ramai spesis2 lain dalam panggung tu. ada cik lipan, cik kangaroo, cik murai potpetpotpet, dan ramai lagi la. beruang malas nak sebut sebab nanti dorang femes dari beruang. cerita karak ni best jugak sebab beruang dan kawan-kawan banyak ketawa. hantu dia comel dan beruang tau beruang tak comel macam hantu tu. tak rugi beruang beli tiket RM8 sebab ada student card.

memang jodoh mungkin.. beruang jumpa kakak angkat beruang dalam panggung tu. betul2 sebelah beruang. sweet kan. dah bertahun lamanya beruang tak manja2 dengan dia. alang2 kat panggung, beruang buat la wayang sendiri dengan dia. best kan dpt beruang jadi adik angkat. hehe. tapi lepas keluar je beruang tak jumpa dah dia kemana. hilang ghaib.




ni gambar beruang g makan makan. beruang makan ayam grilled. sedap sebab ni 1st time beruang makan kat sini.. lagipon beruang sangat jarang makan ala2 barat ni. sebab beruang asal timur bukan barat.


kesian teman beruang.cik ayam. mesti dia marah anak buah dia kene sembelih buat makan beruang. tapi beruang tak kisah sebab beruang ada duit nak beli ayam. *ade kne ngena?



ni pulak beruang tak tau ape nama dia.. cik semut hitam yang makan. nampak je kecik cik semut ni.. tapi makan pon berstyle taw. cik semut banyak cerita pasal upu je semalam. yelah tarikh abis nak update kan 26 mei.. 

lepas makan2, terus beruang terbang balek ke istana. beruang tak ada sayap pon nak terbang sebab tu beruang terbang via bus. maju teknologi bumi beruang ni. sekian, tu ja beruang nak cerita. yang pasti beruang happy sangat keluar dengan kalian semua. sporting! thanks kawan-kawan. ada rezeki kita ketemu lagi yaaa :)

beruang nak g siap2. nak pergi carik beruang pink tuk buat peneman tidur malam beruang. hehe. doakan keselamatan kami.tata

p/s: janji tak buat tulisan tanpa space lagi kat blog. 


muahh tuk korang yang sudi bace.HAHA.





2 comments:

fadlisabri said...

Uwahhhhh,,,,,rindunye korang!!!!

winna shinta said...

balik malaysia jangan lupakan kitorang dah la. ahha